• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lgs (Liseye Giriş Sınavı)

ulasimiz

Hızır Senin Kalbindedir Be Güzelim..
Pro Üye
4 Mart 2012
14.920
34.446
798
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu taşımazsan sevinirim.Çünkü gerçekten bu sınav bana dert oldu.Eğitim bölümüne yazsam oraya da pek kimse girmiyor..

Oğlum 8.sınıf ve bu yıl bu sınava girecek. Çocuğu bu sınava girmiş başarıyı elde etmiş annelerden neler yaptıklarına dair bilgi almak istiyorum.Kafam çok karışık ve sanki sınava ben girecekmişim gibi heyecanlıyım. :KK43:

Bir de bu sene çocuğu sınava hazırlananlardan destek bekliyorum neler yapıyorlar?

Çocukları günde en az kaç soru çözüyor ve matematik için neler yapıyorlar biliyorsunuz geçen seneki soruların çoğu mantık-muhakeme sorularıydi .
Bu senede bu tarz sorular bekleniyor.
Kısacası çocuklarınıza hangi destekleri aldiriyorsunuz?

Son düzenleme:
Doğru çalışma biçimi ve stressiz çalışma ortamı.
Ben üniversite sınavına girmeden önce 1 yıl bu şekilde yapmıştım.
Hatta sıralamamı da yazayım.
Önce internetten konu anlatımlı videolar izliyordum.
Onları kağıtlara not alıyordum.
Sonra o kağıtları okuyordum.
Bir de konu anlatımlı kitabım vardı.
Ordan da iyice pekiştiriyordum,sonra test çözüp bitiriyordum.
Ertesi günde bir önceki konuyla ilgili test çözüp yeni konuya geçiyordum.
Günde aralıklarla 3-4 saat çalışma + stressiz bir hayatım vardı.
Aktivite çok önemli.
Harıl harıl ders çalışan (günde 7-8 saat) arkadaşlarımdan daha yüksek puan aldım tabiki bunu da göz önünden bulundurun.
Ve stres yaptırmayın,bol bol denemelere katılıp kendisini denesin ayrıca.
Söyleyeceklerim bu kadar.

Bunların detaylarını öğrenmek istiyorum.
Aktivite çok önemli.
Harıl harıl ders çalışan (günde 7-8 saat) arkadaşlarımdan daha yüksek puan aldım tabiki bunu da göz önünden bulundurun.

Bu sınava girecek diye çocuğunuzu darlamayın,kötü olsa da bie deneyim olduğunu unutmasın,aktivitelerinden sosyal hayatından mahrum bırakmayın,gezmek kitap okumak yürümek istiyorsa yapsın. Haftada 1 gün boş günü olsun.
Bol şans :)

Okula giriş çıkış saatleri Nasıl

Ek bir kurs ders vs alıyor mu

Alabilecek maddi durumunuz var mı

En önemlisi de çocuğunuzda istek var mı

Bir hedefi, şu okula gireyim diye bir düşüncesi var mı

Bu bilgilerden sonra taktikler daha sağlam gelebilir

Doğru çalışma biçimi ve stressiz çalışma ortamı.
Aktivite çok önemli.
Söyleyeceklerim bu kadar.
Teşekkür ederim. Üniversite sınavına ben de planlı bir şekilde hazırlanmıştım. Tabi daha olgun olduğumuz için daha farkındaydık..

Milli Eğitim Bakanı yeni bi sistem hazırlığı olduğunu , 2 ay içinde açıklanacağını söylemişti sanki ?

Teşekkür ederim. Üniversite sınavına ben de planlı bir şekilde hazırlanmıştım. Tabi daha olgun olduğumuz için daha farkındaydık..
Tabiki ama çocuğunuza da bunu sizin aşılamanız lazım.
Hani kendini bu kadar kasmamalı,çok çalışmanın değil doğru çalışmanın önemli olduğunu anlamalı.

