Popüler Konu LenaG ile MasterFit

Günaydın kaptanım Hafta sonum kaçamaklı oldu ama bu hafta detokslarla, hareketle hepainiii hepsiniii yakacağım. Haftaya tatile gidiyoruz, bu hafta çok vermem lazım

Günaydın kaptanım Hafta sonum kaçamaklı oldu ama bu hafta detokslarla, hareketle hepainiii hepsiniii yakacağım. Haftaya tatile gidiyoruz, bu hafta çok vermem lazım
Günaydııın Dukan birası yap kendine bol su ve hareketleee vericez fazlalıkları işte motivasyon işte feraset geçmiş geçmişte kaldı

Günaydın sabah 5 e geliyordu benim tosun uyandığında inşallah gün içinde uyutmazlar.

Kaptanım cuma 80.4
Bugün 80
Fark 0.4
Elhan
harikaaa tebrik ederiim 7 leri görürüz cuma günükaç yaşındaydı çocuk ben de geç yattım erkenden uyandım kızım başıma uyku arkadaşıyla geldi sabah gözümü açamadım

Günaydın migrenden dolayi dr bana türk kahvesini yasakladi.ya 1 fincandan fazla içemiyorum oysa ki çok severim

Cuma kilo 78.8
Pzt. 78.8
Fark 0

Başladınmı içmeyee vallaha ilkkez ettim beğendim sanırim 5gün edicezz bakalım cuma ya ne bombalar bekliyor benden
Ben de 4 gündür içiyorum yeşil çay ile birlikte demledim sabah aç karnına içiyorum akşamda sodayla karıştırıp içiyorum ödem gitti şimdilik 67 ile başlamıştım ben şimdi 65 deyim insalahhh faydası olur ama güzel.istah kesiyor bana

Veee benimm maviş çiçekleriiim kocaman günaydın sizlereee

Çook güzel kilolar vereceğiz bu hafta bunu bilin kızlar
Boool su içiyoruz
Her gün mutlaka bir spor ekliyoruz
Veee temiz besleniyoruuuzz

Size bir tiyo sürekli aynı sporu yapmayın️ eğer her gün yürüyüş yapıyorsanız arada mutlaka başka spor yapın lesli gibi

Elhan
Cookiie
@ Lavinia_98
s i d e l y a
@ DeryaOnDiet
TemelinSafinazi
Jou
Nergis 35

Kesinlikle cumaya mükemmel olacak
Normalde peyniri çok sevmem arada kaşar labne lor yerim o tabakta biraz çok gibi görünmüş ama KK kadar anca vardı
Canım lor seviyorsan bu durumu avantaja çevir bence kahvaltılarına mutlaka koy canım
Bugünün ilk bildirimi benden olsun
Cuma 75.40
Bugün 74.90
Fark -500 gr ozlemon
Süpeeerrrrr daha da gidecek cumaya kadar

Günaydın kizlarr
Cuma 65
Bugün 64.8
Eksi..200 grm
Elhan ozlemon
Harikasın canım cumaya daha da gidecek menepoz dönemi tehlikeli biliyorsun menüleri dikkatli ayarlamak gerekiyor
Sabah 6 da kalktım tarçınlı kakao lu Türk kahvesi içip yürüyüşe çıktım 12.bin yürüdüm
Gün içerisinde de ev de spor yapacağım
Oohhhh daha ne olsun
Başladınmı içmeyee vallaha ilkkez ettim beğendim sanırim 5gün edicezz bakalım cuma ya ne bombalar bekliyor benden
Ben biliyoruuum o bombalarııı
Cuma günü tartamadım ama bugünün tartım hep kuzenim yüzünden aldım böyle inşaallahh ödemimdirr

20 gün önce 70 dim
ozlemon

Eki Görüntüle 3270024
sana söylüyorum bebeğim Cuma’ya 1,5 kesin kalanları da diğer haftaya
-350 ozlemon
Elhan
Daha fazla bekliyordum ama tartı sagolsun
Canım 350 de çok güzel bence Cuma’ya daha da gidecek sen tartıya bakma menülerine odaklan bak gör nasıl gidiyor

