Lice'deki Olayların Asıl Amacı Ortaya Çıktı

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
Gösteriler İmralı'nın uyarısına rağmen Kandil tarafından körükleniyor. Eylemlerin gerçek amacı ise Öcalan'ı çözüm sürecinde tasfiye etmek.

Lice'de bir buçuk yıldan bu yana sürdürülen 'çatışmasızlık' sürecini askıya almaya çalışan KCK eş başkanı ve yürütme konseyindeki 3 önemli ismin asıl niyetinin 14 yıldan buyana İmralı cezaevinde bulunan Öcalan'ı çözüm sürecinde tasfiye etmek olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta HDP Heyeti ile yaptığı görüşmede Lice ve kentlerde oluşabilecek provokasyonlara dikkat çeken Öcalan'ın uyarı mesajına rağmen Kandil'in gösterileri körüklediği tespit edildi.

Başta Lice olmak üzere birçok merkezde çatışmasızlık pozisyonunda bekleyen PKK'lıları sivil halkın arasına soktuğu saptanan Kandil'in tavrına karşılık Öcalan, acil kodu ile HDP heyetini İmralı'ya istedi. HDP heyetinin Öcalan'ın ile görüşme yaptığı saatlerde Kandil'den gelen 'Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı'dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdırr' mesajı ile örgütün niyetini açık ettiği belirtildi.

ZAMAN AYARLI OPERASYON

Beş günden bu yana Lice ve kırsalında yer yer yol keserek yer yer askerlerle çatışarak gerginliği arttıran PKK'nın gerçek niyetinin çözüm sürecinde önemli rol üstelenen Öcalan'ı tasfiye etmek olduğu düşünülüyor. Geçtiğimiz hafta HDP heyetinin ziyareti üzerine Kandil'e mesaj yollayan Öcalan çözüm sürecinde ikinci aşamaya geçildiğini duyurmuş ve dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Lice'de meydana gelen olayların Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın hükümetin çözüm sürecini daha somut adımlarla ikinci aşamaya taşıyacağını açıklamasının hemen ardından baş göstermesi sürecin 'zaman ayarlı bir operasyon' ile sabote edildiğini düşündürdü.

BANA BAĞLILIKLARI NASIL?

Öcalan'ın geçtiğimiz ay HDP heyeti ile yaptığı görüşmede örgütün dağ kadrosu içindeki 4 ismin kendisi ile ilgili görüşlerini öğrenmek için HDP heyetini görevlendirdiği ve verdiği 4 ismin kendisine bağlılıklarını bildiren bir mesaj göndermelerini istemişti. Öcalan bu tavrı örgüt içindeki hareketliliğin ilk sinyali olarak okunmuştu.

Başbakan Erdoğan'nın baş danışmanı Yalçın Akdoğan ise Diyabakır'daki çalıştay sonrası yaptığı bir açıklamada, 'Öcalan'ın süreci diğerlerinden daha doğru okuduğunu düşünüyorum. Onun verdiği mesajlar diğerlerinin verdiği mesajlara göre sürecin geleceğini daha çok düşünen bir hassasiyeti yansıtıyor' demişti.

Yeni Şafak

Aslinda hersey ortada, yapilmak istenen ne, neyi istemiyor bu insanlar, asil amac ne hersey ortada ama iste bakmak görmek degildir..

Geçin bu kandilli körüklüyor yok Öcalan'ı tasfiye etmek olaylarını dün tv de de izledik bu insanlar Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini düşünerek açıklamadığı Kürtlerle ilgili gerçekleştirilecek istek ve özerkliğin resmi olarak açıklanmamasından dolayı bu olayları gerçekleştiriyorlar. Bu insanlar gerçekten barış istiyor olsalar bunu yapmazlar çözüm böyle mi gelecek. Aleni adamlar tehdit ediyorlar temmuzun birine kadar çözüm paketi açıklanmazsa daha çok olaylar olacak diyorlar neye güvenerek tehdit ediyorlar biz bu duruma mı düştük. Tabii ki biz karşı çıkmak yerine koz verirsek aman durun bize zarar vermeyin de ne isterseniz yaparız dersek, en ufak gecikmede işte bunlar yaşanır şehitlerimiz var, bayraklar iniyor hani çözüm süreci ile herşey bitmişti. Herşey onların elinde artık biz de kukla şimdi hala kime suç atacaksınız muhalefet partileri bu işin neresinde gidip Öcalanın ayağına görüşen kim? Başbakan ya cumhurbaşkanı adayı olmayacak ya da nasılsa bu halk bana her halukarda oy verir deyip özerlik paketini açıklayacak ne istekleri varsa verecek haa verdiği zaman da ne olacağını gördük orada bayrağımızı bile istemiyor bu adamlar.

