Kontakt Lens Lens Kullanma Fobisi Oluştu Sanırım Ne Yapmalıyım?

ICanDoThis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2012
1.028
1.243
33
Merhaba millet size bir şey soracağım.

Yaklaşık 3 aydır lens kullanmıyorum. Çünkü bir olay yaşadım. 3,5 ay önce her zamanki optikçime gittim ve solüsyon istedim. O da her zaman aldığımdan farklı bir marka önerdi: Bausch Lomb Bio. Kullanmaya başladım ancak 2 hafta sonra bıraktım büyük bir korkuyla. Gözlerimde kuruluk başladı, öyle ki akşam 8'de uyumak zorunda kaldım. Geceleri ve kapalı ortamlarda gözüm acayip rahatsız etti gerek kurumasıyla gerek ağrısıyla. Hemen doktora gittim, marka söylemeden gözlerimde böyle böyle sorun var dedim. Pek umursamadı göz damlası verdi, gönderdi. Göz damlası fayda etmedi tabi. O işi de anlamış değilim. 3 ay geçti ama ilk günkü kadar olmasa da hala kuruluk var ve ben hiç lens kullanmadım o günden beri. Öncesinde 1.5 yıllık lens kullanıyordum ve solüsyonum Fresh Care Aqua idi. Ve hiçbir şekilde kuruluk yaşamadım, sorun olmadı. Şimdi ise tereddütlerim var tekrar Fresh ile lens kullanmaya başlasam mı? Korkuyorum da ben.:/

İlginç, o solüsyonu bende baya kullandım ama pek bir sorun yaşamadım ki benim lenslerim uzun saatler gözümdedir, son zamanlarda eğer uzun süre lens takıcaksam lensi takmadan önce gözüme birkaç damla solüsyonundan damlatıyorum böylelikle pek kuruluk sorunu yaşamıyorum. Buarada bilgisayar ekranına uzun süre bakmak zorunda kaldığın bir işin varsa ondan dolayı da olabilir. Ama illa ki solüsyondan diye düşünüyosan solüsyonu değiştirmende fayda var tabi.

Okuduğum bölüm gereği bilgisayarla içli dışlıyım, ondan olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Ben solüsyondan şüphelendim direkt çünkü kullanmaya başladıktan sonra oldu, bilgisayarla iki senedir içiçeyim.:44: Benim korktuğum gözüme zarar vermiş midir düşüncesi, doktor da hiç ilgilenmemişti o zaman.

ben de benzer sorunu yaşadım. 2 yıldır lens kullanmıyorum. geçenlerde aldım tekrar lens, bakalım tekrar rahatszlık olcak mı:18::18:

ben de benzer sorunu yaşadım. 2 yıldır lens kullanmıyorum. geçenlerde aldım tekrar lens, bakalım tekrar rahatszlık olcak mı:18::18:

Benzer sorun derken? Biraz daha açar mısın? Ben hala korkumu yenebilmiş değilim de. İki hafta önce tekrar kullanmaya başladım ben de, iki üç kez kullandım. Ama panik atak olmuş bende ki eve gelir gelmez çıkarıyorum hemen,tüm gün tetikteyim. Kör olur muyum, gözüme zarar verir mi diye bin-bir sorular dönüyor kafamda. Ama normal değil bu kadar abartmam biliyorum. Nasıl yeneceğim bu durumu?

bence bir muayene olmalı doktorunla birlikte karar vermelisin.

ama nazar değmesin de yaklaşık 5 yıldır johnson&johnson lens kullanıyorum, hiç sıkıntı yaşamadım .

geçmiş olsun :)

aynı şekilde bende 6 yıldır johnson&johnson kullanıyorum , solusyonumda genelde solo care kullanırım, hiç bi sıkıntı çıkarmadı. sen doktorunla görüş daha sonra karar verirsin lens markanla solusyonuna , geçmiş olsun bu arada canımm

Doktor pek ilgilenmedi ama sanırım tekrar gidip bi muayene olsam iyi olacak. Teşekkürler.

Sizi de bilgilendirmek istedim, belki bir gün ihtiyacınız olur.:) Son zamanlar gözlerimdeki belirtiler arttı -özellikle sağ gözümdeki-. Ağrılar olmaya başladı. Tekrar doktora gittim, alerjik konjuktivit teşhisi koydu. Şimdi günde iki çeşit damla kullanıyorum 6 saat arayla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…