Kontakt Lens Lens hakkındaki sorularım.

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
35
Merhaba kızlar,
Perşembe günü göz doktoruma gittim. Kontrolüm vardı. Daimi gözlük kullanıyorum kendisine lens kullanmak istediğimi söyledim. Kendisinin veremeyeceğini, özel hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Şimdi benim anlamadığım şu ki; devlet hastaneleri lens veremiyor mu? :26: Bir de ben tuzla- pendik civarında ikamet ediyorum. Hangi hastaneye gidebilirim lens için?
Ssk karşılıyor mu bir de bu lensleri? Kendimiz mi alıyoruz?
Nasıl kullanılır, aylığı,yıllığı falan avrmış benim pek bilgim de yok. Renkli istiyorum çevremdeki insanlar çok kötü diyor. Gözlük kullanmayı hiç sevemedim, sevemeyeceğim

Lensleri ssk karşılamıyor malesef. Önce bir göz doktoruna git lens için göz çapını ölçsün ve doktorla birlikte lens numaranı belirleyin, daha sonra da gidip bir optikten alırsın. Oksijen geçirgenliği yüksek bir lens almanı öneririm böylece gözlerinde kuruluk yapmaz. Ben acuvue advance with hydraclear kullanıyorum onu deneyebilirsin. Solüsyon olarak da biotrue ve solo carei öneririm. Ben ilk lenslerimi alırken aldığım optikte göstermişlerdi nasıl takıp çıkaracağımı başta zor geliyor ama sonra alışıyorsun Bunun dışında ben hep aylık lens kullandım yıllık lens almak hep riskmiş gibi geldi bana sanki kururmuş kötü olurmuş gibi ama bilemiyorum tabi

Son düzenleme:
Lensleri ssk karşılamıyor malesef. Önce bir göz doktoruna git lens için göz çapını ölçsün ve doktorla birlikte lens numaranı belirleyin, daha sonra da gidip bir optikten alırsın. Oksijen geçirgenliği yüksek bir lens almanı öneririm böylece gözlerinde kuruluk yapmaz. Ben acuvue advance with hydraclear kullanıyorum onu deneyebilirsin. Solüsyon olarak da biotrue ve solo carei öneririm. Ben ilk lenslerimi alırken aldığım optikte göstermişlerdi nasıl takıp çıkaracağımı başta zor geliyor ama sonra alışıyorsun Bunun dışında ben hep aylık lens kullandım yıllık lens almak hep riskmiş gibi geldi bana sanki kururmuş kötü olurmuş gibi ama bilemiyorum tabi

Sağol canım. O zaman ilk iş göz dr na yeniden gitmek. Gözlük kullanmak istemiyorum artık. Bende biraz araştırdım aylık olan ilgimi çekti. Zaten ben gözlüklerimi 2010 yılında değiştirmiştim şimdi aldığımda da ssk karşılamayacak. Bir fark yok yani. Tercihimi lensten yana kullanacağım :)

Son düzenleme:

Lensler daha rahat oluyor hem hayırlı olsun şimdiden :)

Canım lensleri ssk karsılamaz ayrıyetten lens recetesi almana gerek yok optık mağzalarına gıttıgınde sana zaten söylüyorlar hangi numara kullanman gerektiğini ya da internette lens satan siteler var onlarda bu tarz bilgiler verebiliyor canım

İnternette lens satan sitelerden göz numarası hakkında bilgi almak çok tehlikeli bence. Sen git adamakıllı bir doktora için de rahat etsin canım :)

İnternetten lens almak tehlikeli değildir.. Eğer daha önce lens kullandıysanız, göz yapınızı ve ihtiyacınızı biliyorsanız ve elinizde gerekli reçete bilgileri varsa internetten lens almak hem pratik hem hesaplıdır..
95 yılından beri lens kullanıyorum. Son 5 yıldır da lenslerimi internetten satın alıyorum..
Göz doktorunuza da sorun ama benim doktorumun bana söylediğine göre lens numaraları göz numaralarından 0.50 derece daha küçük olmalı..
Örneğin dioptriniz -2.50 ise ("-" miyop "+" hipermetrop için kullanılır.) lens alırken -2.00 almanız gerekir. Ama asıl önemli olan numaradan ziyade çap ve eğri..
Dia = lensin çapı
bc = lensin temel eğrisidir

Bu iki bilgi ancak bir göz doktoru tarafından ölçülebilir ve lens kullanırken lensin göze oturması için yegane gerekli bilgilerdir. Daha önce lens kullandıysanız lens kutusunun üzerinde de bu bilgi bulunur.

