• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lierac ve çatlaklar!!

duygumali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
465
40
43
34
Ankara
hamile bayanlar merhaba.
doktorumun tavsıyesı ve ınternet arastırmalarım sonucu catlak oluşmasını önlemek amacıyla lierac krem kullanmaya basladım.kremı 3. ayımdan ıtıbaren kullanmaya basladım.şöylede bi parantez acayım ben beyaz ve hassas tenlıyım ,annemde babamda beyaz tenlı ,annemde cok catlak var karnında o yüzden bendede kesın olur dıyodum bu yüzden en iyisi oldugunu dusundugum lieracı kullanmaya basladım.

suan 21 haftalk hamıleyım gobegım cok cıkmadı, 6kılo aldım , yanlız goguslerım ılk aydan ıtıbaren oldukça dolgunlastı büyüdü. herhalde bu yuzdende göğüslerimde çok çatlak oldu :43: alt kısımları kırmızı renkte cok catlagım var. bunlar gecmez bılıyorum sorum şu,
kremı gunde 1 kere kullanıyorum 2ye veya 3e cıkarayımmı? (en azından göbeğimde oluşmasını engeller belki:44:)
bu kırmızı renkte catlaklar dogumdan sonra ten rengınemı dönüyor ne oluyor , yaşayanlardan cvp beklıyrum..
anne olmak kolay deıl gülü seven dıkenıne katlanır diyerekten moralimi bozmasamda görüntüsü cok itici ya...

not: mustela kreme gectim..

hamile bayanlar merhaba.
doktorumun tavsıyesı ve ınternet arastırmalarım sonucu catlak oluşmasını önlemek amacıyla lierac krem kullanmaya basladım.kremı 3. ayımdan ıtıbaren kullanmaya basladım.şöylede bi parantez acayım ben beyaz ve hassas tenlıyım ,annemde babamda beyaz tenlı ,annemde cok catlak var karnında o yüzden bendede kesın olur dıyodum bu yüzden en iyisi oldugunu dusundugum lieracı kullanmaya basladım.

suan 21 haftalk hamıleyım gobegım cok cıkmadı, 6kılo aldım , yanlız goguslerım ılk aydan ıtıbaren oldukça dolgunlastı büyüdü. herhalde bu yuzdende göğüslerimde çok çatlak oldu :43: alt kısımları kırmızı renkte cok catlagım var. bunlar gecmez bılıyorum sorum şu,
kremı gunde 1 kere kullanıyorum 2ye veya 3e cıkarayımmı? (en azından göbeğimde oluşmasını engeller belki:44:)
bu kırmızı renkte catlaklar dogumdan sonra ten rengınemı dönüyor ne oluyor , yaşayanlardan cvp beklıyrum..
anne olmak kolay deıl gülü seven dıkenıne katlanır diyerekten moralimi bozmasamda görüntüsü cok itici ya...

not: mustela kreme gectim..

ben hamileliğimde hiç çatlağım olmadı üstelik beyaz tenliyim ve annemdede çatlak var. sana uyguladığım şeyleri yazıyım. hamileliğim 5 ayından itibaren hergün karnıma sabah badem yağı bebek yağı çilek yağı ve kakao yaği akşamda pregnacare adlı kremi sürdüm her dustan sonra bebe yağı ile nemlendirdim.sonuç hiç çatlağım olmadı. umarım yardımcı olabilmişimdir

ben hamileliğimde hiç çatlağım olmadı üstelik beyaz tenliyim ve annemdede çatlak var. sana uyguladığım şeyleri yazıyım. hamileliğim 5 ayından itibaren hergün karnıma sabah badem yağı bebek yağı çilek yağı ve kakao yaği akşamda pregnacare adlı kremi sürdüm her dustan sonra bebe yağı ile nemlendirdim.sonuç hiç çatlağım olmadı. umarım yardımcı olabilmişimdir

önerin icin saol deneyecegım. anladıgım kadarıyla gunde bıkac kere nemlendırmek gerekıyor gerek yağlarla gerek kremlerle.. saolasın arkdsım..

önerin icin saol deneyecegım. anladıgım kadarıyla gunde bıkac kere nemlendırmek gerekıyor gerek yağlarla gerek kremlerle.. saolasın arkdsım..

