santorina
diyet, spor ,güzellik, sağlık hayata dair herşey
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
- 21 Aralık 2014
- 18
- 13
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Peki banyo sirasinda sorun yasayabilirmiyim?3 aylik lensler daha iyi olur
Peki banyo sirasinda sorun yasayabilirmiyim?
2. Hasta; Üniversite eğitimi görmekte olan 21 yaşında bayan hasta, sol gözünde bir-iki gündür ağrı,batma,sabahları kanlanma şikayeti ile başvurdu. 4 yıldır, sabah takılıp akşam çıkarılan ve ayda bir yenilenen yumuşak kontakt lens kullanmakta idi.;
Kendisinden alınan bilgiye göre aşağıdaki kontakt lens kullanımı ile ilgili hatalar saptandı:
1- Kontakt Lensleri bitince doktor kontrolü olmaksızın temin ediyor,
2- Lenslerini bazen birkaç gün çıkarmıyor
3- Lensleri ile denize ve havuza girdiği oluyor
4- Banyo yaparken lenslerini çıkarmıyor . Yapılan göz muayenesinde korneada ilk hastanınkine benzer şekilde ülser geliştiği saptanmış ve yapılan laboratuar tetkikleri ile yine aynı mikroorganizmaya bağlı ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Yine tüm tedavi çabalarına rağmen sonuçta ülser genişlemiş ve kornea nakli yapılmasına rağmen görme kaybına sebep olmuştur.
Göz sağlığı ile ilgili bir siteden alıntıdır. Bu durumda banyo yaparken çıkarman da fayda var.
Cook tesekkrler :) bu arada Sen gunluk mu aldinki dusa girerken cikarmadiginda yapisti.İlk defa kullanacağın için aylık al bence .
Takmadan ve çıkarmadan önce ellerini mutlaka yıka , lens solüsyonunu her gün yenile .
Ben duşa girerken bi kere çıkarmadım lens gözüme yapıştı .
Zor çıkardım ağlayacaktım =)
Sorun olmadı çıkardım ama bi daha asla lensle duşa girmem ve uyumam .
1 yılı aşkındır lens kullanıyorum çok memnunum. Gözlükten cok daha rahat =)
Hayır ben lenslerimi ya 3 aylık ya da 1 yıllık olarak alıyorum .Cook tesekkrler :) bu arada Sen gunluk mu aldinki dusa girerken cikarmadiginda yapisti.