Kontakt Lens lensin göz kapagına kaçması

gamzecigdem

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
259
5
kızlar daha önce yaşadığım için paylaşmak istedim bnde ilk internete bakmıştım lens göze kaçarmı diye kaçarmış hemen doktora koştum . 2 gün boyunca lenslerimi çıkarmadım 2. günün sonunda gece gözlerimi kaşımışım heralde uykuda lens katlanıp göz kapagıma kaçmış ara ara bulamıyorum yatakta yatarken gözümdeydi sonra gözümde bir batma, gittim göz doktoruna tek bir harakette çıkardı yırtmadan allah razı olsun. benden birkaçgün sonra aynı şeyi iş arkadaşım yaşamış sölemedi kendide düşmüştür biyere diyerek önemsememiş şaşkın bi ara baktık gözü falan kızarıyor mikrop die doktora gitti 2 hafta önce kaybettiğini sandığı lens göz kapağında kaldığı için iltihapmı ne yapmış şok olduk tabi bilginiz olsun.

benimde bir kere kaçtı zor çıkardım içim bi hoş oldu.renkli lenslerde anlaşılır kaçtıgı .ama şeffaf lenslerde anlaşılmayabilir. benim kaçan renkli lensti.geçmiş olsun.

herkese geçmiş olsun arkadaşlar bu durumu ben de nc ocrelerle yaşamıştım...lens 2 ye katlanıp gözümün yan kenarına kaçmıştı ve hiçbir şekilde kaymıyor ve katlanan kısım açılmıyordu... çıkarmakta baya zorlanmıştım..hatta ciddi ciddi korkmuştum kendim çıkaramayacağım diye...

bende bi kere gozumu kasimistim sonra lensim dustu sadim aradim bulamadim fakat gozumu kipirdattigimda bi seyin battigini hisseyim lensimin goz kapagina kactigini gordum baya zorlandim cikarmak icin simdi lens varken pek kasimamaya calisiyorum gozumu

aynı durumu bende yaşadım lensi takarken katlanmış, benim gözüme kaçmış ve ben lavoboya düşürdüğümü düşünmüştüm, şanslıyım ki üzüldüğüm bişiy olmuştu ona ağlarken gözümü ovuşturmuştum ve lens gözümden çıkıp elime gelmişti.

Ya kızlar benim de başıma geldi sanırım.Dün gece lenslerimle uyumuşum.Sabah uyandım lensimin biri yok.Sevgilimle otelde kalmıştık çok detaylı şekilde arayamadım etrafı.Gözümde her hangi bir batma,ağrı yok gözkapağımı iyice ovdum,damlalar damlattım hiç bir şey yok.Ama içimde bir şüphe var ya lensim gözümün içindeyse hala diye çok kötüyüm.Doktorlar böyle bir durumda anlarlar mı gözün içinde bir cisim olup olmadığını?

bir ben yokmuşum siz kendiniz çıkarabilmişsiniz ben birde doktor parası vermiştim lens fiyatı kadar

bende lens almayı düşünüyorum .uzun zamandır gözlük kullanıyorum ve artık sıkıldım. lens hakkında hiç bilgim yok biraz yardımcı olabilirmisin :)

takması zor mu ?
gözünde kaç saat kalabiliyor ?
çıkarmadan uyuyabilyormusun ?

şeffaf lens benimde gözüme kaçtı hemde iki defa ,biri uyurken sabah farkettim onu, birde banyoda kaçtı düşününce ürkütücü ama o anda çıkardım ,

merhaba arkadaşlar;
şeffaf lens kaçsa napardım bilemiyorum yazmışsınız :)
Ben 4 5 yıldır yaklaşık lens kullanıyorum.3 yıldır şeffaf lens kullanıyorum ve çoğu kez gözkapağımın altına kaçtığı oldu.Kullanmayanlar bilemez ben yinede sizin için söyleyeyim,şeffaf lens öyle sanıldığı gibi saydam değil.onunda rengi var ama göze renk katmıyor.Çok çok hafif bir mavisi var.Bu sayede gözün beyaz kısmında (katlanmış olsa bile ki katlanınca rengi daha belli olacağı için daha iyi) çabucak seçilebiliyor.Ama şeffaf lensin amacı gereği görme sorunu yaşayanlar taktığı için gözleri 4,5 numara olursa bulanık yada yakını göremiyorsa sorun olabilir bulunması.Ben yıllardır kullandığım için artık gözümü elleyebilmem sorun olmuyor.bazılarının içi kalkar "ayy yapamam been" der ya mesela ne kadar uzun kullanıp daha doğrusu ne kadar ihtiyacınız varsa ve seviyorsanız lens kullanmayı o kadar rahat olacağınız için ben elimi gözüme rastgele daldırdığım zamanları biliyorum en fazla 5 dakika sürüyor bulmam ki ta en arkasından tırnağımın ucuyla gözyaşlarım akarak çıkarttığımıda biliyorum :) Sonuç olarak; bir tavsiye vermek isterim.İsterseniz 1 hafta lensi çıkarmayın ama mutlaka günde sabah ve akşam yada ne zaman isterseniz günde 2 kez gözünüze yalancı göz yaşı (eczanelerde kolaylıkla bulunabilir) yada solüsyon damlatın.Bu lensin gözünüze yapışmamasını ve yer değiştirmemesini sağlar.Ve mümkün olduğunca ucuz diye lens almayın kalitelisini kullanın.Bu arada birkaç haftadır edindiğim bir bilgiyide paylaşmak isterim.Solüsyonum bittiği için mecidiyeköyden küçük bir gözlükçüden solüsyon almıştım ve ayda bir kabını değiştirdiğim için o aldığım solüsyonun kabına koydum lensleride ama kapta ne sorun olduğunu bilmiyorum,lensimde küf olmuş gibi kahve rengi lekeler oluşmaya başladı,sürekli batma yaptı ve gözümü 2 gün kalacak şekilde kanlandırdı.Resmen gözümün damarları kırmızı şekilde sayılıyordu.Lensimi ve kabımı atıp yeni bir kap kullandım.5 yıldır ilk defa böyle bir sorun oluyor.Kullandığım solüsyon markasını yazayımda sizde dikkatli olun:Fresh care-Aqua . Dikkatli olmanızı öneririm,göz bu ihmale gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…