Kontakt Lens Lens ve göz çapı seçimi hakkında yardım

zombieozge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
237
0
Arkadaşlar ben B&L lensi internetten almak istiyorum fakat daha önce hiç bir lensimi internet üzerinden almadım. bu yüzden bir kaç sorunum var ve sizin yardım etmenizi istiyorum.

b&l lenslerden biri softens colours diğeri yıllık renkli lens/ naturel look... ve ben hangisini sececeğimi bilmiyorum. ne farkı var? sizce hangisini seciyim?

diğer sorunumda çaplarla ilgili. Nasıl sececğimi bilmiyorum. gözümün çapınıda bilmiyorum. 5 senedir lens kullanıyorum fakat çaplarla ilgili bir şey bilmediğimden hemen begenip alıyordum.
alacağım sitede

------------------bc-------------dioptri
sağ göz:-----8.4------------+04.00
-----------------8.7-------------+03.75
---------------------------------- +03.50
------------------------------------ .
----------------------------------- .
------------------------------------- .
--------------------------------- dioptri de rakamlar devam ediyor..

sol göz: .............

yani sol gözdede aynı secenek sağ gözde de. ben nasıl sececğimi nasıl yapacagımı bilmiyorum bilmiyorumkismile

son bir sorun olarakta gri rengi alıcam, fakat grinin hareli ya da haresiz oldugunu biliyoruz fakat seceneklerde sadece gri var. ve yıllık renkli lens / naturel look ta renk secenekleri daha fazla. mafoldumben

secemiyorum, yapamıyorum eyvahedigeldismile

yardım ederseniz çoooooooooooooook sevinirim :sinifsinif:

gözünün çapını ölçtürmen gerekiyor diye biliyorum ben ama. ben de almayı düşünüyorum da internetten almayı düşünmemiştim sen interneten mi alıyorsun lenslerini hep

yok işte. ilk defa internetten almayı düşünüyorum. bu yüzden bilemedm, yardım istedim.
hangi gözlükçü ya da eczaneye gitsem önüme paso freshlook çıkartıolar. bende ondan internetten almayı düşündüm.bilmiyorumkismile

Soflens starcolors üç aylıktı yanlış hatırlamıyorsam, optima natural look ise yıllık. Aralarında çok fazla bir fark yok aslında soflenste renk seçeneği daha az,optima natural look'ta daha fazla. Haresiz dediğiniz lensler optima colors adı altında satılıyor. Optima natural look'ta haresiz lens yok hepsi hareli. Haresiz istiyorsanız optima colors'a bakmanız gerek. Göz yapınız çok küçük değilse ve diğer markaları kullanırken sorun yaşamadysanız standart çaplı lensler sorun çıkartmaz diye düşünüyorum. Ama yine de göz çapınızı ölçtürtüp alsanız daha iyi olur. Sağ göz sol göz seçeneklerinden istediğiniz b.c'yi ve numarayı seçmeniz gerek. ıki göz için ayrı numara seçilebiliyor fakat b.c'leri aynı seçmeniz gerek.

teşekkür ederim arkadaşım. kafamdaki bazı sorular cevabını bulduohaoldumsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…