60kiloyum

word belgesini nasıl ekleyebilirim bilemediğim için buraya yapıştırıyorum canımm

1. Hafta Ketojenik Beslenme Programı

Amaçlar:

İnflamasyonu azaltmak

İnsülini normal aralıkta tutmak

Yağ oranını azaltmak

Besin ögesi yoğunluğunu artırmak

Pazartesi:

Kahvaltı (Tercihidir, acıkmazsanız atlayabilirsiniz):

BPC: 1 bardak sade kahve + 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı + 1 tatlı kaşığı tereyağı

Öğlen:

Izgara, şiş veya fırın tavuk (derisi ile tüketebilirsiniz)

Sebze / salata + turşu

Ayran/cacık/3 tam ceviz

Arada 1 çay kaşığı tuz + 1 yemek kaşığı limon suyu ile 1 adet sade maden suyu karıştırıp için

Akşam:

Kavurmalı 2-3 yumurta veya kavurmalı 1 yumurta + 2 küçük dilim ketojenik ekmek

1 dilim tam yağlı peynir

1 domates, bol yeşillik

10 zeytin

Yemeğin üzerine: 2 yemek kaşığı ketojenik fıstık ezmesi / 2 adet ketojenik kurabiye

Salı:

Kahvaltı (Tercihidir)

2 dilim Ketojenik ekmek + 2 dilim kaşar ile tost (veya tam yağlı peynir + yeşillik ile sandviç)

1 fincan yeşil çay

Öğlen (13:00):

Etli sebze yemeği

Ayran

Turşu

2 tam ceviz

Akşam (18:00):

2 kutu ton balığı/konserve sardalya/uskumru veya taze ızgara balık: lüfer, palamut gibi yağlı balıkları tercih edebilirsiniz

Bol yeşillik (roka, maydanoz, yeşil soğan, marul, nane vb.) ile yeşil salata + limon, zeytinyağı, tuz

Çarşamba:

Kahvaltı:

BPC

Öğlen:

1 porsiyon et/tavuk/balık

1 tabak zeytinyağlı sebze

1-2 dilim keto ekmek

Akşam :

Haşlanmış/buharda/fırında sebze: kabak, brokoli, kereviz vb.

1 kase ev yoğurdu

4 tam ceviz

Tuz, karabiber, sarımsak

Perşembe:

Kahvaltı (Tercihidir):

BPC

veya

2 dilim ketojenik ekmek, 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir, yeşillik

Öğlen:

Köfte

Sebze yemeği ör: ıspanak, pazı

1/2 kase yoğurt/cacık/ayran

Ara: Tuzlu limonlu soda

Akşam:

Ciğer (tereyağı ile tavada pişirebilirsiniz veya ızgara/şiş tercih edebilirsiniz)

Bol maydanoz, ½ soğan, sumak, bol kırmızı pul biber

Turşu

½ kase yoğurt

Yemeğin üzerine: 1 porsiyon ketojenik tatlı :)

Cuma:

Kahvaltı yok

Kahvaltıya kadar bol su, kahve, sade soda, şekersiz çay tüketebilirsiniz.

Öğlen:

Izgara et/tavuk/balık ile bol salata

Ayran

Akşam:

Kemik suyu ile çorba (unsuz, pirinçsiz) + parça et + sarımsak + doğal elma sirkesi

Fırında zeytinyağlı karnabahar + yoğurt + pul biber, tuz

3 tam ceviz

Haftasonu:

Kahvaltı:

Sucuklu, pastırmalı veya kavurmalı yumurta (ör: 60 gram sucuk + 3 yumurta + 2 tatlı kaşığı tereyağı)

2 dilim tam yağlı peynir

15 zeytin

1 domates, bol yeşillik

Akşam (17:00):

Izgara piliç veya balık

4 kaşık sebze yemeği

Bol yeşil salata + turşu

1/2 kase ev yoğurdu / ayran

Yemeğin üzerine 2 tatlı kaşığı Ketojenik fıstık ezmesi veya 1 çay bardağı kabak çekirdeği veya 3 tam ceviz

ÖNERİLER:

İlk etapta hızlı yağ yakımının başlaması ve yağlardan enerji elde etmeye adapte olmanız adına karbonhidratlardan ve şekerden uzak durmak en iyi sonucu almanız için oldukça önemli. Programınız ilerleyen zamanlarda değişecektir.

