• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lenf bezi

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.517
173
Kızlar iki gün önce sağ boyun kısmım şişti. Ateşim vardı ve yorganın altında bile titredim sabaha kadar. Hemen doktora gittik. Doktor" lenf bezlerin şişmiş, hafif nezle de var ama ben vücudunda kanser hücresi var mı diye bakmalıyım" dedi. Tabi bu beni aşırı korkuttu. Kan değerlerim yarından bile azmış d vitamini düşükmüş. Bu sırada eşimde yanımızdaydı tabi. (bu ayrıntıyı verme sebebim tartışma) ben aşırı korktum. Yani kötü sonuc gelir mi endişesi yaşıyorum. Eşimse çok rahat. Bu yüzden tartıştık bugün " yaaa çok abartıyorsun, bu ne kendine gel bence bademcik gibi bişi o" dedi ama benim canım çok yanıyor yani yutkunurken, başını döndürürken falan aşırı bir ağrı acıma var. Eşime çok kırıldım sanki beni önemsemiyor gibi hissettim..abartıyor muyum? Bu durumu yaşayıp sıkıntısız lenfi inen oldu mu? Karışık olduysa kusura bakmayın. Ayrıca daha önce aldığım ayakkabı için çok üzülmüştüm yaa sizlerin demesi haklı çıktı sağlık gidince önemi kalmıyor aldıklarımızın dilediğin gibi yaşamak lazımmış

Kızlar iki gün önce sağ boyun kısmım şişti. Ateşim vardı ve yorganın altında bile titredim sabaha kadar. Hemen doktora gittik. Doktor" lenf bezlerin şişmiş, hafif nezle de var ama ben vücudunda kanser hücresi var mı diye bakmalıyım" dedi. Tabi bu beni aşırı korkuttu. Kan değerlerim yarından bile azmış d vitamini düşükmüş. Bu sırada eşimde yanımızdaydı tabi. (bu ayrıntıyı verme sebebim tartışma) ben aşırı korktum. Yani kötü sonuc gelir mi endişesi yaşıyorum. Eşimse çok rahat. Bu yüzden tartıştık bugün " yaaa çok abartıyorsun, bu ne kendine gel bence bademcik gibi bişi o" dedi ama benim canım çok yanıyor yani yutkunurken, başını döndürürken falan aşırı bir ağrı acıma var. Eşime çok kırıldım sanki beni önemsemiyor gibi hissettim..abartıyor muyum? Bu durumu yaşayıp sıkıntısız lenfi inen oldu mu? Karışık olduysa kusura bakmayın. Ayrıca daha önce aldığım ayakkabı için çok üzülmüştüm yaa sizlerin demesi haklı çıktı sağlık gidince önemi kalmıyor aldıklarımızın dilediğin gibi yaşamak lazımmış
Simdi esinizin sizden daha panik oldugunu dusunun..O zaman ne olacak.Belki de kendisi de endilseleniyor ama sizii daha fazla huzursuz etmemek icin belli etmiyor.Olamaz mi ?

Başına gelmediği için geniş eşiniz ama ben bu hastalığı yaşayan birinin yakını olarak ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Tahlillerinizi arada sırada tekrar ettirin. Lenf bezleri hastalıklara tepki verir ama lenfoma diye bir gerçekte var ne yazık ki 😟

Simdi esinizin sizden daha panik oldugunu dusunun..O zaman ne olacak.Belki de kendisi de endilseleniyor ama sizii daha fazla huzursuz etmemek icin belli etmiyor.Olamaz mi ?
Bilmiyorum ki normalde duyarlıdır, düşünür beni ama bu aklıma gelemdi tavrı doğrudan canımı sıktı. Belkide endişe etsin ah vah etsin mi istedim bilmiyorum

Başına gelmediği için geniş eşiniz ama ben bu hastalığı yaşayan birinin yakını olarak ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Tahlillerinizi arada sırada tekrar ettirin. Lenf bezleri hastalıklara tepki verir ama lenfoma diye bir gerçekte var ne yazık ki 😟
3 4 güne çıkacak bir test ile belli olacak kanser hücresi var mı yok mu diye. Umarım bir sorunum yoktur. Bende o yüzden kızdım eşime zaten6 geniş gibi geldi umursamıyor gibi. Buarada doktor acı var enfeksiyon kaynaklı olabilir de dedi ama ilk ihtimal korkttu işte

3 4 güne çıkacak bir test ile belli olacak kanser hücresi var mı yok mu diye. Umarım bir sorunum yoktur. Bende o yüzden kızdım eşime zaten6 geniş gibi geldi umursamıyor gibi. Buarada doktor acı var enfeksiyon kaynaklı olabilir de dedi ama ilk ihtimal korkttu işte

