Lice'deki Olayların Asıl Amacı Ortaya Çıktı

1) Gezideki herkesi provakatör ilan etmek vicdanlarınızı rahatlatmaz yüzü kapalı, ateşe veren insanlar provakatördü biizm gençlerimiz yüzleri açık gayet kendinden emin eylemlerini yaptılar şarkılarla, yazdıklarıyla. Sonra araya bundan faydalanmak isteyenler girdi hani ne malum provakatör olmadıkları diyorsunuz ya herkesi onlardan sayamazsınız. Polis ayıklayacaktı bu insanları.

2) Gezi olaylarında gerçekten geziyi savunup Erdoğan'ın baskıcı rejimine karşı çıkanlar ne bayrak yaktı ne bayrak aşağı indirdi. Neden bunu yapsın zaten. Bayrak yakanlar gördüğünüz gibi yine yüzü gözü kapalı insanlar. Asıl polis bu zulmü yaptı elinde bayrak olan bir gence tazyikle su sıkıldı çocuk düştü ama bayrağı dimdik tuttu, kprüden yürüyerek geçmek isteyen grubun önderinin elinde ki yaşlı bir adamdı; bayrak vardı polis geçit vermeyebilir ama elindeki bayrağı çekip almak ne demek bayrağa dokunmayın diye yalvarırken. Böyle onlarca şey sayabilirim.

3) Gezi olaylarına neden geliyor konu çünkü olayı kaynatmak işin özüne neden gelmiyorsunuz. Hani şehit haberi gelmiyor herşey sütliman olaylar olmuyor diyordunuz Erdoğan bunu başardı diyordunuz peki olaylar başlayınca tekrar neden başkalarını suçluyorsunuz muhalefet mi yaptı yoksa bunu. Neden böyle oldular birdenbire. Ne istiyorlar ben söyleyeyim size, Erdoğan'ın çözüm paketleriyle açıklayacağı özerklik, bağımsızlık, Türklükle ilgili doğuda hiçbirşeyin kalmaması gibi şeylerin yerine getirilmemesi nedeniyle başladı. Söyler misiniz sürekli biz ödün vereceksek hep bu çözüm süreci bizim aleyhimize işleyecekse polisimiz bayrağımız bile indirilirken sessiz kalmak zorundaysa, bunların her istediğini harfi harfine yapmazsak daha da olacaklar var diye tehdit edecek özgüvenleri varsa, bana barış süreci demesin kimse çünkü karşımızda barış isteyen, bayrağımıza saygı duyan yok

4) Başbakan çıkıp artık analar ağlamasın şehit haberleri istemiyoruz geri çekiliyoruz deyip daha önce reddettikleri Apo ile görüşmeleri yaptıklarını itiraf ederlerse bu görüşmeleri yapıp Apo'yu tanırlarsa yeter ki bitsin istediğinizi yapacağız derlerse prdon yanlış dedim oy için terörü bitirdim demek için bu teröristlere tavizler verilirsebu insanlarda vay neden gecikti vay şu neden olmadı bu neden olmadı diyerek ateşe verir, bayrak indirir herşeyi yapar bizde böyle izleriz.

5) Başbakan çıktı sadece yapanlara soruşturma açılacak dedi ama kaç gencimiz öldü hiçbiri bayrak indirmedi yakmadı. Ölüm sebeblerine bakın istediğiniz yere tani yandaş medyaya bakarsınız zaten okumak istediklerinizi okursunuz. 16 yaşında çocuk ne acı ki sapanla taş atmıışta bilyeler çıkmışta diyerek hiçbir görüntüsü dahi olmayan şeyler üzerinde o çocuğu terörist ilan etti annesini yuhalattı o çocuk ve diğerleri ölümü hakediyor dendi peki bu insan müsvettesi hakkında sadece soruşturma açılacak öyle mi hukuk işleyecek yani benim kendi ülkemin vatandaşı zaten 2. sınıfa düşmüş yani geçmiş olsun. Herşeyi geçtim Taksimde kenarda otururken kafasına gelen gaz fişeğiylr yaralanan bir kız beş yaşına geri döndü 2 üniversite bitirmiş kaç dil bilen kız okuyup yazamıyor haberiniz var mı yok tabi ama bayrağı indiren pislik şu an yaşıyor ve hava atıyordur kesin nasıl indirdim ama diye.

