2 yıl evvel koltuk altı kasık ve boyunda 2-4 cm arası lenf nodu laplar vardı .bir yıl evvelde biyopsi yapıldı .temiz çıktı ama sevinemedim.lenflerim aynı boyutta.hematolog non hocking lenfoma dan şüpheli...kötü birşey yoksa neden iki yıldır böyle.tomografi yada emarın faydası olurmu teşhiste.ist.bulda hematolog tavsiyeniz.
2 yıl evvel koltuk altı kasık ve boyunda 2-4 cm arası lenf nodu laplar vardı .bir yıl evvelde biyopsi yapıldı .temiz çıktı ama sevinemedim.lenflerim aynı boyutta.hematolog non hocking lenfoma dan şüpheli...kötü birşey yoksa neden iki yıldır böyle.tomografi yada emarın faydası olurmu teşhiste.ist.bulda hematolog tavsiyeniz.
cnaım oncelıkle gecmıs olsun dıyeyım...Allah bılır ama bırsey olsa cıkardı mutlaka ..gereklı tetkıkler yapılmıs..bıyopsı temız..bır de bırsey olsa mr da falan cıkardı mutlaka ..ama tabıkı onlem almakta fayda var..
benım de koltukaltı ve boynumda reaktıf lenfbezı mı ne varmıs..usg sonrası dr korkulacak bırsey oldugunu sanmıyorum ama hematolojıye gıt dedı..gıtmedım..herhalde bende de bırsey olsa sımdıye kadar cıkardı:)
benim kaygım şu arkadaşım 7.biyopsisinde lenfoma teşhisi kondu son evre idi 3 yıl oyaladılar.son anına dek okadar güçlüydüki..şöyle diyim bir gün evvel yarım saat tlfonda sohbet etmiştik.
Oncelikle geçmiş olsun canım bnde lenfoma ile mücadele ediyorum sana tavsiyem iyi bi hematoloji doktoru na git ve detyli tomogrfi cktir kolay bi knser turu ama ayni zmnda cok sinsi ilerlyen bi kanser turu vkit kybetmdn giy ve tomogrofilrini cktir en azindn icin rht etsin ztn kn degerlerinde bile anlaşılır wbc ve sedimin yuksekmesidir en buyuk blirtisi
Oncelikle geçmiş olsun canım bnde lenfoma ile mücadele ediyorum sana tavsiyem iyi bi hematoloji doktoru na git ve detyli tomogrfi cktir kolay bi knser turu ama ayni zmnda cok sinsi ilerlyen bi kanser turu vkit kybetmdn giy ve tomogrofilrini cktir en azindn icin rht etsin ztn kn degerlerinde bile anlaşılır wbc ve sedimin yuksekmesidir en buyuk blirtisi
öncelikle geçmiş olsun....cevabın için teşekkürler.tomogrofimi ilaçlı çektiler .sonuçları bekliyorum.aslında özelden konuşabilmeyi çok isterdim.mesela tomogrofi sonuç için yeterlimi?iyi hematolog tavsiyen varmı.lenflerin ne zamandır büyümüştü.kaç cm di.yaygınmıydı.bende kan tahlillerinde sorun yok.yada verebileceğiniz bir bilgi.
öncelikle geçmiş olsun....cevabın için teşekkürler.tomogrofimi ilaçlı çektiler .sonuçları bekliyorum.aslında özelden konuşabilmeyi çok isterdim.mesela tomogrofi sonuç için yeterlimi?iyi hematolog tavsiyen varmı.lenflerin ne zamandır büyümüştü.kaç cm di.yaygınmıydı.bende kan tahlillerinde sorun yok.yada verebileceğiniz bir bilgi.
tesekkur edrım cnm tomogrofıde boyar madde verıyorlar dmardan sonucları bna dtylı yazarsın dha fazla bılgı verebılırım bu konuda tomografı ve kan kntolu kesınlıkle snuc ıcın yeterlı ne var ne yok cıkar ıcın rht olsun 1cm kucuk lenf nodlrın varsa muhtemelen ızlemeye alırlar 1 cm buyuk olanlar sorun teskıl edıyor 1cmden buyukse muhtemelen kemotrpı ve radyotrepı tdavısı uygulanr bn ankara yenımahllede onkoloji hastanesnde tdavı gruyorm ordakı butun drlar sadece bu ısın uzmanı tavsıye edrım cunku dgru tedavı cok onemlı
bnm boyunda gogus boslugumda ve karın bolgemde lenf nodlrı mevcuttu boyundakıler 2.5cm dı yaklasık gdus boslugumdakı 7 bucuk cm karın bolgmdekılerde 1 cnm dı suan tedavının snundayım 5kur kemotrepı aldım 1 kur dha alıp radyotrapı ıle sonlandrılcak tedavım suan tomografı sonuclarımda boyundakı lenfler 1 cm altında ggogus boslugumdakıde 2bucuk cm karındakılrde 1 cmden kucuk dedıgım gbı 1 cm altındakıler onem teskıl etmıyor