Birsürü sorum var Pek çok yerde sordum ama bi türlü cevap alamadım.
14 yaşımdayım. 9 senedir gözlük takıyorum
Astigmat sağ: 5,5 sol: 4,75
ama nerdeyse her sene çerçevemi kırıp değiştirdiğim için artık gözlükle uğraşmak istemiyorum
Lens alıcam ama kime lens alıcam desem bana korkunç hikayeler anlatıyorlar.
Sorularım:
-Arkadaşım dediki 3 numara ve üstüne sadece göz hastanelerinde lens veriliyormuş, ben medical park'a gidicem ordada verilir mi ki?
-Ayrıca ben ela yada yeşil rengi almak istiyorum ama gözüm çok koyu kahverengi ve internette örneklerine baktığımda güzel duruyo ama göz bebeğinin çevresi yine kahverengi duruyo sanki lens yamuk kaymış gibi en doğal marka ney?
-Başka bi arkadaşımda renkli lenslerin göz derecesini arttırdığını gözünü açıp kapadıkça kayıp bulanık görmeni sağladını söyledi, bilen yada başına gelen var mı?
Sorularım bol cevaplarsanız çok sevinirim.
teşekkür ederim canım. :)
ama göz derecem çok yüksek olduğu için marka seçme şansım kalmadı tek bi markanın göz dereceme uygun lensi var.
ama gittiğimiz bi gözlükçü bize dediki; astigmatta renkli lens yok.
Bende renkli lensi kafama taktım illa almak istiyorum. sizin bi bilginiz var mı bu konuda ?
canm benmde 3 derece astigmat renkli istersen var ama belki senin numarana uyan yoktur onu bilemem bnm göz çapımdan dolayı pek seçeneğim yoktu ayrıca göz hastanelerinden alırsan yüksek ücret alırlar zaten astigmat gözlükte olduğu gibi lens dede pahalı bnm var ama ben pek takmıyorum ilk aldığımda taktım iyiydi ama sonra gözümde batma hissi hiç geçmedi ki yeni açtım tuttum kaç para demedim yeni açtığımı çöpe atıp tekrar açtım ama geçmediydi ama ilk 3 ay problem yaşamadım....buarada lens mi gözlük mü dersen gözlük istediğin zaman tak çıkar sil ama şens öyle değil ayrıca gözünde ne kdar rahat olursa olsun en azından bana böyle oldu 8 saati geçtikten sonra sanki gözüm kuruyormuş gibi geldi ama şuda var ay sonuna doğru(aylık lensdi 6 lı her ay için ayrı)
renkli lensler 3 taneyi 6 aylık olarak veriyorlar ben oyüzden hiç istemedim benm gözüm ela koyu yeşil arası yeşil istemiştim bence alma dedi gözlükçü kandırdı beni kandım almadım
-Başka bi arkadaşımda renkli lenslerin göz derecesini arttırdığını gözünü açıp kapadıkça kayıp bulanık görmeni sağladını söyledi, bilen yada başına gelen var mı?
Sorularım bol cevaplarsanız çok sevinirim.
bu soruna gelince ben ilk deneme lensi aldım ama gözlükçünün göz kararı uygun gördüğü çaplardakini ve benimde aynen böyle oldu ama dr.a gidip göz çapımı öğrendikten sonra ki arada küçük fark varmış bana verdiği hangi çapdı bilmiyorum ama dr.un verdiği çaptaki lenslerimi aldıktan sonra hiç böyle problem yaşamadım
Benim bi önceki sefer göz derecelerim çok gereksiz şekilde büyütülerek verilmiş doktor düşürdü.
Ama sanırım en yüksek astigmat lensi 2,75 dereceymiş. Haliyle sol gözüm daha az görücek o yüzden hem lens alıyorum hemde gözlük
Baya pahalıya gelicek ama lens renkli olsunda ne olursa olsun razıyım.
2,75 astigmat renkli lens var mıdır biliyomusun? bende yeşil yada ela istiyorum
yani lensin rengiyle görmenin bi alakası yok dimi sevindim buna.