Gün içerisinde 1-2 adet sade maden suyu ve 1-2 fincan yeşil çay.

Gram olarak miktar belirtmediğim et türevi gıdaları ve yağları tatmin olacak kadar tüketebilirsiniz. Her bireyin mide asidi ve sindirim kapasitesi farklı olduğu için gram belirtmeyi doğru bulmuyorum, deneme yanılma yolu ile rahatsız olmayacağınız ve günün kalanında açlık hissetmeyeceğiniz miktarı bulup uygulamaya geçirin.

Yumurta, et ürünleri, süt ürünleri ve tereyağının organik olması çok önemli, hayvanların yem ile beslenmesi bu ürünlerin yağ içeriğini değiştirdiği için inflamasyon oluşumuna sebep olmaktadır.

Nişastalı olmayan sebzeleri tercih edin (brokoli, marul, ıspanak, pazı, lahana, pırasa gibi),

Yemeklerinizde pul biber, karabiber, kimyon, zerdeçal, zencefil ve tarçın gibi baharatlara yer verin.

Tuz tüketimini sınırlandırmayın. Tuz tüketimi konusunda her zaman vücudunuzu dinleyin, yemeklerin tadı tuzsuz geliyorsa tuz ekleyin ve tuzdan korkmayın. İşlenmemiş, doğal bir tuz tercih edin. Örnek: Pembe himalaya tuzu, deniz tuzu.

Haftada en az 2 gün spor yapmak (direnç ve ağırlık egzersizi) kas kazanımını destekleyip aynı kiloda iken dahi daha küçük bir beden olmanıza yardımcı olacaktır.

Akşam yemeğiniz ile ertesi gün ilk yediğiniz öğünün arasında en az 12 saat bırakmaya gayret edin.

Salatalarda zeytinyağı, limon ve sirke kullanabilirsiniz. Nar ekşisinden kaçının. Mısırlı ve havuçlu salataları tercih etmeyin.

Tatlı ihtiyacınız oluyorsa doğal bir tatlandırıcı olan stevia temin edebilirsiniz, diyet tatlı tariflerimi mail ile isteyebilirsiniz.

Ketojenik beslenme şekli vücuttaki inflamasyon ve ödemi minimuma indiren bir beslenme şeklidir, inflamasyon azalmasıyla büyük miktarda ödem atıldığı için yeterli sıvı ve tuz tüketmeniz oldukça önemlidir.

Öğün aralarında atıştırma yapmamanız en önemli kural, ana öğünlerinizde tatmin olana kadar yemelisiniz ve sofradan doyduğunuzu hissederek kalkmalısınız. Mahrum hissetme psikolojisinin önüne geçmek ve atıştırma ihtiyacını ortadan kaldırmak için sağlıklı yağlar ve proteinleri tatmin olana kadar tüketmekten korkmayın.

Her gün adım sayınızı ve tükettiğiniz öğünleri bana WhatsApp üzerinden göndermeniz takip için faydalı olacaktır :)

Uzak durun:

Şekerli meyveler (muz, elma, üzüm vb.),

Buğday ürünleri, makarna, ekmek, hamurişi, paketli gıdalar ve tatlılar,

Patates, pirinç, mısır gibi yoğun nişasta içeren tahıllar.

