Popüler Konu LenaG ile MasterFit

Menümü yazayım
Kahvaltı
2 yumurta
5 adet zeytin
1 bardak çay
Ara öğün
1 fincan türk kahvesi
1 küçük kutu süt
Akşam
1 tabak karnabahar yemeği fırında
3 adet acı biber turşusu

Ara öğün 1
Adet muz

Elhan Elhan Ellssa Ellssa
Ben akşamdan sonra ara yapma derim. :KK51:
Afiyet olsun canım

Menüm

13:00
Sarma dolma (mardin usülü ortada tepsideydi. Bol etliydi)
Pancar ve kırmızı lahana salata
Yarım kase yoğurt
1 kase çiğ fındık

18:30
Hamsi ızgara (bitirene servis getiriyorlardı. Kaptırdım ne kadar yedim bilmiyorum:KK48:)
Marul salata
Turp

Akşamı yediğime göre Perşembe açlığım başlasın. Şifa olsun :KK200:

Elhan Elhan

Kızım rahatsız korneasinda darbe kaynaklı keratit olustu baya tehlikeli bir rahatsızlık onla uğraşıyorum. Büyük kızımın da korneasi alerji kaynaklı çizik onunda düzenli kontrolü var 2sini goturdun
Çok geçmiş olsun canım
Menüm

13:00
Sarma dolma (mardin usülü ortada tepsideydi. Bol etliydi)
Pancar ve kırmızı lahana salata
Yarım kase yoğurt
1 kase çiğ fındık

18:30
Hamsi ızgara (bitirene servis getiriyorlardı. Kaptırdım ne kadar yedim bilmiyorum:KK48:)
Marul salata
Turp

Akşamı yediğime göre Perşembe açlığım başlasın. Şifa olsun :KK200:

Elhan Elhan
Afiyet şifa olsun 👍

Keskeee. Direnç kilom sanırım 58.50.
Sabah 06.30- bir dilim ekmek, peynir,zeytin,domates,salatalık
12.30- yarım muz, bir mandalina
17.00- biraz et ve 4-5 kasık pilav, azıcık ucundan burma kadayıf
21.00 çeyrek greyfurt.
Yollardaydim kızlar hiç uyumadım. Kesin ödem tutucam, kusura bakmayın mesaj okuyacak bile halim kalmadı kendinize iyi bakın beni bu hafta böyle idare edin lütfen
@deli bir dombili Elhan Elhan
Kusuru olur mu hiç. Dikkatli ol yollarda kendine iyi bak. İnşallah ödem olmaz. :dua:

O dediğin turşunun hazırını yiyordum, artık ondan almıyorum
Benimki dümdüz yeşil biberleri birer lokmalık doğradım, limon, sirke, su, tuz ve sarımsak karışımını kaynatıp biberlerin rengi değişene kadar karıştırarak kaynatıp kavanoza doldurdum.

Diğeri kapya biberleri közleyip doğrayıp aynı şekil yaptım, tuzları az olduğu için ödem tutmuyorum ve tartıda eksi görüyorum.
Önemli bir detay, soframda deniz tuzu kullanıyorum( kaya tuzu görmedim), rafine tuzu çoktan bıraktım
Çok değişik bir turşu tarifi. Sıcak suyla kurulani görmüştüm ama sıcak karışımın icinde kaynatildigini ilk defa öğrendim canım. Ödem yapmaması ne kadar güzel. Bizim evde de Çankırı kaya tuzundan başka tuz kullanilmaz. 🤩 Deniz tuzu da faydaliymis doğru.

X