Okula giriş çıkış saatleri Nasıl

Ek bir kurs ders vs alıyor mu

Alabilecek maddi durumunuz var mı

En önemlisi de çocuğunuzda istek var mı

Bir hedefi, şu okula gireyim diye bir düşüncesi var mı

Bu bilgilerden sonra taktikler daha sağlam gelebilir
Tam gun eğitim alıyor

Türkçe, fen,matematik özel ders alıyor
Günde 200 civarı soru çözmeye çalışıyor
Okulda başarısı iyi sınıfta ilk üçte
Fakat matematikten 7 yanlışa kadar çıkıyor.
Matematikte çok çaresiz hissediyorum ders aldıriyoruz fakat bu kadar yanlış çıkıyor hocamız da aman aman değil ama..

Tam gun eğitim alıyor

Türkçe, fen,matematik özel ders alıyor
Günde 200 civarı soru çözmeye çalışıyor
Okulda başarısı iyi sınıfta ilk üçte
Fakat matematikten 7 yanlışa kadar çıkıyor.
Matematikte çok çaresiz hissediyorum ders aldıriyoruz fakat bu kadar yanlış çıkıyor hocamız da aman aman değil ama..

Bence özel ders konusundaki destek iyi

Günde 200 soru fazla desem beni vurur musunuz

Sonuçta 4 dersten çözse ders başı 50 soru eder sözel dersler 100 sayısal dersler toplam 200 etse 300 dakika eder

Bu da 5 saat etmez mi

Tüm gün okulda olan üstüne ders alan çocuk bu kadar derse boğulmamalı bence

Tabii arada çok soru çözülebilir de arada da gevşemeli

Hedef belirleyin geçmiş yıllardaki netlerle nereye girilir bulsun ve o hedefe yavaş yavaş ilerlesin

Koca bir yıl var önünde o yanlışlar da doğruya çevrilebilir

Kolay gelsin ve başarılar

Bence özel ders konusundaki destek iyi

Günde 200 soru fazla desem beni vurur musunuz

Sonuçta 4 dersten çözse ders başı 50 soru eder sözel dersler 100 sayısal dersler toplam 200 etse 300 dakika eder

Bu da 5 saat etmez mi

Tüm gün okulda olan üstüne ders alan çocuk bu kadar derse boğulmamalı bence

Tabii arada çok soru çözülebilir de arada da gevşemeli

Hedef belirleyin geçmiş yıllardaki netlerle nereye girilir bulsun ve o hedefe yavaş yavaş ilerlesin

Koca bir yıl var önünde o yanlışlar da doğruya çevrilebilir

Kolay gelsin ve başarılar
Çok sağolun
Biraz içimi rahatlattiniz fakat bu sınav çocukları ve velileri öyle bir ortama sokuyor ki sanki hiçbir şey yapamamışım gibi hissediyorum daha 1 yılımız var hepimiz diken üstundeyiz.

Evet ben de duydum ama böyle söylemlerde bizi tedirgin ediyor.Geçen sene bayağı süpriz yapmışlardı.
Çocuğunuz bol bol kitap okumalı ,
Okuduğunu hızlı anlayabilen çocuklar kazandı geçen sene.
Özel ders öğretmenini yol yakınken değiştirin.
Bulunduğunuz şehir de başarı için önemli.
Hangi şehirden girdiğinize göre değişir beklenti.

Çok sağolun
Biraz içimi rahatlattiniz fakat bu sınav çocukları ve velileri öyle bir ortama sokuyor ki sanki hiçbir şey yapamamışım gibi hissediyorum daha 1 yılımız var hepimiz diken üstundeyiz.