Takviyeler:

Probiyotik

Omega-3

2. Hafta Ketojenik Beslenme Programı

Pazartesi

Kahvaltı:

BPC (1 kupa filtre kahve + 3 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı)

Öğlen:

Etli sebze yemeği

½ kase yoğurt

1 dilim ketojenik ekmek

Akşam:

1 adet çiğ kerevizi rendeleyin, 1 kase sarımsaklı yoğurt ve tuz ile karıştırın, üzerine zeytinyağı gezdirin

1 konserve sardalya veya uskumru balığı

2 tam ceviz veya 10 adet fındık

Salı

Kahvaltı:

Öğlen:

Ton balıklı veya tavuklu salata

4 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği

Akşam:

1 porsiyon ciğer (ızgara veya tencerede tereyağı ile hazırlayın)

Soğanlı salata

½ kase yoğurt veya 3 tam ceviz

Çarşamba

Kahvaltı:

2 dilim ketojenik ekmek

1 haşlanmış yumurta

3-4 dilim pastırma/jambon/füme et

1 dilim peynir

Öğlen:

Izgara/şiş tavuk veya et

4 kaşık sebze yemeği veya 1 kase salata

Akşam:

Turşu kavurması (bol zeytinyağı kullanabilirsiniz)

Yoğurt

Salata

2 tam ceviz

Perşembe

Kahvaltı:

Öğlen:

Izgara kuzu/koyun/keçi eti

Turşu

Salata

Akşam:

Etli sebze yemeği

Yemeğin üzerine:

1 kase ev yoğurdu, tarçın, 3 tam ceviz, stevia, probiyotik, dilerseniz 7-8 donmuş böğürtlen veya çileği blenderdan geçirip içine katabilirsiniz.

Cuma

Kahvaltı:

2 yumurta

1 dilim tam yağlı peynir veya 2 yemek kaşığı lor peyniri

Bol maydanoz

1 dilim ketojenik ekmek

Öğlen:

Kelle paça / kemik suyu ile çorba (bulamazsanız ½ kase ev yoğurdu tüketebilirsiniz)

Etli sebze yemeği

1 dilim ketojenik ekmek

Akşam:

Kıymalı/yumurtalı ıspanak veya pazı yemeği

1/2 kase yoğurt

bol pul biber

HAFTASONU

Cumartesi

Kahvaltı:

2-3 yumurta (tavada, haşlama veya menemen olarak tercih edebilirsiniz)

1 dilim tam yağlı peynir

5-7 zeytin

2 dilim ketojenik ekmek (üzerine; tereyağı/acuka/zeytin ezmesi/krem peynir sürebilirsiniz)

Dilediğiniz kadar kahvaltı salatası

2 fincan şekersiz yeşil çay

Akşam:

2 dilim ketojenik ekmek ile hamburger

(Köftesini kıyma, öğütülmüş keten tohumu, yumurta ve baharat karıştırarak yada dilerseniz sadece kıyma olarak hazırlayabilirsiniz. Hardal ve bir miktar mayonez, yeşillik, turşu ile süsleyebilirsiniz.)

Pazar

TEK ÖĞÜN: (12:00-15:00 arasında dilediğiniz saatte)

7-8 adet köfte veya ızgara balık

Yeşil salata ve turşu

Tatlı:

1 olgun avokado

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı ketojenik nutella

1 yemek kaşığı stevia

1 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı krema veya ¼ bardak süt

Tüm malzemeleri puding kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

3. Hafta Ketojenik Beslenme Programı

Haftaiçi Her Gün
: Kahvaltı yok

İlk öğüne kadar açlık hissederseniz BPC tüketebilirsiniz. Yağ yakımını hızlandırmak için tercihen en az 3 gün ilk öğüne kadar kalorili herhangi bir besin tüketmemenizi tavsiye ederim. İlk öğüne kadar sade kahve, şekersiz çay&yeşil çay, sade maden suyu tüketebilirsiniz.

