Lenf bezlerim 4 ay da 1 mm den 19 mm çıkmış anlayan biri bakabilir mi

selince00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2024
3
0
27
merhaba normal troid us için gitmiştim mayıs ayında 1 mm çıktı lenf bezlerim dün gittim 19 mm çıkmış bir kaç adet us sonuçlarımı da atacağım. İnternetten araştırdıkça kanserim diye ağlıyorum. Herhangi bir ağrı yok belirtisi şişkinlik nefes darlığı vs. Bunlar var doktor 18 Kasım'a us verdi tekrar. Düşündükçe stres oluyorum anlayanlar bilenler bi bakabilir mi

Eklentiler

• IMG_20241025_195033.jpg
    IMG_20241025_195033.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20241025_195059.jpg
    IMG_20241025_195059.jpg
    32,9 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Kuzum öncelikle 1 mm den 19 mm ye yükselmemiş. 1 cm imiş. 1cm=10 mm. 10 mm den 19mm ye yükselmiş. Evet hızlı buyumuş ama senin sandığın kadar değil…

İnternetten araştırıp hiç kafanı kurcalama. Oraya bakınca herkeste bir kanser türü oluyor. Her lezyon kanser değildir. Hiç korkma canım. Çok geçmiş olsun

merhaba normal troid us için gitmiştim mayıs ayında 1 mm çıktı lenf bezlerim dün gittim 19 mm çıkmış bir kaç adet us sonuçlarımı da atacağım. İnternetten araştırdıkça kanserim diye ağlıyorum. Herhangi bir ağrı yok belirtisi şişkinlik nefes darlığı vs. Bunlar var doktor 18 Kasım'a us verdi tekrar. Düşündükçe stres oluyorum anlayanlar bilenler bi bakabilir mi
Reaktif lenf nodu enfeksiyon kaynaklı diye biliyorum ben. Doktorunuz yorumlar tabi en doğru.

Kuzum öncelikle 1 mm den 19 mm ye yükselmemiş. 1 cm imiş. 1cm=10 mm. 10 mm den 19mm ye yükselmiş. Evet hızlı buyumuş ama senin sandığın kadar değil…

İnternetten araştırıp hiç kafanı kurcalama. Oraya bakınca herkeste bir kanser türü oluyor. Her lezyon kanser değildir. Hiç korkma canım. Çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim iki gündür psikolojim altüst oldu gerçekten internet direk mezara koyuyor umarım umduğum sonuçlar çıkar 🥰

Bende de var neredeyse 1 sene olacak hala geçmedi. Böyle bir anda büyüdü 12 kasımda yine çektiricem usg benimde tam kan sayımı temiz sadece kanda enfeksiyon çıktı ama reaktif görünümlü lenf nodları enfeksiyon olunca büyüyüp hiç küçülmeyebilir rahat olun aşağıya kendi raporumu da bıraktım bende büyüme yok aylardır ama zaten boyutu büyük benimkilerin. Ona bile doktor tehlikeli görmedi takip edelim 3 ayda bir yeterli dedi o yüzden rahat ol canım

Eklentiler

• Screenshot_2024-09-23-22-05-15-427_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-09-23-22-05-15-427_com.android.chrome.jpg
    54,1 KB · Görüntüleme: 13
Artı olarak bir de enfeksiyon bölümüne gitmeni tavsiye ediyorum mesela ben virüs hepatit hatta cinsellik yaşamama rağmen hıv cmv ebv herpes gibi virüs testleri yaptırdım bunlarda nadiren de olsa lenfleri şişirebiliyor. Bunlar sayesinde herpes simpleks tip 1 ve ebv geçirdiğimi öğrendim ama enfeksiyon doktorum bunlar bitmiş yeni birşey değil o yüzden lenflerini bunlar şişirdi diyemem ama tehlikeli bir tablo yok dedi. Sonra Üniversite hastahanesine gittim kbb ye usgler çektirdim 6 ay arayla öyle misket gibi duruyor ne büyüyor ne küçülüyor ama mesela geçen grip oldum ve yanağımdaki şişti grip geçince küçüldü Bana kbb deki profesör hoca dedi ki bu tehlikesiz merak etme dişten ağızdaki afttan bakteriyel herşeyden basit bir darbe ve kıl kökü iltihabından dahi şişebilirler yirmilik dişler diş çürükleri bademcik aklında gelebilecek herşeyden şişebilirler dedi . Bir diğer kontrolümdeki doktorda ben de bile var fazla kafaya takma hiç geçmeyebilir bunlarda birşey yok dedi. Kısacası raporun gayet normal kuzum