Esasen çoğu başarısızlığın sebebi de stres

Sadece sizin çocuk için değil hepimiz için gerginlik başarısızlık getiriyor

Yapamazsam korkusu geriyor bazı sorular var ki yapabilecek ki sayısı az yani bazı soruları yapamayacağını, onlara takılmadan moralini bozmadan bir sonraki soruya geçmeyi öğrenmeli

Bakın yaşım 40 a yakın

KPSS ye girmeye kalkıp bu aşamada çoğu gençten daha başarılı oldum

Zira benim kaygı oranım daha düşük daha az çalışsam da daha az gerginlikle başarılı olmak daha kolay

Sise önerim de sürekli ders demeyin arada bırakın kendi haline

Ve özel bir hobisi zevki vs var ise mutlaka onu yapması için de şevk verin gerekirse birlikte yapma önerisinde bulunun

Çocuğunuz bol bol kitap okumalı ,
Okuduğunu hızlı anlayabilen çocuklar kazandı geçen sene.
Özel ders öğretmenini yol yakınken değiştirin.
Bulunduğunuz şehir de başarı için önemli.
Hangi şehirden girdiğinize göre değişir beklenti.
Biz İstanbuldayız.
Kitap okumayı çok seviyor daha çok fantastik kitapları tercih ediyor ben bu ara biraz engellemeye çalışıyorum çünkü 1 günde 1 kitap bitirmeye çalışıyor abartısız. .
Evet öğretmen konusunu düşüneceğiz.

Bu cocuk bütün bunları hangi zamanda yapıyor.ben çok çalışanın değil sakın ve planli çalışanın başaracağına inanan biriyim. Fakat en kilit sey ,cocugun hedefi var mi?
Birde neden bu kadar stres yaptiniz inanın anlamadim.7. Sınıfa giden Oğlum var ve artik neyle karşılaşacağımızı hayal dahi edemiyorum.iyi okul nitelikli okul diye bir şey zaten kalmadi.paraniz varsa özele gidecek zaten .sistem bunun üzerinden hareket ediyor.

Esasen çoğu başarısızlığın sebebi de stres

Sadece sizin çocuk için değil hepimiz için gerginlik başarısızlık getiriyor

Yapamazsam korkusu geriyor bazı sorular var ki yapabilecek ki sayısı az yani bazı soruları yapamayacağını, onlara takılmadan moralini bozmadan bir sonraki soruya geçmeyi öğrenmeli

Bakın yaşım 40 a yakın

KPSS ye girmeye kalkıp bu aşamada çoğu gençten daha başarılı oldum

Zira benim kaygı oranım daha düşük daha az çalışsam da daha az gerginlikle başarılı olmak daha kolay

Sise önerim de sürekli ders demeyin arada bırakın kendi haline

Ve özel bir hobisi zevki vs var ise mutlaka onu yapması için de şevk verin gerekirse birlikte yapma önerisinde bulunun
Ben biraz bu konuda hatalıyım çocuğu daha çok ben telaslandiriyorum.Aslında sakin bir çocuk ama işte ben var ya ben..

Bağlama ve gitarı iyi çalıyor ama bu sene için kursları bıraktık..
Bilgisayardan oyun oynamak istiyor onuda sadece haftada 1 gün 1 saat olarak belirledik.

Matematik fena imiş fakat Bu sene sistem değişecek. Bilgi ölçümü bitecek. Eski tip ales soruları gibi olacak sorular. Yani iş özel dersler de günde bilmem kac soru çözülmesinde değil artık. Bol bol kitap okusun. Evde tartışma ortamları oluşturun. Çeşitli konularda beyin fırtınaları yapın. Kolaylıklar dilerim.

Ben biraz bu konuda hatalıyım çocuğu daha çok ben telaslandiriyorum.Aslında sakin bir çocuk ama işte ben var ya ben..

Bağlama ve gitarı iyi çalıyor ama bu sene için kursları bıraktık..
Bilgisayardan oyun oynamak istiyor onuda sadece haftada 1 gün 1 saat olarak belirledik.

Mesela kursların kısa vadesi varsa yani haftalık bir saat vs ona gidebilir bence

O yaştaki çocuğa da bir saat oyun da az sanki arada almasına izin verin göz yumun

Back