Merhaba, 20 yaşındayım küçüklüğümden beri bademcik rahatsızlığın var enfeksiyon sonucu her doktora gittiğimde ameliyat olmam gerektiği söyleniyordu. Yaklaşık bir sene öncesinde boğazımda bir sertlik oluştu ancak umursamamıştım pandemi dolayısıyla da hastaneye gitmek istemiyordum fakat ağrılarım oluştuğundan dolayı tıp fakültesinde KBB bölümüne gittim doktor bademciklerimde bi sorun olmadığını söyledi ve ultrason istedi. Ultrason sonucu mide asidimin lenf bezlerimi yaktığını bu yüzden şişlik olduğunu söyledi ve iki tane mide ilacı verdi ancak ilaçları kullandıktan yaklaşık bir hafta 10 gün sonra boynumda bir şişlik ve beraberinde omzumdan sırtıma doğru, kulağım ve başımda ağrılar başladı. Lenfomayı internetten biraz araştırdım lenfomanın yan etkilerinden kilo kaybı ve aşırı yorgunluk belirtilerim var.
"Tiroid her iki lobu ve istmus normal büyüklüktedir. Tiroid parankimi homojendir. Sağ lobda 4x4 mm ebatlı kistik nodül
izlendi.
Sol servikal zincir 2. ve 3. bölgelerde büyüğü 9x4mm ebatlı hilusu net seçilemeyen kalın korteksli oval lenf nodları
izlendi."
Ultrason sonucum bu şekilde lenfoma veya benzer rahatsızlık atlatanlar ve rapor sonucu okuyabilenlerden lenfoma ihtimali konusunda cevap yazmalarını rica ediyorum.
"Tiroid her iki lobu ve istmus normal büyüklüktedir. Tiroid parankimi homojendir. Sağ lobda 4x4 mm ebatlı kistik nodül
izlendi.
Sol servikal zincir 2. ve 3. bölgelerde büyüğü 9x4mm ebatlı hilusu net seçilemeyen kalın korteksli oval lenf nodları
izlendi."
Ultrason sonucum bu şekilde lenfoma veya benzer rahatsızlık atlatanlar ve rapor sonucu okuyabilenlerden lenfoma ihtimali konusunda cevap yazmalarını rica ediyorum.