İnşallah birşey çıkmaz enfeksiyon kaynaklı şişmiştir. Rabbim kimsenin başına vermesin. 🤲

Geçmiş olsun öncelikle . Allah kimseyi korktuğuyla sınamasın . Erkekler biraz daha rasyonel düşünebiliyor bize göre . Bence eşiniz kötü olan sonucu üstünüze getirmemiş , enfeksiyona kanaat etmiş olabilir . Üzmeyin kendinizi.
Umarım öyledir. Bir anda acaba önem vermiyor mu hissi oluştu. Aslında duyarlıdır belki bu daha da kötü etkiledi beni. Teşekkür ederim buarada. Evde her konu açıldığında" doktor dedi ya acıyorsa enfeksiyondur diye" diyor ama için içime sığmıyor

Geçmiş olsun umarım iyi çıkar sonuçlar ama lenflerin şişmesi herhangi bir enfeksiyon durumunda olabiliyor ,grip nezle vs ama çok ciddi durumlarda da sisebiliyor mesela lenfomanin en çok görülen belirtisidir lenf bezlerinin şişmesi ateş gece terlemesi vs..o sebepten doktorunuz her türlü ihtimali düşünmüş hemen kötüye yormayalim ama yabana da atmayalım ;) sonuclari bize de bildirin olur mu

Geçmiş olsun umarım iyi çıkar sonuçlar ama lenflerin şişmesi herhangi bir enfeksiyon durumunda olabiliyor ,grip nezle vs ama çok ciddi durumlarda da sisebiliyor mesela lenfomanin en çok görülen belirtisidir lenf bezlerinin şişmesi ateş gece terlemesi vs..o sebepten doktorunuz her türlü ihtimali düşünmüş hemen kötüye yormayalim ama yabana da atmayalım :KK66: sonuclari bize de bildirin olur mu
Teşekkür ederim. İnşallah güzel çıkar inşallah. Hafif nezle de olmuşsun dedi. 1 ay önce de covid geçirdim hepsi üst üste geldi. Tabi mutlaka yazarım

Vucudunuzda enfeksiyon varsa lenf bezleriniz sisebilir.
Bende tiroit icin kontrole gittigimde lenf bezlerin sis hemen kan degerlerine bakmam lazim dendi, kanser taramasi yapildi defalarca boyun ultrasonu yapildi vs hepsi temiz cikti, her lenf bezi sismesi kanser demek degil merak etmeyin.
Mesela ani sebepsiz kilo kaybiniz, gece terlemeleriniz falan olurmus bunlar vsrmi?
Ben 6 ayda bir takipli hastayim ve her gittigimde soyledikleri tek sey ani kilo kaybi ve gece terlesmesi olursa kontrol zamanini beklemeyip hemen geleceksin diyorlar.
Dislerinizi kontrol ettirin benim dis etlerimde ki ilyihaptsn kaynakli muhtrmelen

Bende tiroit icin kontrole gittigimde lenf bezlerin sis hemen kan degerlerine bakmam lazim dendi, kanser taramasi yapildi defalarca boyun ultrasonu yapildi vs hepsi temiz cikti, her lenf bezi sismesi kanser demek degil merak etmeyin.
Mesela ani sebepsiz kilo kaybiniz, gece terlemeleriniz falan olurmus bunlar vsrmi?
Ben 6 ayda bir takipli hastayim ve her gittigimde soyledikleri tek sey ani kilo kaybi ve gece terlesmesi olursa kontrol zamanini beklemeyip hemen geleceksin diyorlar.
Dislerinizi kontrol ettirin benim dis etlerimde ki ilyihaptsn kaynakli muhtrmelen
Geçmiş olsun size de. Şuanda iştah sorunum var. Kilo kaybım var ama sebebi yemeyi bilerek kesmiş olmam. İftarda sadece çorba sahurda yumurta ekmek vs yiyip daha sıkı oruç tutmak ve bu vesile ile göbeğimden kurtulmak istedim. İşe yaradı ama halsiz bıraktı çok. Buarada acı varsa enflasyondur dedi doktor ve çok acıyor hatta yutkunurken bile acıyor çok. Antibiyotik verdi umarım işe yarar. Nezle olduğum için gece üşüme var terleme yok. Ay umarım sorun yoktur yaa çok endişe ediyor insan valla nasıl iş bu bilmem insan korkuyor yaa

Ayrıca sağ tarafım şiş ve orada kanal yapılması gereken diş var onun yanında da bir dişim eksik içi baya oyuldu hatta damağımda beyaz beyaz iltihap tarzı şeyler oluyor sonra geçiyor patlıyor belki sebebi bu bile olabilir

Back
X