Memleketin düştüğü duruma bak.
Bebek katili ve teröristler kürt halkını temsil ediyor.
5 sene önce PKK dan nefret eden Kürt halkı bile bugün teröristlerin kendi hakkını savunduğuna inandırılmış durumda.
Haklılar tabi,koskoca Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bile Öcalan ı adam yerine koyarsa,onlarda koyar.

Olaylar niye çıkmış?
Banane ki?
Hükümetin izlediği politika bu,vardır heralde bir planları...
Yoksa yok mu
Ben bu adamlara özerklik versen kürdistan isterler,onuda versen tüm anadoluyu isterler diyorum yıllardır.
Benim akıl ettiğim şeyi hükümet büyüklerimiz öngöremediyse ya aptallar,yada halkı aptal zannediyorlar
Aaaa,belkide PKK kandırmıştır başbakanı
Oda bir ihtimal değil miyaşadık gördük yani.
Beni bu olayda ilgilendiren tek nokta o bayrağın inmesine izin verilmesidir.
O adama neden müdehale edilmedi onu bilmek istiyorum..
Kitap okuyan gençlerimizden rahatsız olan hükümet bayrak indirilmesinden niye rahatsız değil?
O adam neden bacağından vurulup indirilmedi?

Yada aynı paralel yapıda olduğu gibi çift taraflı birbirlerini sömürüyorlardır.
Erdoğan ın Devlet başkanlığı karşılığı olarak özerklik

Bayrak indiren vurulsaydı bugün çok farklı bir güne uyanmış olabilirdik.
Ha deki, şurda bulunduğum ortamda biri bayrağı indirmeye çalışsa böyle rahat konuşur musun. mümkün değil .

Birden aklıma Akp nin bayrak indirme teşebbüsü ile ilgili hazırladığı reklam geldi.

Diyorum ya, bakiyor olmak demek görüyor oldugunuz anlamina gelmiyor..
Olaylari iyi tahlil edebilmek ve görebilmek icin akliselim davranmak lazim..
O kisiye bir kursun SIKMAK hicte zor bir is degildi, zaten o kisinin o olayi gerceklestirmesini isteyenlerinde tek amaci BiR KURSUN!

Neyse ki bakan ve görebilen insnlarda var..

Son düzenleme:
Özerklik verilirse bu ülke karışır.Bu adamların derdi özerklikle bitmeyecek her şey bu kadar basit değil.
Ayrıca verilirse Gezi'den daha büyük kitle sokağa dökülür.

Zamanında Berkin Elvan'ın vurulmasına 'o bir provakatördü' damgasını basanlar 14 yaşındaki çocuğa terörist diyenler bugün bayrak indirilmesini yazık çocuktur yapmıştır bir hata asker ne yapaydı ateş mi edeydi der tabii...

Hep kaç zamandır muhalefetin çıkartmak istediği çatı aday kim?? diye tartışılıp durdu... Ama toplumumuz maalesef diğer taraftaki çatıyı görmek istemedi. cumhurbaşkanlığı seçimleri için kurulan çatıyı ! selehattin demirtaş ne demişti..Biri çıkıpta yalan demedi , ispatlamayan bilmem ne demedi. Ne demişti !!

“Bu meseleyi Türk ve Kürt halkının bilgisi dışında çözmek mümkün değil. Halk neler olduğunu bilmeden bu süreç yürümez. Ama bakıyoruz masada başka konuşuyorlar, mikrofonların önünde bambaşka. AKP heyeti bize hazırlıklar yaptıklarını söylüyor. Erdoğan ve Arınç ise çıkıp ‘Hayır böyle bir şey yok’ diyor. Hangisine inanacağız? Görüşmelerin şeffaf olması ve kamuoyuna bilgi verilmesi gerekli. İkircikli tutumdan kaçınılmalı. Yoksa bu süreç tıkanacak.”

benim mesajımda çocuk olduğu için öldürülemdi diye bir ima yok Hayyal. neden böyle bir gönderme yaptın anlamadım. Çocuk yada büyük , o oraya çıkmadan önce müdahele edlemsi gerekirdi. Çıktıktan sonra vurulması durumunda bunu bahane edenler çok daha büyük eylemlerine bahane bulmuş olacaklardı. Siz, ben bunu çok hissetmeyebiliriz ama mecburuiyet karşısında bölgede , bu kaosun içinde, yaşayanlar için durum maalesef bu günden daha kötü olurdu.