Canım ben lierracı ablamın tavsiyesiyle aldım. Annemde var ama bende olmadı dedi. O günde 2 kere karın, göğüs, basen ve bacak iç kısımlarına sürmüş. Ben çok dikkatli kullanmıyorum. Takviye olarak ben de badem, kakao, kayısı, zeytin yağı karışımı yaptım, banyodan sonra onu kullanıyorum. Birde gün içinde kaşıntım olursa gidip krem ya da yağ kullanıyorum. Kaşıntımı bazen yağ daha iyi gideriyor. Lierac pahalı , ben de internetten uygun fiyata alıyorum.

Canım ben lierracı ablamın tavsiyesiyle aldım. Annemde var ama bende olmadı dedi. O günde 2 kere karın, göğüs, basen ve bacak iç kısımlarına sürmüş. Ben çok dikkatli kullanmıyorum. Takviye olarak ben de badem, kakao, kayısı, zeytin yağı karışımı yaptım, banyodan sonra onu kullanıyorum. Birde gün içinde kaşıntım olursa gidip krem ya da yağ kullanıyorum. Kaşıntımı bazen yağ daha iyi gideriyor. Lierac pahalı , ben de internetten uygun fiyata alıyorum.

lierac gercekten guzel bi krem ama ben sanırım gunde bı kere surdugum ıcın yeterlı olmadı. hala karnımda yok ama gogus cevrem cok catlak :( bilseydım bol bol surerdım. zaten bol bol surebilmek ıcın mustelaya gectım o da cok önerılen bı krem ve fıyatı bıraz daha uygun.

bu arada bende takvıye amaclı bebe yagı almak ıcın eczaneye gittim ordakı kız dediki catlaklar ıcın yag kullanman bı işe yaramaz, vucudun yağa deıl neme ihtiyacı var dedı. bende catlak kremı kullanıyorum zaten takvıye amaclı alıcaktım dedım, yok dedı gunde 2 kere 3 kere catlak kremı sur ama bu yagları kullanma işe yaramaz dedı. bende 2 kutu kampanyalı mustela aldım.sabah aksam surucem. sürebildign kdr sür bi zararı yok bu kremlerın dedı..:31:

lierac gercekten guzel bi krem ama ben sanırım gunde bı kere surdugum ıcın yeterlı olmadı. hala karnımda yok ama gogus cevrem cok catlak :( bilseydım bol bol surerdım. zaten bol bol surebilmek ıcın mustelaya gectım o da cok önerılen bı krem ve fıyatı bıraz daha uygun.

bu arada bende takvıye amaclı bebe yagı almak ıcın eczaneye gittim ordakı kız dediki catlaklar ıcın yag kullanman bı işe yaramaz, vucudun yağa deıl neme ihtiyacı var dedı. bende catlak kremı kullanıyorum zaten takvıye amaclı alıcaktım dedım, yok dedı gunde 2 kere 3 kere catlak kremı sur ama bu yagları kullanma işe yaramaz dedı. bende 2 kutu kampanyalı mustela aldım.sabah aksam surucem. sürebildign kdr sür bi zararı yok bu kremlerın dedı..:31:

Bana bayan aile hekimim badem yağı sür dedi. Diğer yağları da araştırdım ve karıştırdım. Kantaronu sürmeyin diye okudum sadece. Ben ara sıra yağ kullanmaktan memnunum, çünkü bazen kaşıntılarıma yağ karışımı daha iyi gideriyor. Yağda vücudu yumuşatıyor.

20. Haftamdayım sadece bebeyağı kullanıyorum karnımda hiç oluşmadı şimdilik göğsümde bitane küçük oldu😳

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

5.ayımdayım bende karnım için lierac kullanıyorum sabah giderken basenler ve bacağın iç kısmı akiamda duş aldığım zamanda karnıma sürüyorum ama bende badem yağını göğüsler için düşünüyordum çok şiştiler :/ ayrıca o kremleri doğumdan sonra 3 ay boyunca kullanmak gerekiyormuş tuba ünsal demişti ;) ;)

Biricik & Selim
06.07.2013

kızlar bende 23.haftam içindeyim badem yagı kullanıyorum henuz çatlagım yok fakat tuylenme gıbı oldu ama bazı arkadaslarım o hamılelıktend e olur dıolar acaba catlaklar tam anlamaıyla ne zaman baslıor benm karnım buyudu ama hala cok sukur catlagım yok olacak dıe korkuom:34::34::34::34:

Tatlı badem yağı kullanıyorsanız tüyleri destekler, bu yüzden acı badem yağı öneriliyor.
Bende acı badem, buğday yağı, zaytin yağı ve çilek yağını karışım yaptım. Çilek yağı hem güzel kokuyor diğerlerinin de kokusunu bastırıyor :)
Dustan sonra bebek yağı da nemin vücutta kalmasına yardımcı oluyor.

