Kontakt Lens lens kullananlar.......... hangi marka??? (astigmat)

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.394
lenslerde hem astigmat hemde miyop var mı bilgisi olan var mı????

lens sadece astigmat da olabilir............:KK3:

astigmat miyop um aquvue oasys aldm 6 aylk her aya 1 tane ama ilk 3 iyi di sonra 4,de gözmde ağrı yaptı yıkadm kullandm yokk bi türlü ağrı geçmiyo başka taktm. batık hissi veriyor ki temzliyorum yıkıyorum sonuç değişmiyor... kısacaaa ilk lenslerim fiyaskoyla sonuçlandı..
yenisi lazmmm

hangi marka=???:80:

bide oksijen geçirgenliği=???:44:

Yeni marka arayışından önce bence gözünüzü hemen bir doktora gösterin, belki gözde bir problem oluşmuştur.

Benim gözlerim de miyop ve astigmat. Ancak benim kullandığım lensler sert, gazgeçirgen olan lenslerden. Conflex AIR diye bir şey, Zeiss'ın. Doktorumun söylediğine göre, göze zarar vermemesi açısından en ideal olan lens sert, gaz geçirgen olanlar (40 yıla yakın bir süredir kullanıyorum). Ama bazen, toz kaçtığında, yumuşağa göre daha fazla sıkıntı var ve göz yorulduğu vakit, ani göz hereketlerinde kayabiliyor (her ikisi de söyle yılda bir, 6 ayda bir başa gelebilecek şeyler). İlk kullanmaya başlandığında gözün alışması da yumuşağa göre biraz daha vakit alıyor.

bnde ondan korkuyorum aslında gözümün zarar görmüş olmasından ama çok dikkatli kullandm... 1 hafta çıkarlmadn kullanılıyor dendi ama bn ynede her zaman çıkardm. gün aşırı losyonunu kullansamda kullanmasamda değiştrdim.....hatta uzun süre aynı gün kullanmadm çoğu zaman gerçi doğrusunu söylemek gerekirse uzun süre ( aynı gün olmasına rağmen) takılı olduunda sanki kupkuru gibi gelodu ondan:78:

bide gözlerim ela renkli lens de almak istiyorum aslında :44:ama ne biliim ii olsunda renksiz olsun........

şuan 15 yaşındayım ve 9 yıldır gözlük kullanıyordum.artık lens kullanmaya karar verdim.sol gözüm 4.75 miyop ve 1.25 astigmat bu yüzden geceleri çıkarmalı baush and lombun toric lensini,sağ gözüm ise 4 derece sadece miyop onada night and dayin aylık lenslerini kullanmaya başladım.sadece 2 günlük kullanıcıyım ama arada bi flu görüyorum.normalde net fakat sanki arada bulanıklaşıyor ve göremiyorum.bu yüzden de korkuyorum.acaba diyorum neden bulanık görüyorum hani lens almam mı olmadı yoksa lenslere bi alışma süresi mi var.lütfen yardımcı olun.

cnmm senn markaların denemelikleri var mydı bilmiorum ama keşke ilk defa kullanacakken denemelikleri alsaydın ücretsiz 1 ay denemelik oluyor ama her marka temin etmiyor. eger bulanık görmen sürekli gözünde kayıoyorsa ondansa göz çapına göre deil demek ki. çünkü ilk denemelikleri ben muayene olmadan lenscinin göz karrarına göre almştm.Allah tan denmelik di ücretsizdi yane. diceksin gözden kaymayla ne alaka sürekli yerinden oynadıı için rahatsız olunuyor insan. muayene olmanı tavsiye ederim.. :128:

göslerin alışık olmadığı için kuruluk başlamış yeni kullananlarda oluyor bendede olduydu sanki bişey var batıyormuş hissi aslında hiç bişey yok göz kapağı sürekli açılıp kapandığından ve hava almayı lens önlediğinden kuruluk oluşuyor suni gözyaşı damlası al kullan gececektir samanla gösün alışacak lense
bu kuruluklar daha nadir olacak bende astigmat var dr

Bausch & Lomb tavsiye etmişti dr tavsiyesi neyse onu kullanıyorsun gösüne göre veriyor dr

kullanmayı bi süreliğine enazından 2 aydır kullanmıyorum bıraktım ama şimdi hatırladım inşallah 2 aydır aynı suyun içinde bozulmamıştır aynı suda bırakmayın diyorlar yha:KK4: sanki onlar bırakmıyor da :87:

kullanmayı bi süreliğine enazından 2 aydır kullanmıyorum bıraktım ama şimdi hatırladım inşallah 2 aydır aynı suyun içinde bozulmamıştır aynı suda bırakmayın diyorlar yha:KK4: sanki onlar bırakmıyor da :87:
yok hiç bişey olmaz bende bırakıyorum kullanıcağımda temiz suda 10 dk bekletip takıyorum

Benim gözlerim 4.50 miyop 2 senedir air optix kullanıyorum cok marka denedim bence en iyisi bu en rahatı daha dogrusu . hiç bi sorun yasamadım daha. bazen 2-3 gün gözümden cıkarmıyorum bi sorun olmuyo hem bi hafta gözde kalma süresi var tabi o kadar tutmamakta fayda var :90:

lenslerde hem astigmat hemde miyop var mı bilgisi olan var mı????

lens sadece astigmat da olabilir............:KK3:

astigmat miyop um aquvue oasys aldm 6 aylk her aya 1 tane ama ilk 3 iyi di sonra 4,de gözmde ağrı yaptı yıkadm kullandm yokk bi türlü ağrı geçmiyo başka taktm. batık hissi veriyor ki temzliyorum yıkıyorum sonuç değişmiyor... kısacaaa ilk lenslerim fiyaskoyla sonuçlandı..
yenisi lazmmm

hangi marka=???:80:

bide oksijen geçirgenliği=???:44:

canım ben de hipermetrop+astigmat var air optix for astigmatism kullanıyorum doktor bunu vermişti bi senedir çok memnunum istersen bi doktoruna danış lensler ağrı yaptıysa solüsyonun alerji yapmış da olabillir ben baush&lomb kullandığımda öyle olmuştu.
bir de astigmatlarda renkli lens olmuyor maalesef

X