Bölündük,ayrıldık diyoruz ya hani..
Bu olaya bakış açısı ve gezideki masum gençlere bakış açısını değerlendirmeden edemiyorum.
Licede bir teröristin bayrak indirirken vurulmasını aklıselim davranmak olarak değerlendirip,gezide hükümetin,polisin olayları sakinleştirmek yerine masum halka saldırıp ,olayları körüklemesine de alkış tutanlar vardı..
Nedir bu kin acaba,nerden besleniyor?Bu kadar mı nefret ediyorlar kendiler gibi düşünmeyenlerden?
Sizdiniz demiyorum,burda hepbirlikte okuduk ,lafım o kin kusanlara...
Keşke o zamanda aklıselim bir tek mesaj yazabilme cesaretini gösterebilselerdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Diyarbakır Lice'de yaşanan 'bayrak indirme' olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasındaki iki cümle, "Hangi Erdoğan doğru söylüyor?" sorularının sorulmasına neden oldu.

Başbakan Erdoğan konuşmasında önce "Orada sen oraya girip bayrağı indirene gereğini yapmıyorsan suçlusun. Heralde ben Ankara'dan gelipte ben direğe çıkanı indirmeyeceğim. Gereği neyse bunu yapmaya mecbursun. Askerin polisin böyle bir bahanesi olamaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının devamında ise "Yazılan senaryo çok açık, o maşa orada vurulursa terör örgütü ve HDP tarafından kitleler provoke edilecek. Eylemi yaparsa MHP ve CHP tarafından istismar edilecek. O hain vurulsaydı doğu karıştırılacaktı" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet

Henüz konuyu nasıl geçiştireceğine tam karar vermemiş
İkisinide söyleyeyim,isteyen ona inansın,isteyen diğer söylediğime diyor
Hiç yorulmayaydı ya,ne söylerse makbuldür,o diyorsa doğrudur nasılsa

bayrak indirme ortamında çatışma yokmuş dolayısı ile sert bir müdahaleye gerek yok elbette, ama indirmesine mani olmaları gerekirdi mutlaka.Berkin Elvan ı neden dahil ediyorsunuz ki her olay farklıdır.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gerçekten o direğe çıktığı anda bacağına ateş edebilirlerdi seyrtemekle yetinmişler..

TC. ibaresinden rahatsız olan ve kaldıran bir devletimiz bayrağımızın bu şekilde göklerden indirilmesine neden sesi çıksın. Onların işi gücü kömürle makarnayla koltukalrından olmamak ..Onurlu insanlarlar partilerinden istifa ettiler .. Hakkında davalar olan savaş suçlusu olan kişiler istifa etmez tabi ...

Bizi içinden çıkamayacağımı ççok zor günler bekliyor.

MAlesef öyle onca insan kör oldu, onca genç öldü..

Allah türk kanını gururla taşıyan ,vatanını bayrağını Atamı seven bütün Türk vatandaşlarını korusun

İma var demedim ki zaten...
Alıntı yapmamın amacı senin ilk cümlen idi bu yüzden alıntılamıştım dadlucadu.
Ben olayla alakalı verilen açıklamayı okudum ve sinirlendim.
Bunun için yaptığım bir açıklama idi.

Ben olaya bu açıdan bakıp böyle değerlendiriyorum, siz de başka şekilde.
Sonuçta ikisinde de çocukların kullanıldığı iddia ediliyorsa ikisi de birdir gözümde.

Off olaylari hep ayni carpitma ve cikara hizmet eder konuma getirme cabasi..

Madem bu kadar hassastiniz bayrak konusunda, o destekleyip, yere göge sigdiramadiginiz Gezi eylemlerinde Türk bayragini catir catr yaktilar, o zaman sesiniz ciksaydi..
Hala savundugunuz Gezi eylemlerinde Türk bayragi yakilirken neredeydiniz?

Gecin artik masallari..
Biz kimin nicin konustugunu, kimin neye önem evrdigini iyi anladik...

Buuuuyruuuunn, azda bunu konusun ve sakin yalanlamaya kalkmayin asagidaki linkte TRT nin bizzat ispatladigi bir olaydir gezicilerin bayrak yakma olayi..

Buyrun
http://www.medyasavar.com/trtden-yalan-diyenlere-rest-bayragi-gezi-eylemcileri-yakmis/

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…