Oğlum Ciba Vision'ın Focus Visitint Monthly lens kullanıyor, memnun. Bir kutuda 6 tane oluyor. Her lens 1 ay kullanılıp atılıyor. En son kutusu 34.90 a lensmarket diye bir internet sitesinden aldım. 2 kutu alana, lens solisyonu hediyesi de vardı.
Nadiren geceleri de gözünde kaldığı oluyor, ama normalde geceleri çıkartmayı tercih ediyor. Aşağı yukarı 4-5 senedir bir problem olmadı, gözlerini fazla yorunca biraz kuruma oluyor, lens ilacı falan damlatıp, ya da gözlüğünü takıp hallediyor.
Tabi, siz öncelikle bir doktora gidip lens almak istediğinizi söyleyip muayene olun, gözün bombesi falan gibi değerleriniz de belirlensin.
40 yıla yakın bir süredir sorunsuz olarak lens kullanan biri olarak tavsiyem, hangi markanınki olursa olsun geceleri lensinizi çıkartmanız, temizliği ve doktor kontrollerini aksatmamanız. Lenslerin gazgeçirgenliği de gözün oksijensiz kalmaması açısından önemli bir faktör.
Benim ileri derecede astigmatım olduğu için ben sert lens kullanıyorum. İlk lense başlandığında alışması daha zor ve kullanırken bazı sorunları var yumuşaklara nazaran. Dolayısıyla her halde sert lensi tercih etmezsiniz, ama göz sağlığı açısından daha iyi olduğunu söyleyen doktorlar da var. İsterseniz onu da bir araştırın.