Lensi Takıp Çıkarmak

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
99
Arkadaşlar bugün lens aldım ilk kez takacağım için orada optikçi taktı şimdi abdest alıcam lensi çıkarmak istiyorum ama çıkaramıyorum 5 dk uğraştım çıkarmak için ama gözüm kıpkırmızı oldu ve sulandı Nasıl alışacağımı bilmiyorum . Birşey daha sormak istiyorum gözüm kapalı şekilde abdest alsam lense birşey olur mu? Ve şu lanet lensi nasıl çıkarıcam.(Optikçinin dediği gibi yapıyorum ama sanırım numarasından dolayı kalın olduğu için gelmiyor elime )

ilk taktığımda ben de 3 saat uğramış,sonucunda da yırtmıştım ilkini...alışık olmadığın için doğal ama keşke ordaki vatandaş kendisi takmak yerine sana denetip taktırsaydı kendi lensini...

tutacağın parmakları lens solisyonu ile iyice ıslat,öncesinde ellerini iyi yıka ve durula tabi...sonra sol elinle yukardan hafifçe kaşından üste doğru çek sağ elinin 4. parmağıyla gözünün altından hafifçe şek ki gözlerini daha iyi açmış olabilesin .sonra baştan iki parmağınla cımbız misali nazik bir hareketle al hemen gelicektir..lensin kalınlığı ile alakası yok...sakince denemeni öneririm..

canım zamanla alısırsın bende ılk takdımda ıkıncısını takamamısdım tam takdım dedım cıkartmaya sıra geldınde cıkartamadım gozum cıkıcak sanmısdım ama sonunda becermısdım ben once asagı dogru bakıorum elımle kırpıklerı gerı yatırorum sonra dıger parmagımlada asagı ındıroum alt tarafı sag elımlede cıkartıordum zmanla alısırsın

Çok teşekkür ederim sonunda çıkardım artık yarına anca takarım evde gözlük dışarıda lens takmayı düşünüyorum :) Ama çok çabul içine toz giriyor ya :S

Arkadaşlar 2 günde lensi çizmeyi başardım Tırnaklarım çok kısa olduğu halde çizilmiş taksam bir sorun olur mu?

abdest alırken gözün içini mi yaıkamak gerekiyor bilmiyordum yani
sonuçta abdest alırken hep gözlerimiz kapalı yüzümüzü yıkarız değil mi göze gerk yok diye biliyordum ama:26:

ilk kullanımda sorun oluyor ama alışırsın kalın lmasının numara ile ilgisi yok markayla ilgili çizik lensler rahatsız eder gözünde kayma yapar bence değiştir aylıkmı kullanıyorsun

ilk kullanımda sorun oluyor ama alışırsın kalın lmasının numara ile ilgisi yok markayla ilgili çizik lensler rahatsız eder gözünde kayma yapar bence değiştir aylıkmı kullanıyorsun

Evet aylık yapılması için sapariş verildi bunuda deneme-alışma için vermişlerdi 1 aylık.Dün taktığımda gözüm çok rahatsız olmuştu demek çizildiğindenmiş.Gözümden zaten şaşılık ameliyatı oldum 1 ay önce doktor gözlük kullanırsan kayma ihtimali dahada artar çünkü numaran büyük dedi bende lesn aldım.Ama pişman oldum takıp çıkarması,temiz tutulması,çizilmesi,gözün batışması bir sürü derdi var ki onca para veriyorsun birde.14 senedir gözlük takmıştım.

abdest alırken gözün içini mi yaıkamak gerekiyor bilmiyordum yani
sonuçta abdest alırken hep gözlerimiz kapalı yüzümüzü yıkarız değil mi göze gerk yok diye biliyordum ama:26:

Yok canım gözün yıkanması gerekmiyor ama gözüme ister istemez su kaçarsa göz kapağıma falan kaçarsa diyesormuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…