Kontakt Lens Lens kullanmak istiyorum fakat korkuyorum, yardım lütfen!

AtisYusel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2011
22
1
ben 16'ma gireceğim bu sene ve bu yaşıma kadar hiç lens kullanmadım. Çoğu arkadaşım kullandı aslında. Buğday tenliyim ve gözlerim çok koyu kahverengi diyebilirim. Optikçilerin önünden geçerken falan içim gidiyor. Fakat bu solüsyonlar, temizlemeler, takma-çıkarmalar, aylık-yıllık olayları kafamı karıştırıyor. Renk konusu da var tabi. Mesela bana hangi rengin yakıştığını denemeden nasıl anlayacağım, optikçilerde deneme imkanı var mı? Ben aylık bir lens almış olsam ve hergün değil, haftada bir iki kez ya da ayda 2-3 defa takmış olsam, 30 gün boyunca kullanmamış olsam lensimi 2-3 ay daha kullanabilir miyim yoksa ziyan mı olur? Gençlik hevesiyle mağdur duruma düşmiyim. Özellikle gri rengi çok merak ediyorum buğday tene uyar mı ? Hangi marka daha pratik ve kolay kullanışlı.. Kafamda çok soru var, ama bunlarla yetineceğim şimdilik. N'olur yardım edin, sevgiler :2:

işin mi yok ya
sırf gözlerimin rengini değiştiricem diye lens kullanmazdım şahsen
gözüm bozuk olduğu için takıyorum mahvediyo beni
değer mi yaa

ben 16'ma gireceğim bu sene ve bu yaşıma kadar hiç lens kullanmadım. Çoğu arkadaşım kullandı aslında. Buğday tenliyim ve gözlerim çok koyu kahverengi diyebilirim. Optikçilerin önünden geçerken falan içim gidiyor. Fakat bu solüsyonlar, temizlemeler, takma-çıkarmalar, aylık-yıllık olayları kafamı karıştırıyor. Renk konusu da var tabi. Mesela bana hangi rengin yakıştığını denemeden nasıl anlayacağım, optikçilerde deneme imkanı var mı? Ben aylık bir lens almış olsam ve hergün değil, haftada bir iki kez ya da ayda 2-3 defa takmış olsam, 30 gün boyunca kullanmamış olsam lensimi 2-3 ay daha kullanabilir miyim yoksa ziyan mı olur? Gençlik hevesiyle mağdur duruma düşmiyim. Özellikle gri rengi çok merak ediyorum buğday tene uyar mı ? Hangi marka daha pratik ve kolay kullanışlı.. Kafamda çok soru var, ama bunlarla yetineceğim şimdilik. N'olur yardım edin, sevgiler :2:

Gözlerin sağlıklıysaa hiç bulaşmaa ben de mebruen kullanıyorum.lens kullanmak çok dikkat işii.temizlik çok önemlii.lens bi süre sonra gözün beyaz kısımlarını saratıyorrr.. kahverengide güzel bi renkk.bide tavsiyemm eczanede deneme olacagını snmam ama varsa bile sakın denem kişiye özel şey çünkü gözün mikrop kapabilir.

kahverengi cok guzel bir renk canım bence... cok sıcak bir renk

bende miyobum ve lens takayım dedim bir ara ama yok yani... gözüm cıkacak sandım, cidden zor kullanması tam bir dert

renkli lensleri de kesinlikle tavsiye etmiyor doktorlar... üzerleri boyanıyo ve o boya pigmentleri zamanla retinaya zarar verebiliyormuş

yasında daha cok kucuk... bu yaslarda zordur biraz ama onemli olan bu yaslarda ogrenmek kendinle barısık olmayı

bu yas kesinlikle dogal olman oyle kalman gereken bir yas

X