- 26 Aralık 2010
- 475
- 0
- 33
-
- Konu Sahibi niles_selin
Ben numaralı şeffaf lens kullanıyorum ve tersini taktığın an lens batma yapıyor.Ki ilk lens aldığımda da bunu söylemişlerdi.Batma yaparsa öncelikle bak tersi mi dönmüş eğer böyle bir durum yoksa yırtılmıştır diye.Ancak renkli lenslerde durum farklı mıdır bilmiyorum.
ters takınca rahatsız eder ki canım. batma falan olur.
başka zararı olmaz sanırım. ama takma derim canım. gözünü yorar.
bazen bakmadan takıyorum. ters oluyor. gözümü açamayacak kadar rahatsız ediyor.
sulanıyor falan. o beğendiğin renkten başka lens alsan daha kolay olur aslında
slm arkadaşlar.green ocean lens aldım ancak ters yüzünün rengini daha çok beğeniyorum.ters yüzünü taksam gözüme bir zararı olurmu acaba?numarasız lens
canım korkutmak gibi olmasın ama bence zararı olabilir..neden dersen..eğer dikkat ettiysen ters dönmüş lensin bombe formu ile düz lensin bombe formu birbirinden çok farklı oluyor..düz olan lens muntazam biçimde bir ovallikte çukursa sahipken ters lens ise daha üçgenimsi ve huni gibi oluyor..gözün böyle bir formdaki lensle teması ne kadar doğrudur uzmanlara sormak lazım...
bir de keratokonus diye bir göz rahatsızlığı var kornea uzayıp sivrilerek huni şeklini alıyor..netten araştırabilirsin...belki bu tür yalnış lens kullanımlarından o hastalık da oluşabilir..nitekim hastalığın sebepleri arasında yanlış lens kullanımı da geçmekte...