Kontakt Lens LENS kullananlar bi bakabilir mi? Acill

santorina

diyet, spor ,güzellik, sağlık hayata dair herşey
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
18
13
17 yasindayim 5 yildir gozluk kullaniyorum ama sadece derslerde. Gozlerim 2 bucuk oldu Artik lens kullanmak istiyorum. 3 aylik lensler de var, gunluk olanlar da. Acaba hangisi daha sağlıklı ve az acıtir. Banyo sirasinda goze zarari dokunur mu? Yardim edin lutfen.

Peki banyo sirasinda sorun yasayabilirmiyim?

2. Hasta; Üniversite eğitimi görmekte olan 21 yaşında bayan hasta, sol gözünde bir-iki gündür ağrı,batma,sabahları kanlanma şikayeti ile başvurdu. 4 yıldır, sabah takılıp akşam çıkarılan ve ayda bir yenilenen yumuşak kontakt lens kullanmakta idi.;

Kendisinden alınan bilgiye göre aşağıdaki kontakt lens kullanımı ile ilgili hatalar saptandı:

1- Kontakt Lensleri bitince doktor kontrolü olmaksızın temin ediyor,

2- Lenslerini bazen birkaç gün çıkarmıyor

3- Lensleri ile denize ve havuza girdiği oluyor

4- Banyo yaparken lenslerini çıkarmıyor . Yapılan göz muayenesinde korneada ilk hastanınkine benzer şekilde ülser geliştiği saptanmış ve yapılan laboratuar tetkikleri ile yine aynı mikroorganizmaya bağlı ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Yine tüm tedavi çabalarına rağmen sonuçta ülser genişlemiş ve kornea nakli yapılmasına rağmen görme kaybına sebep olmuştur.

Göz sağlığı ile ilgili bir siteden alıntıdır. Bu durumda banyo yaparken çıkarman da fayda var.

2. Hasta; Üniversite eğitimi görmekte olan 21 yaşında bayan hasta, sol gözünde bir-iki gündür ağrı,batma,sabahları kanlanma şikayeti ile başvurdu. 4 yıldır, sabah takılıp akşam çıkarılan ve ayda bir yenilenen yumuşak kontakt lens kullanmakta idi.;

Kendisinden alınan bilgiye göre aşağıdaki kontakt lens kullanımı ile ilgili hatalar saptandı:

1- Kontakt Lensleri bitince doktor kontrolü olmaksızın temin ediyor,

2- Lenslerini bazen birkaç gün çıkarmıyor

3- Lensleri ile denize ve havuza girdiği oluyor

4- Banyo yaparken lenslerini çıkarmıyor . Yapılan göz muayenesinde korneada ilk hastanınkine benzer şekilde ülser geliştiği saptanmış ve yapılan laboratuar tetkikleri ile yine aynı mikroorganizmaya bağlı ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Yine tüm tedavi çabalarına rağmen sonuçta ülser genişlemiş ve kornea nakli yapılmasına rağmen görme kaybına sebep olmuştur.

Göz sağlığı ile ilgili bir siteden alıntıdır. Bu durumda banyo yaparken çıkarman da fayda var.

Tesekkurler bende duydum boyle bir kac olay zaten gunluk alsam her aksam cikarmak zorundayim buyuk ihtimalle 3 aylik almayi dusunuyorum. En azindan daha pratik

İlk defa kullanacağın için aylık al bence .
Takmadan ve çıkarmadan önce ellerini mutlaka yıka , lens solüsyonunu her gün yenile .
Ben duşa girerken bi kere çıkarmadım lens gözüme yapıştı .
Zor çıkardım ağlayacaktım =)
Sorun olmadı çıkardım ama bi daha asla lensle duşa girmem ve uyumam .
1 yılı aşkındır lens kullanıyorum çok memnunum. Gözlükten cok daha rahat =)

Bu arada hangisi daha az acıtır demişsin .
Bauch lombun lenslerini tavsiye etmem .
Daha kalın ve sert bi yapısı var gözünde lens olduğunu bariz hissediyosun ve batma yapıyor .
Renkli alacaksan adore 'yi tavsiye ederim çok çok rahat ama şeffafı var mı bilmiyorum =/
Hangi marka lensi alırsan al ilk taktığın günler biraz zorluk çekersin .
Rahatsızlık hissi olur mutlaka ama zamanla gözünde olduğunu bile unutacaksın =)

İlk defa kullanacağın için aylık al bence .
Takmadan ve çıkarmadan önce ellerini mutlaka yıka , lens solüsyonunu her gün yenile .
Ben duşa girerken bi kere çıkarmadım lens gözüme yapıştı .
Zor çıkardım ağlayacaktım =)
Sorun olmadı çıkardım ama bi daha asla lensle duşa girmem ve uyumam .
1 yılı aşkındır lens kullanıyorum çok memnunum. Gözlükten cok daha rahat =)
Cook tesekkrler :) bu arada Sen gunluk mu aldinki dusa girerken cikarmadiginda yapisti.

Cook tesekkrler :) bu arada Sen gunluk mu aldinki dusa girerken cikarmadiginda yapisti.
Hayır ben lenslerimi ya 3 aylık ya da 1 yıllık olarak alıyorum .
Günlük lens hiç kullanmadım .
Rica ederim =)

X