LG Torium bayisinden alışveriş yaparken dikkat edin!!!

esra2424

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
245
4
9 Aralık 2011 tarihinde TORIUM AVM de bulunan LG Bayiinde diğer adıyla (Simport Ev Aletleri Müh. Hiz. Tic. Lim. Şirketi) bir elektirikli süpürge beğendim. Ellerinde sadece teşhir ürünü bulunduğunu sıfır ürün geldiğinde evimize gönderebileceklerini söylediler. Ben de kabul ettim. 13 Aralık'ta ürün kapıya geldi parayı ödedim faturayı istedim kapıya gelen görevli fatura bende değil kutudadır dedi ve gitti. Kutuyu açtım ne fatura var ne garanti belgesi üstelik ürün sıfır değil teşhir ürünü. Sinirlerim çok bozuk kaç gündür uyuyamıyorum

Ertesi gün firmayı aradım geçen diyalog şu şekildedir.

Ben -Garanti belgesini neden imzalamadınız ?

Satıcı -Size gönderdiğimiz kutu hiç açılmamış olduğundan garanti belgesini imzalamıyoruz fatura garanti yerine geçer hanfendi.

Ben - Fatura da göndermemişsiniz ????

Satıcı -Aaa öyle mi göndermemiş miyiz?

Ben -Söylediğiniz gibi ürün "kutusu açılmamış" sıfır ürün değil teşhir ürününü göndermişsiniz. Ben ürünü iade etmek istiyorum..

-SESSİZLİK-

Satıcı - Biz sizinle öyle anlaşmıştık siz teşhir ürününü kabul etmiştiniz.

Ben hakkımı savununca üstüne edilen hakaretleri yazmıyorum buraya.

Firma faturayı 16 aralık tarihinde kargoya vermiş. Tarih 18 aralık fatura elime hala geçmedi. ürünü iade etmek istediğimi söylediğimde faturayı 9 ARALIK tarihine kesildiğini ve ürünü iade alamayacaklarını söylüyorlar.

Faturanın geç gelmesi benim değil suçum mu? Ben fatura istemesem bu insanlar vergi kaçırmayı planlıyorlardı. Ben neden kullanılmış çizilmiş ürüne 700TL vereyim???

İnsanı resmen salak yerine koymaya çalışıyorlar. İnternette 550 liraya satılan ürünü daha güvenilir diye bayiden alalım dedik (nakitte 700 tl verdim (( )

siz siz olun bayii diye kimseye güvenmeyin.

bunu tüketici mahkemelerine bildirmelisiniz kesinlikle. hemen kaymakamlığa gidip şikayet edin.

size böyle bir mal gönderdikleri için para iadesini yapmak zorunda kalırlar.

Bak tüketici haklarında ayıplı ürün diye bişey var yani sana şuanda ayıplı ürün satılmış ve koşulsuz bir ay içinde iade almaları gerekir...

şikayetimvar.com a da yazın bence ordada firmadan mutlaka sorunu çözmek için dönenler olur

sakin peslerini birakma arkadasim
yapilan cok buyuk bi haksizlik
fransadayim ben burda bi kanun var
kargocu geldigi zaman beklemek zorunda eger alici istiyorsa kutuyu acip bakabiliyor
hatta elektronik bi aletse fise takip calistirabiliyor
20 dakika suresi var yani 20 dakika kadar bekleyebilir kargo sirketi kapida
sayet yanlis urun gonderildiyse, yada kirik, bozuk filansa urunu teslim almiyor ayni kargoyla geri gonderebiliyorsun ...
yazin bi urun aldim ptt nin kargosuyla geldi
kutuyu acmadan imzalamam dedim
adam sasirdi
actim sanki icime dogmus gibi
urun yanlis gonderilmis
adam ben alamam abla sefim kizar dedi
urunu aldigim firmayi aradim
durumu anlattim
kargocuda yanimda bu arada, uflayip, pufluyor
gec kaldim filan diyor
firmanin bana cevabi urunu teslim almayin ayni kargoyla geri gonderin
yarin istediginiz urunu gondericez dediler .. ve istedigim urun elime gecti

