• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Leoparı linç ettiler!!

gwencooper

Broken Hearted Girl
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
6.246
50
108
İstanbul
Nepal’in başkenti Katmandu yakınlarında yemek bulmak için bir köye inen leopar öfkeli kalabalık tarafından linç edildi.

Gothatar köyündeki olayda çevresini saran kalabalığa karşı koymaya çalışan leoparın öldürülmeye çalışılması kameralara yansıdı.

Yerel medyanın raporlarına göre 15 kişinin yaralanmasının ardından devreye giren polis ve iki Orman Bakanlığı yetkilisi hayvanı vurarak öldürdü.

Hayvanın can vermesinin ardından omuzlara alıp sokaklarda dolaştırılmasını ise köy sakinleri ellerindeki kameralar ile kaydetti.

sabah

hepinizi yeseymiş keşke..linç etmek nasıl bir sacmalık hayvan olan o dusunemeyen icgudusel hareket eden o ama anladımki degilmiş insanlar hayvanlardan daha vahşiymiş asıl korkmamız gereken insanlar

Yoksul ülkelerinden biri, kaplancık yemek ararken onların yemeklerini veya zayıf çocuklarını yemesin diye düşünmüşler herhalde de, linç etmeleri ne kadar cani..

Aklıma linç edilen filin videosu geldi. Zavallı hayvan...

Linç edilmeseydi yiyecek bir şey bulamadığından zaten oraya terk edecekti. Öldürüldükten sonra cesedi dolaştırılmış bir de öyle mi?

Evet... İnsanlar daha vahşi...

nepaldeki bir köyün eğitim seviyesi malum, o nedenle leoparın linç edilmesine şaşırmadım, yadırgamadım. linç edilmesi tabiki canice. ancak, belgeselsever biri olarak o leoparın öldürülmesi doğru bir karar. leoparın köylüleri av olarak gördüğü bir gerçek, bikaç kere şansını da denemiş ve öldürülmeseydi muhtemelen köydeki çocuklardan biri onun avı olacaktı. durmayacaktı yani.
özellikle hindistanda bazı yerleşim bölgeleri vahşi yaşam alanlarına çok yakın ve bu tarz saldırılara da çokca rastlanıyor.

nepaldeki bir köyün eğitim seviyesi malum, o nedenle leoparın linç edilmesine şaşırmadım, yadırgamadım. linç edilmesi tabiki canice. ancak, belgeselsever biri olarak o leoparın öldürülmesi doğru bir karar. leoparın köylüleri av olarak gördüğü bir gerçek, bikaç kere şansını da denemiş ve öldürülmeseydi muhtemelen köydeki çocuklardan biri onun avı olacaktı. durmayacaktı yani.
özellikle hindistanda bazı yerleşim bölgeleri vahşi yaşam alanlarına çok yakın ve bu tarz saldırılara da çokca rastlanıyor.

evet katılıyorum ben de hindistanda çekilen bir belgeselde izlemiştim kaplanlar köylere girip çocuklara saldırıyorlardı ,yani daha doğrusu öldürüp yiyorlardı.
Gerçi bunun nedenleri çok,kaplanların insanların yanına gelmesinin en büyük nedeni de ekosistemin bozulması.Sonuçta dünyanın dengesini biz insanlar bozuyoruz.Bedelini ise bazı çevrelere yakın olanlar ödüyor.Tabii ki bu olay çok canice ama rahat rahat oturduğumuz yerden yorum yapmak da çok kolay.

evet katılıyorum ben de hindistanda çekilen bir belgeselde izlemiştim kaplanlar köylere girip çocuklara saldırıyorlardı ,yani daha doğrusu öldürüp yiyorlardı.
Gerçi bunun nedenleri çok,kaplanların insanların yanına gelmesinin en büyük nedeni de ekosistemin bozulması.Sonuçta dünyanın dengesini biz insanlar bozuyoruz.Bedelini ise bazı çevrelere yakın olanlar ödüyor.Tabii ki bu olay çok canice ama rahat rahat oturduğumuz yerden yorum yapmak da çok kolay.

:)

.....

şimdi bu gülücüğü neye borçlu olduğumu tam anlamadım.

Ama eğer tahmin ettiğim gibiyse leoparı sokak köpeğiyle karıştırıp çöpleri eşeleyip yiyecek birşey bulamayınca da gideceğini zanneden birini hoş görebilirim sanırım:34:

insanlar leoparı can korkusuyla öldürmüşler, hamam böceği değil bu eşeleyip eşeleyip gitsin :27: kaldı ki söz konusu olan yerleşim yeri de 10 milyonluk metropol değil, köy.. haber yapılması bile saçma!

şimdi bu gülücüğü neye borçlu olduğumu tam anlamadım.

Ama eğer tahmin ettiğim gibiyse leoparı sokak köpeğiyle karıştırıp çöpleri eşeleyip yiyecek birşey bulamayınca da gideceğini zanneden birini hoş görebilirim sanırım:34:

Yok rahat rahat oturduğunuz yerde derken... Ben baya zorda yazdım o yüzden...
Şaka bi yana...
Tahmininizce olduğu gibi aptal değilim. Sokak köpeğiyle karşılaştıracak kadar yani... Hoş görünüz yine de... Bu hayvanların insana zararının olmadığı bilinir. Karşında tehtitkar davranışlar yapılmadığı sürece... Belgesel izlemişliğim var.

Ayrıca bahsettiğim fil öylece öldürülmüştü "zararı olmadığı halde"... Yani bunu sadece sizin tahmininizce değerlendirmek eksik olur. İnsan hala masum değil...

Back