6) Başbakan şu an hiçbir açıklama yapamıyor çözüm paketini açıklayıp özerkliğ ilan etse vumhurbaşkanlığı sallantıda olur, açıklamasa ortalık karışyıor. Hanş 12 senedir siz içiyorsunuz diyorsunuz ya soğuk suyu. Evet çok doğru siz dışarıdan ahkamn kesiyorsunuz sadece bunları yaşayan biziz. Bir kişiyi koruyacaksınız diye neleri görmezden geliyorsunuz babanızın oğlu ya öl dese ölürsünüz adam karış karış satsa gıkınız çıkmaz yeter ki geri adım atmayın demek ki bizi kim tehdit ederse kim askerlerimizi öldürürse saldırmak yerine o bölgeyi vericez kurtulucaz. Erdoğan'ın umrunda değil ki bu ülke o çıkarlarını düşünüyor. Ne bayrak ne millet. Doğu'da çıkıp milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen, on kasımda öyle dikilmeye gerek yok diyen, ilkeleri tanımayan, Atatürk adını ağzına almayan birinden ne beklenir ki. Bölünsün, masum insanlar ölsün ona ne. Nasılsa sizin gibi gözü kapalı inanan haklı bulan haşa peygamber muamelesi yapan sizsiniz adam korkar mı. Ama yok hala bilerek baltalamak için yapıldı dimi. Bu adam tüm işletmeleri sattı, orman içine villa yaptı içinde geziciler oturuyor dediniz hadi öylke diyelim vilları yapanı imara açanı hiç konuşmazsınız dimi. Aman başbakana zeval gelmesin. Ama doğru siz yurtdışındasınız Türkiye'nin bölgeleri karış karış verilse umrunuzda mı değil. Ama bizim umrumuzda. Bir insan için şu ülkenini insanına düşman oluyorsunuz savunun bize ne ama acınası durumdasınız gözümüzde bunu bilin. Yazıklar olsun valla ya yazıklar olsunn..

Özerklik verilirse bu ülke karışır.Bu adamların derdi özerklikle bitmeyecek her şey bu kadar basit değil.
Ayrıca verilirse Gezi'den daha büyük kitle sokağa dökülür.

Tamda bu konuyla alakalı bir haber programı seyrettim dün gece, öyle eğilip bükülecek, anlamamışsındır, anlatan taraflı anlatıyordur denecek bir program değildi çünkü direkt hdp myk üyesi konuştu, adamın ismini unuttum ama isteyene hangi kanaldaydı söylerim gerekirse.

Aynen söylenen şu, ayrı bayrak, ayrı yasa vb istiyorlar, hatta bunla ilgili hdplilerden biri röportaj vermiş, ordan çıktı konu zaten, ayrı bayrak, yasa gibi taleplerini inkar etmiyorlar, şöyle savunuyorlar, Almanya Amerika'da eyaletler ayrı bayrak yasa vs değil mi? Bu cümlenin üzerine sorulan Almanya Amerika'nın resmi dili, bayrağı nedir sorusuna verilen cevapsa şu: amann zaten ben Almanya'yı da beğenmiyorum bu konuda, peki ne istiyorlar? Nereye kadar istiyorlar, bu istemelerin bir sonu var mı?

Ve aylardır aynı soruları sorup duruyorum ama pekte tatmin edecek cevaplar olmuyor, bu ülkede lazı var, çerkezi var, alevisi var, göçmeni var, varda var, bu insanlarında kendine özgü dilleri, ibadet şekilleri, kendince istekleri var, onlar nasılsa birşey demiyor diye mi cemevleri için cemevi ibadethane değildir deniyor, onlar illa lazca, yugoslavca, arnavutça konuşmak istiyoruz demediklerinden mi dilleri yok sayılıyor?
Etnik kökense burda ohooooo 72 millet var nerdeyse.