Arkadaşlar 9 ay boyunca LİERAC kullandım.9.ayındayım kaç tüp Lİerac bitti.Belki fayda sağlamıştır dicem ama. Güzel güzel çatladım :))) YA bünye eğer çatlayacaksa çatlıyor kaçarı yok.SOn 2 aydır birde KAKAO YAĞI VE BADEM YAĞI nı karıştırdım sürdüm ,inanılmaz derece yumuşatıyor cildi ve çok ta ekonomik.
ŞİMDİ Kİ deneyimim olsa kesinlikle LİERAC almaz yerine bol bol KAKAO VE BADEM YAĞINI KARIŞTIRIP SÜRERDİM;))) tavsiye ederim

Doktorum lierac yerine bana earth mama butter verdi. organik bir krem. 240ml 150 tl civarında. Tum hamilelik boyunca yetiyor kullanabiliyorsunuz. Acıkcası ben cok memnunum.

Araştırmalarım sonucu lierac almaya karar verdim, biraz önce de sipariş verdim..bekliyorum bakalım.. henüz çatlağım yok ama olmadan başlamak lazımmış..annem badem yağı kullanmış..irsi denince annmde çatlak var mı kontrol ettim :) yokmuş şükür :) badem yağına tüylenme yapar diyorlar, ben onun için cesaret edemedim...aslında doğal olması güzel ama..lierac için de organik ifadesi kullanılmış..gelsin kutusu, iyice bir kontrol ermek istiyorum..

ne lierac ne diğer pahalı kozmetikler.. zaten 1 tüp 15 günde bitiyor hiiç gerek yok.. gebeliğimin 10. haftasından itibaren bol su tüketimi ve johnson's bebe yağı sayesinde hiçbir yerimde çatlağım olmadı çok şükür..
sakın gidip de pahalı ürünlere para bayılmayın.. amaç vücudu içerden ve dışardan nemli tutmak.. bebe yağlarının da üstüne tanımam..

Ben sadece ve sadece zeytinyağı kullanıyorum. Bildiğimiz saf zeytinyağı yemeklere koyduğumuz :KK48: bir tane fısfıs şişe aldım ona koydum dolduruyorum bittikçe. Sabah akşam bütün karnıma iyice yedirerek ve göğüslere sürüyorum. 4. ayda başladım 6. ayımdayım ve hiç çatlak olmadı daha ne karnımda ne göğüslerde. Kesinlikle tavsiye ederim, en doğal en sağlıklısı bence ve işe de yarıyor :anneadayı:

ben hiç faydasını görmedim lierac ın:((( bence kilo almamak ve herhangi bir nemlendiriciyle sürekli nemli tutmak ve bol su içmek faydalı

Kakao yağı badem yağı susam yağı ve Bebe yağını karıştırın günde iki defa karın göğüs ve basen bölgesine sürün. Fiyatı çok uygun ve sıfır catlak:) bazı yağların kutusunun içinden damlalık çıkıyor onları saklayın. Bebeğiniz olunca ilaç vitamin vb verirken çok işinize yarayacak. Zira güzel ve büyük damlalık bulunmuyor:)

kremlerin hiç faydası yok, boşuna o kadar para verme bence, tabiki nemlendir zaten kaşıntı oluyor nemlendirmezsen, saf zeytinyağını önerebilirim

Kakao yağı badem yağı susam yağı ve Bebe yağını karıştırın günde iki defa karın göğüs ve basen bölgesine sürün. Fiyatı çok uygun ve sıfır catlak:) bazı yağların kutusunun içinden damlalık çıkıyor onları saklayın. Bebeğiniz olunca ilaç vitamin vb verirken çok işinize yarayacak. Zira güzel ve büyük damlalık bulunmuyor:)
bu yağların orjinallerini nerden alabiliriz..yada sen hangi kutuları aldın..marketlerde badem susam yağı var ama..kakao yağı nerden alabilirim..Bide şişelerinin hepsini mi karıştırıp sakladın yoksa sürdükçe mi karıştırdın.

Ben 14 haftalik hamileyim bu hafta vazelin kakao yai ve badem yagini karisim yaptim basladm umarim olmaz

Back