- Konu Sahibi gwencooper
-
nepaldeki bir köyün eğitim seviyesi malum, o nedenle leoparın linç edilmesine şaşırmadım, yadırgamadım. linç edilmesi tabiki canice. ancak, belgeselsever biri olarak o leoparın öldürülmesi doğru bir karar. leoparın köylüleri av olarak gördüğü bir gerçek, bikaç kere şansını da denemiş ve öldürülmeseydi muhtemelen köydeki çocuklardan biri onun avı olacaktı. durmayacaktı yani.
özellikle hindistanda bazı yerleşim bölgeleri vahşi yaşam alanlarına çok yakın ve bu tarz saldırılara da çokca rastlanıyor.
evet katılıyorum ben de hindistanda çekilen bir belgeselde izlemiştim kaplanlar köylere girip çocuklara saldırıyorlardı ,yani daha doğrusu öldürüp yiyorlardı.
Gerçi bunun nedenleri çok,kaplanların insanların yanına gelmesinin en büyük nedeni de ekosistemin bozulması.Sonuçta dünyanın dengesini biz insanlar bozuyoruz.Bedelini ise bazı çevrelere yakın olanlar ödüyor.Tabii ki bu olay çok canice ama rahat rahat oturduğumuz yerden yorum yapmak da çok kolay.
:)
.....
şimdi bu gülücüğü neye borçlu olduğumu tam anlamadım.
Ama eğer tahmin ettiğim gibiyse leoparı sokak köpeğiyle karıştırıp çöpleri eşeleyip yiyecek birşey bulamayınca da gideceğini zanneden birini hoş görebilirim sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?