- 15 Nisan 2008
- 271
- 4
- 43
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Biri çıksada o mucize tarifi verse keşke :)
Bende yapamıyorum, bir çok tarif denedim olmuyor, köfteler pişerken şekilllerini kaybediip toplanıyorlar ve içi çiğ kalmasın diye neredeyse dışları yanıyor.
Şöyle dışarda yediğimiz ızgara köfte gibi bir tarif bulsak ne güzel olur.
evet canım yaaa. birçok defa misafirliğe gittiğim evlerde yedim o yumuşacık köftelerden. ama soramadım köfteyi nasıl yaptınız diye. gelmiş 27 yaşına köfte yapmayı bilmiyor diye düşünecekler sandım -tatlicadiarzu-
Bende sormaya utanıyorum sırnaşık şey
Teflonda az yağda denedim dışı kömür içi kırmızı kaldı, bol yağda denedim çok ağır oldu beğenmedim.
Birde pişerken şekillerini kaybetmeleri yokmu deli oluyorum sırnaşık şey
Ha birde pişen köfteler lastik gibi oluyor, yumuşak olmuyor.
Nursunaz tarifi versinde bir deneyelim bakalım.kaydirigubbakcemile3
arkadaşlar köftenin malzemesi genelde hep aynıdır.benim köftelerimi çok beğenirler denemenizi tavsiye ederim.tam ölçülü veremiyorum ama mazemeler
kıyma (yarım kilo kadar)
rendelenmiş (ben rondodan geçirim genelde) soğan 2 adet (soğanlarım genelde çok büyük değildir)
2 baş sarımsak dövülmüş
1 yumurta
göz kararı galete unu
baharat olarak sadece karabiber kullanıyorum
tuz
isterseniz maydonoz (ben kullanmıyorum)
tüm malzemeleri güzelce yoğurun.köfte yaparken püf noktası biraz fazla yoğrulmasıdır.
(15-20 dakika yoğurun) fazla yoğurduğunuz zaman zaten köfte iyice özleşecektir şekil verirken gayet düzgün çıkar şekli pişirincede bozulmaz.
ayrıca köfteyi en az 1-2 saat mümkünse 1 gün bekletip öyle pişirin.
ben bu malzemelerle yaptığım köfteyi 3-4 bölüp buzlukta saklıyorum ihtiyacım oldukca çıkartıp pişiriyorum.isterseniz kaşarda ekleyebilirsiniz.
inşallah işinize yarar.afiyet olsun :1hug:
Bakmadım bakiyimde bir deneyeyim hafta sonu. Profilindeki bebiş senin mi mahmure. Eğer o minik seninse nazar boncuğu koy kız. Çoook tatlı yerim onu.
benim de köftem şöyleeçok beğenirler:)
yarım kg kıyma
2 orta boy rondodan geçmiş soğan ve 3diş sarımsak
maydanoz mutlaka koyarım
yarım çay bardağı süt
1 yumurta
1 çk kimyon
silme yarım çk karbonat
1 tk kaşığı karabiber ve pul biber.
galete unu ve rondodan geçmiş bayat ekmek
köfteyi yapar 3 saat dolapta dinlendirirm.
sonrada klasik yağda kızartırım yumuşacık olur.
yeteri kadar tuz
Adayla arda kıyma yağlımı olucak yağsızmı? Benim kurban etlerim az yağlı yada orta yağlı denebilir. Birde galeta unu yerine başka ne koyabiliriz?
evet canım benim oğlum Tuğra :) sağol canım maşallah de kız:))