Valla abla önce bende olsun barış süreci diyordum ama yok bu saatten sonra ben sağlıklıi hem bayrağımızı hem toprağımızı, hem oradaki polisimizi karakollarımızı koruyup hem de barış içinde yaşanacak bir süreç göremiyorum herşey bizim aleyhimize. Onların bu çözüm için hiçbirşeyden ödün verdiği de vereceği de yok zaten şehitlerimizin kanını akıtanlar bile affedildi bu bile bir lütuf daha ne istiyorlar belli ve hala burada çıkıp iyi çözüm olmasın da şehitler olsun diyorlar yok ben böyle çözüm istemiyorum ya. Bu kadar taviz verilmez. Şuraya bakın sırf çözüm paketi açıklaması gecikti diye neler yapıyolar kimbilir nelerde anlaştılar ki hemen başbakan açıklayamıyor. İyi o zaman nasılsa açık kapı var artık her ülke gelsin savaş açsın aman durum şehitler olmasın analar ağlamasın diye o bölgeyi bu bölgeyi verelim dediğin gibi alevisi çerkezi Türk milletini benimsiyor bu bayrak altında yaşamayı kabul ediyor saygı duyuyor diye mi hor görülüyor. Bu bayrak altında yaşıyorlarda saygı duyacaklar ya sev ya terket bu kadar. Yemin ediyorum çok kötüyüm iki gündür ya nereye gidiyoruz sonumuz hiç belli değil ama en çok ne koyuyor biliyor musun Erdoğan'ın bölmeyi parçalamayı başarması onun çıkarları doğrultusunda yaptıklarını istemeyenleri, kendine oy verenlere hakaret ettirmesi düşman göstermesi ayrımcılığı başlatması alenen burada belli işte kendi vatandaşımız kalkıyor bir bardak soğuk su için diyor bilmem ne diyor. Ne diyeyim ki daha.

Gezidekinin provokatör olmadığı ne malum demiyoruz.
Gezideki bayRak yakanlar PROVAKATÖR diyoruz.
Polis masum halk yerine onlara saldırsaydı diyoruz...
Bu bayrak indirende provokatör hatta terörist diyoruz ve evet " askeri bölgeye girdiği anda vurulmalıydı " diyoruz...
Burda tezat nerde?
Neyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz?
Bu Aklıselim hâlinizi ülkeyi bölmeye çalışan teröristler için değil pırıl pırıl gençlerimiz için kullansa idiniz gerçekçi görünürdünüz.
Böyle sadece fanatik görünüyorsunuz..

Hepimiz soyağacımıza insek kanımızda göçmenlikte var, kürtlükte var, yani bu insan ayrımı falan değil, benim zaten kökenim doğu ama eşiminde benimde ailemde göçmen var, eşimin babasının kökeni Türk boylarından geliyor, hepimiz birbirimize karışmışız, ayrılmayı, etnik kökenlerin herşeyin üstüne çıkıp bu vatan evladı olduğumuzu unutmayı düşünemiyorum.

Bayraksa hepimizin bayrağı, topraksa hepimizin. Ülkeyi kocaman bir aile gibi düşünüyorum, kız almış, kız vermişiz, herkes birbiriyle akraba olmuş, bir arada yaşamışız, komşuluk yapıp cenazelerimize koşmuşuz, duygusal bakmaksa sonuna kadar duygusal bakıyorum.

"Gezideki herkesi provakatör ilan etmek vidaninizi rahatlatmaz" mi?

Yahu anlamakta zorluk mu yasiyorsunuz?

Gezide bayrak yakildi mi? Yakildi..
Gezi eylemine destek verenlere " Gezide bayrak yaktilar" dendiginde, " onlar provakatör dü" diyorlar mi? Evet
Eee simdi bu bayragi indiren adam da provakatör mü?
" Evet o adamda provakatör ama bir kursun SIKILIP öldürülmeliydi"

Yahu zaten adam bir kursun SIKILSIN diye yapiyor o provakasyonu..
Provakatörün istedigini yapip neden ülke kan gölüne cevrilsin..

Madem adam provakatör, neden onun provakasyonuna gelelimde istediklerini verelim..

Önemli olan bir kursun SIKMAK degil, bir kursunu herkes SIKAR, önemli olan aklini kullanarak o provakasyona gelmemektir..

Yazdiklarinizi bir okuyunda öyle yazin ya..

Sonrada insanlara ithamda bulunuyorsunuz...

