Kontakt Lens Lenste sağ ve sol göz fark edermi?

Uye127

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2010
158
63
37
Arkadaşlar benim sağ 4 derece miyop diğerinde sorun yok . Diyorum ki mesela sağ gözü sola, sol gözü sağa taksak sorun olurmu? yada sadece sağ göze lens taksam sol göze takmasam fark eder mi. İkisinide 4 derece alırsam 6 aylık lensleri br yıla çıkarabilrim ? belki bu sorduğum saçmadır cevap verr seniz sevinirim :) Anlatabildimmi bilmiyorum

sol gözünde sorun yok ise neden sol gözüne lens takmak istiyorsun onu anlamadım? Sadece 4 numara olan sağ gözüne tak , bitsin...

zaten sağlam gözüne 4 numara lens takarsan göremezsin o yüzden takamazsın da
miyop gözüne lens tak ötekine takma olsun bitsin

sol gözünde sorun yok ise neden sol gözüne lens takmak istiyorsun onu anlamadım? Sadece 4 numara olan sağ gözüne tak , bitsin...

demekki yarsını anlatabldm :S zaten sol gözüme takmıcam ama her iki gözede 4 derece lens alıp ; sol lensi sağa taksam sorun olurmu diyorum yani batma falan * :44:

Ozaman ben ikisinide 4 derece alıp solu hiç açmamayı düşünüorm 6 ay geçtikten sonra solu açıp sağa takarım ? olur dimi

solda problem yoksa lense gerek yok sen lens almadın henüz galiba
bir kutu al atıyorum içinde 6 tane varsa(3çift) aylık lens istiyorsan her ay bir tanesini sorunlu gözüne takarsın olur biter.çiftini açmak zorunda değilsin dier sorunsuz gözüne hiç gerek yok.Zaten takarsan göremezsin.
eğer numaraların ikisinde de aynı olsaydı sağ sol farketmezdi.Benim ikisi de aynı numara ama yine de şaşırmamaya çalışıyorum ama gerek de yok.

Hayır henuz almadım iyice bir araştırıp almak istiyrum sorun çıkmasında. Gerç henuz marka konusunda bi fikrim yk :/ :S O zaman sadece tek gözüm için tek kutu alacağım dier kutuya gerek yok yada ikisini brden alırsam 4 numara alırım burdan pek anlatamıyorum duygularımı yazıya geçiremiyorum kompozisyonumda hep kötüydü zaten :)) Teşekkür ederim cevap için

önemli değil canım ben purevision kullanıyorum marka olarak belki sana da fikir olur.
Bu arada ben bir kutu alıyorum 3 çift olduğu için 3 ay kullanıyorum 3 ay sonra başka kutu alıyorum bütün kutuları birden almaya gerek yok .ki zaten senin tek gözün olacak bir kutu al 6 ay sonra başka kutu alırsın 6 ay zaten çok uzun bi süre:34
:

Teşekkür ederim biliorum çok soru soruyorum ama merak ettiğim diğer konu göz bombesi ve çapı . daha önce doktora lens alacağımı söyledim ama derecelerimi ölçtkten hemen sonra yani gözlüğü yazarken çapa ve bombeye baktımı bilmiyorum gerçi lens almadım yine gözlük aldım çünkü emin olmak istiyordum . ani nerdir bu göz bombesi çapı gerekli midir yeniden muayene olayım mı napsam bilemedm :/

doktora gitsen çok daha iyi olur .lens almak istiyorum çapına , bombesine de bakar mısınız dersin iki dk da bakıolar. eğer gözüne uygun olmazsa sorun yaşarsın.ki bunlar önemli kriterler lens alırken de bu bilgileri vermen gerekir ki ona göre sipariş hazırlayacaklar canım.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederm canım çok yardımcı oldun gerçekten :))

Çok teşekkür ederm canım çok yardımcı oldun gerçekten :))

önemli değil tatlım ne demek hayırlı olsun şimdiden ama bir tavsiyem daha var lensin rahatlığına alıştın mı çıkarmak istemeyeceksindir.Sen yine de gözüne zarar vermemesi için evdeyken gözlük kullan .Dışarıya çıkarken tak evde çıkar gözün çizilmesin zarar görmesin yani.Dikkat etmek lazım göz çok önemli.

Doktor gibi konustuun :)) Öyle yapıcam zaten zarar görmesni tabiiki istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…