O sebeple sadece numaranıza bakarak lens almamanızı şiddetle öneririm.. Muhakkak göz dokturunuzdan size lens reçetesi yazmasını isteyiniz, böylece o reçete ışığında internetten lens siparişinizi çekinmeden verebilirsiniz.
Benim uzun zamandır lens aldığım internet sitesini öğrenmek için özel mesajla sormaktan çekinmeyin..

İmza: tecrübeli lens kullanıcısı :)

sana katılıyorum canım bende ayklasık 5 yıldır kullamıyorum ve dediğin gibi bosuna lens recetesi için para vericek...ben de normal receteme göre internetten alıyorum...ve cok da memnunum :)))

Lensi reçeteye yazmıyorlar. Ben 6 yıl kullandım doktor yazamadıklarını söylemişti:26: Ayrıca lens kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmem ben 1 yıldır kullanmıyorum bıraktım. Yok böyle iğrenç birşey. Gözde damar toplanıyor göz kuruluğu başlıyor gözü çiziyor. DOktor beni çok uyarmasına rağmen kullanmıştım ama sonra bıraktım ve gözlerimin düzelmesi aylarımı aldı.. EN ufak rüzgarda gözlerim feci yanıyordu hep batma hissi oluyordu bi kaç ay sonra düzeldi allahtan

Canım internetten lens almak tabiki tehlikeli değil ama konuyu açan arkadaş ilk defa lens alacak lens numarasını bilmiyor o yüzden tehlikeli dedim sen de bunu belirtmişsin zaten :) lens numaranı, lens çapını bildikten sonra sorun yok zaten :)

Canım evet kuruluk yaptığı doğru ama sürekli kullanmazsan, bilgisayar başında lens yerine gözlük kullanırsan, suni göz yaşı damlalarını kullanırsan kuruluk azalıyor. Biraz da dikkatli kullanmak gerekiyor yani. Ben 7 yıldır lens kullanıyorum ki benim gözlerimde de kuruluk var ama rüzgarda falan yanma batma olmadı hiç şimdiye kadar :26: eğer uykusuz kalırsam gözlerim iyice kuruduğu için lens takmakta zorluk çektim sadece. Bir de gözü çiziyor derken lens niye gözü çizsin ki :S

Cevaplarınız için çok sağolun kızlar, dikkate alacağım. İlk defa alacağım netten ne nedir bilmiyorum. Hem lenste gözüme göre dediğiniz çapını falan bilmiyorum. Dr a gideyim her şeyi öğreneyim sizden tekrar hangi lensi almam konusunda yardım isteyeceğim :)

devlet hastaneleri elbette lens veriyorlar doktorun neden vermdi bilemiyorum ben de kullanıyorum lens şahsen devlet hastanesinde teadvi oldum kontrollerim orada devam ediyor lensimi de onalr yazdılar.ssk da karşılamıyor lensleri kendin doktor reçeteni yazdıktan sonra optikten alıyorsun. şahsen renkli numaralı lensler numaralı şeffaf lenslere nazaran daha pahalı ve de hiç hoş durmuyor ama yine de karar senin tabi ki. aylık yıllık haftalık bile var fakat onu zaten doktorun belirliyor genel de doktorlarda 6 aylık olan lenslerden veriyorlar. kullanımı da çok kolay fakat marka markada fark ediyor şahsen benim kendi markamdan memnunum mesela bazen ansızın uyku gelince unutup uyuyabiliyorum benim lenste uyumak problem olmuyor kalkınca devam yani ama diğerlerinde bu farke diyor diye biliyorum. bakımına çok özen göster doktorun tavsiyelerini ve aylık kontorollerini de ihhmal etme başka da önemli bir detayı yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…