Son düzenleme:

Katılıyorum.Bir sürü köken var bu topraklarda benim de anne tarafım kürt,kanımda kürt kanı da var.Benim hep düşündüğüm özerklik verildi diyelim bunların davalarından vazgeçeceği ne malum? Ne malum kendi ülkelerini kurup Türkiye'yi taciz etmeyecekleri? Ee diğer kökenli insanlar da demeyecek mi bize de toprak versinler diye? Derler ben olsam ben de derdim.Bu ülke parçalamaktır.Hiç bir şekilde kabul etmiyorum edilecek bir tarafı yok.Ha başta keşke vursalardı dedim ama o olaylar daha da tırmanacak katliam var diye ağlayacaklardı yüzsüzler.
Devlet o kadar pasifize edilmiş ki bakın ben bile bir vatandaş olarak korkuyorum.
Artık ne yaparlar bilmiyorum ama umarım sonumuz karanlık değildir.
Allah vatan hainlerine fırsat vermesin.

Okumanızı tavsiye ederim.

http://www.aktifhaber.com/cemaate-kukreyen-erdogan-pkkya-neden-susuyor-982388h.htm
http://nediyor.com/2014/04/28/bdpli-celik-ayri-bayragimiz-olsun/
http://www.aktifhaber.com/kisanak-secimlerde-ozerklik-tescillenecek-937788h.htm

Şimdi İmralı'daki, diğerleri böyle açıklamalar yaparken, biz ne olursa olsun özerkliği inşa edeceğiz derken, bu süreçten bağımsızlık ve özerklik çıkacağına bel bağlamışlarken, ok yaydan çıkmışken, yok arkadaş sizin istediğinizi vermiyoruz, sadece barışı sağladık, gerisi olmaz derseniz ne olur 1 dakika durup düşünün.

Yazık çok yazık..
Gerçekten moralim bozuldu,kim bilir bu cumhurbaşkanlığı için neler dönüyor kapılar ardında.
Hiç kimsenin haberi yok, kimseye fikri sorulmuyor.Ülkenin kaosa sürüklenmesi yakındır maalesef hissiyatım bu yönde.
Devletiniz batsın ne hale geldi ülke.
Eleştirince buna bile AKP'ye gıcıksınız ondan deniliyor.Ne alakası var ben bir vatandaşım böyle bir şeye karşı çıkmak hakkım.
İnanın Mune pkk kürtleri umursamıyor buna gözlerimle şahit oldum ben zamanında.Bir çarşı akşam vakti insanlar varken asker tarandı resmen.
O yaşadığım ailemin yaşadığı korkuyu unutamam.
Benim memleketimde çocuklar kaçırılıyor.
Yazık hiç bir şey yapamıyoruz bu kan emicilere.

demek ki insanlar iki türlü. bir kısım bakıp göremiyor. bir kısım ise bakıp görüyor???

ne zaman ve nasıl ne görüyor?

önce bekliyor sadece aval aval bakıyor.

sonra başbakan ne gördüğünü söylüyor.

bunlar da aynı şeyi görmeye başlıyor birden.

uzaktan kumandalı göz herkeste olmayınca aynı şeyleri göremiyoruz.

Ne secimmis arkadas. Su konu bile secime kiskaniyosunuz cekemiyosunuza gelmis. Utanma koyduk mu diye bagir bu sefer nasilsa senin tuz kuru

Artık polyannacılık oynamaya karar verdim..........Uzman olduktan sonra zorunlu Doğu hizmeti olmayacak.............

Yazılanlara cevap verilmeyip hala işlerine geldiği gibi yorum yapanları ne kadar kaale alabilirsin ki. Madde madde yazıyorsun ama görmüyorlar görmek istemiyorlar cevapları yok çünkü. Bizim gençlerimiz bayrak yaktığı için öldürülmedi. Biri ekmek almaya giderken, biri eylemlerin ortasında kalıp kendine saldırıldığında sokağa kaçtığında kıstırılıp dövülerek, biri çatıdan düşürülerek vs. Gözü çıkanları, beynine isabet edip çocuğa dönenleri okuma yazma unutanları saymıyorum bile. Ve Bülent Arınç çıkıyor bu olaylarda soğukkanlı olmalıyız sağduyulu olmalıyız hayır efendim kabul etmiyorum oradan bayrak indirmek kadar mı suçluydu bu çocuklar ölümü mü haketmişlerdi kamu malına zarar verdiler diye niye o gaz fişekleri bu pkk lıların birine bile isabet etmiyor acaba adam duvarı aşıyor geçiyor direğe çıkıyor kimsede tık yok. Halaaa bizim çözüm süreci için yazdıklarımızı görmezden gelip cevap bile veremeyip tüm gün sadece gezide de bayrak yaktılar da yaktılar geçin bunları artık yaa on kere söyledik onlarda pkk yandaşları zaten diye.. Yüzleri kapalı provakatörler diye. Gerçek gezicilerin bayrağı nasıl koruduklarını göstericem size ama siz de böyle bir durumda sağlıklı çözüm süreci nasıl olur bi anlatın yaaa anlatıverin de dinleyelim başka yerlerden ahkam kesmek kolay. Polis el çektirilsin, bayrak insin, yollar tutulsun biz resmen kovulalım adamlar tehdit etsin ve barış süreci öyle mi bir gidin yaa.. Artık kantarın topuzu kaçtı verdik koz bir kere dönüşü yok eğer Erdoğan bu işten dönerse ortalık karışacak dönmezse biz buna katlanıcaz hadi bakalım seçimini yap.