boyle hakli oldugum konularda beni enayi yerine koyanlarin canlarini okuyorum ..
bi seferde carrefour dan kendi markasi olan bi bilgisayar almistim ..
3 senede garanti aldim
tam 3. seneye geldi garanti bitmesine iki ay var
bilgisayar bozuldu
hemen goturdum
normalde 3 haftada garantiden gelmesi lazim
yoksa bana yeni bi bilgisayar yada gecici bi bilgisayar vermeleri gerekiyor (garanti belgesinde minicik yazilarla yaziyor)
3 hafta gecti ariyorum henuz olmadi diyorlar 4. hafta 5. hafta derken bizim garanti doldu 2 gun gecti aradilar
bilgisayarinizda tamir edilmeyecek bi problem var dediler
ee dedim o zaman yenisini vereceksiniz degilmi
yo olmaz garantiniz bitti biz birsey yapamayiz dediler
oylemi oyle .. teli kapattigim gibi magzaya
sikayet etmedigim yer kalmadi
oyle bi ifsa ettimki yaptiklari pisligi
yepyeni benimkinin iki kati fiyata hp bilgisayar verdi carrefour market ozur icin
esim diyoki hayranim sendeki bu gayrete ben olsam caniniz cehenneme der birakir cikardim
dedim dinsizin hakkindan musluman gelir

canım haklısın aslında uğraşmak gerek ama ben o kadar yıprandım ki o süreçte lanet olsun dedim sizi allaha havale ediyorum hakkımı helal etmiyorum haram zıkkım olsun dedim..

inan o kadar moralimi bozdular ki iki hafta boyunca çarpıntıdan uyuyamadım. milyar verseler bunu ödeyemezler anca rabbim ödetir onlara bedelini

şikayetimvar.com a da yazın bence ordada firmadan mutlaka sorunu çözmek için dönenler olur

oraya da şikayetimi yazdım ama lg merkez beni aramak yerine bayiyi arayıp onların sözlerinden tatmin olmuşlar bana da mail atmışlar şaka gibi bir şirket. müşteri memnuniyetinin bi önemi yok

oraya da şikayetimi yazdım ama lg merkez beni aramak yerine bayiyi arayıp onların sözlerinden tatmin olmuşlar bana da mail atmışlar şaka gibi bir şirket. müşteri memnuniyetinin bi önemi yok

aaaa şaştım kaldım valla.siz yinede peşlerini bırakmayın inşallah maduriyetiniz en kısa zamanda giderilir

arkadaşım ben senin yerinde olsam öncelikle bayiye gider faturanın onlarda kalmış nüshalarını isterim... garanti belgenide...

öncelikle bir bunu yapsan bakalım ne diyecekler... orada sadece lg ürünlerimi yoksa başka ürünlerde satılıyor mu?
lg'nin satış sorası desteğinden memnundur genellikle insanlar.. şaşırdım biraz

Son düzenleme:

benim dediğim LG bayii sadece LG ürünleri satıyor. benim markayla ilgili bir problemim yok LG nin başka ürünlerini de kullanıyorum. hatta LG kalitesine güvendiğim için ben süpürgeyi bu markadan aldım. tek pişmanlığım bu mağazadan satın almış olmak. tekzenin sitesinde 600 TL olan ürünü ben buradan 700 TL ye aldım ve bana teşhir ürünü gönderdiler. ben ürünü Torium daki LG bayisinden 9 parasını ödedim 13 ocakta evime gönderdiler. kutudan fatura çıkmadı. fatura için 15 gün peşlerinde koşturdum ayın 25 inde fatura elime geçti kargoyla göndermişler. tarihini de 17 ocağa atmışlar. değişim yapamayacaklarını çünkü fatura tarihi üzerinden 8 gün geçtiğini söylediler. ben de aptal yerine konulduğumla kaldım.

LG genel merkeze şikayet ettim ama bi kaç gün sonra bana mail attılar aynen şöyle:

" biz bayiyle konuştuk siz teşhir ürünü istemişsiniz"

beni arayıp sorma ihtiyacı hissetmediler bile. sana denenmiş ürün gönderseler eminim sen de bozulursun.

ama herşeye rağmen ben LG ürünleri satın alırım ve kullanırım. ama bayiden almam. daha kurumsal mağazalardan alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…