• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lice de Askere Ateş Açıldı;1 asker yaralı

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın 13 gün önce hendekler kazarak kapatıp eylem yaptığı Diyarbakır- Bingöl karayolunu yeniden ulaşıma açmak için güvenlik güçlerinin dün başlattığı operasyonda, bugün göstericilerin açtığı ateşte bir uzman çavuş bacağından yaralandı.

Bölgede karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice İlçesi Fis Ovası Mevkii'nde 24 Mayıs günü hendekler kazarak kapatan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna geçen 30 Mayıs günü operasyon düzenlendi ve açılan hendekler kapatıldı.

OLAY YERİNDEN HAREKETLİ FOTOĞRAFLAR

Ancak güvenlik güçlerinin bölgeden ayrılmasının ardından karayolunda bu kez uzunluğu 50 metreyi, derinlikleri yer yer 2 ile 5 metre arasında olan hendekler kazan göstericiler, Diyarbakır-Bingöl karayolunu yeniden kapattı.

Yol kapatan PKK'lı gruplara yönelik güvenlik güçlerinin dün düzenlediği operasyonda açılan hendeker kapatıldı. Bölgede gün boyu geniş güvenlik önlemleri alınırken bu sabahtan itibaren yeniden karayollarındaki hendeklerin kapatılması için çalışma başlatıldı.

Lice ile Hani ilçeleri arasında bulunan Çağıl Mevkii'nde bugün tepelerde bulunan göstericiler, güvenlik önlemi alan askerlere önce el yapımı patlayıcı, havai fişeklerle saldırdı. Askerlerin biber gazı ile müdahale ettiği göstericiler arasında açılan ateşte, bir uzman çavuş bacağından yaralandı. Yaralı uzman çavuş, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Asker de bunun üzerine ateşle karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından göstericilerin uzaklaştığı belirtildi.

Bölgede gerginlik sürüyor.
Hürriyet

Hani biz dünyanın en güçlü ordusuymuduk neydik sanki böyle birşeyler hatırlıyorum, yoksa palavramıydı :ssz:

yok canim pkkli teroristler oyle sey yapmaz.askerimiz kendi kendini vurup acilima balta vurmak isyemistir.
kirmizi haliyla karsilaniyorlar daha ne istesinler, bide bebek katilini milletvekili yapsinlar yeter.
Allah acil sifalar versin askerimize..

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde yol kesen PKK’lılar ve destekleyen gruba güvenlik görevlilerinin müdahalesi sırasında silahla vurularak ağır yaralanan ve Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan 24 yaşındaki Ramazan Baran, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Lice’de yaşanan olaylarda 1 asker ile 1 kadının da yaralandığı ve hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

Bölgede karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice İlçesi Fis Ovası Mevkii’nde 24 Mayıs günü hendekler kazarak kapatan PKK’lılara yönelik operasyonlar sürüyor. Lice’nin Abalı Mevkii’nde akşam saatlerinde bir grup gösterici önlem alan güvenlik güçlerine önce el yapımı patlayıcı ardından molotof kokteyli attı. Ardından grubun bulunduğu bölgeden güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine, askerlerde karşılık verdi.

Çıkan çatışmada arada kaldığı belirtilen 1 bir kişi göğsünden vuruldu. 24 yaşındaki Ramazan Baran, askerler tarafından Duru Jandarma Karakolu’na indirilen askeri helikopterle, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan 24 yaşındaki Ramazan Baran, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26570040.asp

Asker çok bile dayandı günlerdir yollar kapatıldı,askerler kışkırtıldı güya direniş için.
Direnmelerinin sebebi de kalekol çünkü işlerine gelmiyor.Ölen kişiler annesi pkk karşıtı kürt olan biri olarak söylüyorum ki pkk destekçisi ise zerre üzülmüyorum.Bu ülkede vatanını seven,teröre karşı duran kürtleri bu kadar karalanmalarına sebep olan terör destekçisi kim varsa ölsün umrumda değil.
Ben kendimi kürt sanıyordum küçükken fakat babam tarafımın Türk olduğunu öğrenmemle rahat bir nefes almıştım.Niye? Çünkü her Kürdü terörist zannediyorlardı bu itler yüzünden.O şeyin ağırlığını çok iyi bilirim.

bir yerde insanlar ölüyorsa, acı çekiyorsa bu oldukça üzücü.

Son düzenleme:
Back