bide erdoğan demiyo mu ki, oraya çıkanı indirtecektiniz bayrak indiriliyor asker seyrediyor filan. çok seviyor şovmenliği. sanki askeri sıkı sıkı tembihleyen, aman ha kimse ateş etmesin çözüm sürecine zarar gelmesin diyen kuyucu murat paşa. oradaki o haysiyetsiz bayrağı bırakıp askere ateş etse asker karşılık bile veremez çünkü yetkisi yok, pkk lılar saldırırken asker karşılık verirse sağa sola ateş ediyor çünkü isabet ettirmesi yasak. böyle bir saçmalığın olduğu ülkede yaşıyoruz.

Artık polyannacılık oynamaya karar verdim..........Uzman olduktan sonra zorunlu Doğu hizmeti olmayacak.............

dün aynı muhabbet bizde de geçti, eşim bu doğu görevimiz bitsin istanbul dönüşünde eş götürülmeyen garnizon seçerim onu da aradan çıkarmış oluruz dedi istanbul dönüşünde doğu kavramı kalmayacağı için bunu o zaman düşünürüz boşver dedim.

Neden hiç kürt vatandaş vurulmadı mı şimdiye kadar? Bir şey olmaz korkma. bu ülkenin çoğunluğu sünni ve Türk. Kürt terörist provakatör ingiliz ajanı dersin. Herkes askeri alkışlar. Kürtler de 2 gün eylem yapar o arada başka olaylar olur unutulur gider.

Bu olaylarin yaşandığı yere yakin olan ve de bu zihniyette insanlarla bir arada yasadigim icin size tek birsey soyleyebilirim.
Tek amac cozum sürecinin onunu kesip tekrar dagda bayirda özgürlük diyerek asker katletmek.
Durum gerçekten bundan ibaret.
Gecen siniftan bir kiz o bayrak onlarin bizim değil diye nara atti.
Uzulerek söylüyorum ki her gece burada asker polisler ayakta olaylarin önünü kesmek için . allah yardımcıları olsun inşallah.
Gerçekten tek amac cozum sürecinin onunu kesmek...

Muzcuk hoş geldin

O kız sadece bir örnek,bunun gibi daha niceleri var..
Amaç farklı zaten,süreçi parçalamak ,haaa herşey rayında olsa bunlar gene aynını yaparlar..

Muzcuk hoş geldin

O kız sadece bir örnek,bunun gibi daha niceleri var..
Amaç farklı zaten,süreçi parçalamak ,haaa herşey rayında olsa bunlar gene aynını yaparlar..

Oyy hanim ablamm nasilsinn hosbuldumm
Cok kotu abla gerçekten bnm elimde turk bayragi ile cekilmis bi resmim vardi duvar kagidi idi..
Goren herkesin verdiği ilk tepki burasi Kurdistan o turk bayragi ne? oldu.
İnsanlar anlamıyor bir ara sinifta cok tartistim sen turkiyedesin ana dilin türkçe diye.anlamiyorlar he ama 5 kisi vardı bnm gibi canlarim allah razı olsun onlardan onlarda korkudan susuyorlardi...

İyiyim sağol canım..
Kafalarındaki düşünce o zaten kürdistan olacak illaki..
Olmayacak şeyin hayallerini kuruyorlar sürekli..
Yazık diyorum sadece,beyinleri yıkanıyor bunların..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…