Haftasonu: Standart kahvaltı

1 gün: Menemen,

1 gün: Pastırma, sucuk,kavurmalı yumurta

3 kibrit kutusu kadar tam yağlı peynir veya 4 yemek kaşığı lor peyniri

10 adet zeytin veya 3 tam ceviz

2 dilim ketojenik ekmek

Bol maydanoz, yeşillik, az domates

Haftaiçi:

İlk Öğün:

Seçenek:

2-3 dilim ketojenik ekmek

2 haşlanmış ve ya tavada yumurta (sucuk ve ya pastırma ekleyebilirsiniz)

2 dilim tam yağlı peynir/ labne / 2 yemek kaşığı lor peyniri

10-12 zeytin veya 3 tam ceviz veya 2 tatlı kaşığı ketojenik nutella

Seçenek:

½ tabak sebze yemeği (örnek: karnabahar, brokoli, pırasa, ıspanak, pazı, kereviz)

½ tabak et/köfte/tavuk

1 kase yeşil salata (zeytinyağı, limon, doğal elma sirkesi ve deniz tuzu ile) + turşu

Akşam (Genel):

(Haftada 1-2): Izgara balık, yeşil salata

(Haftada 2): Zeytinyağlı sebze yemeği, yoğurt veya kefir, 4 tam ceviz

(Haftada 2-3): 150 gram kırmızı et/8-10 köfte/250 gram tavuk, haşlanmış veya sote zeytinyağlı sebze, salata

Yemeğin üzerine:

Seçenek: 1 çay bardağı kabak çekirdeği

Seçenek: 2-3 tatlı kaşığı ketojenik nutella / fıstık ezmesi

1 porsiyon ketojenik tatlı

4. Hafta Ketojenik Beslenme Programı

Pazartesi

Kahvaltı yok

Öğlen:

3 yumurta

15 adet zeytin veya ½ avokado

2 dilim tam yağlı peynir

Maydanoz

2 dilim ketojenik ekmek

Akşam:

Etli sebze yemeği

½ kase yoğurt

1 dilim ketojenik ekmek

Salı

Kahvaltı:

Öğlen: (Tek öğün)

4 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği

1 adet çiğ kerevizi rendeleyin, 1 kase yoğurt ve tuz ile karıştırın. 1 konserve sardalya veya uskumru balığı + 1 konserve ton balığı

½ demet dereotu, tuz, dilerseniz sarımsak, baharatlar, yanında turşu dilimleri ekleyebilirsiniz. Malzemeleri meze şeklinde karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin

Çarşamba

Kahvaltı: BPC

Öğlen:

Izgara/şiş tavuk veya et

4 kaşık sebze yemeği veya 1 kase salata

Turşu veya fasulye turşu kavurması

Perşembe

Öğlen:

2 yumurta

1 dilim tam yağlı peynir veya 2 yemek kaşığı lor peyniri

Bol maydanoz

1 dilim ketojenik ekmek

Akşam:

Etli sebze yemeği

Yemeğin üzerine:

1 kase ev yoğurdu, tarçın, 3 tam ceviz, stevia, probiyotik, dilerseniz 7-8 donmuş böğürtlen veya çileği blenderdan geçirip içine katabilirsiniz.

Cuma

Kahvaltı:

Akşam:

Kıymalı/yumurtalı ıspanak veya pazı yemeği

bol pul biber

Kelle paça / kemik suyu ile çorba (bulamazsanız ½ kase ev yoğurdu tüketebilirsiniz)

3 tam ceviz veya 10 adet fındık

1 dilim ketojenik ekmek

HAFTASONU

Cumartesi

TEK ÖĞÜN:

2 dilim ketojenik ekmek ile hamburger (Köftesini kıyma, öğütülmüş keten tohumu, yumurta ve baharat karıştırarak yada dilerseniz sadece kıyma olarak hazırlayabilirsiniz. Hardal ve bir miktar mayonez, yeşillik, turşu ile süsleyebilirsiniz.)

1 bardak ayran veya kefir

Pazar

TEK ÖĞÜN: (12:00-15:00 arasında dilediğiniz saatte)

6-7 adet köfte veya ızgara balık

Yeşil salata ve turşu

Yemeğin üzerine ketojenik tatlı:

1 olgun avokado

2 yemek kaşığı kakao veya 1 yemek kaşığı ketojenik nutella + 1 kaşık kakao

1,5 yemek kaşığı stevia

1 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı krema veya ¼ bardak süt

Tüm malzemeleri puding kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

KETOJENİK TARİFLER

KETO EKMEK

6 yumurta beyazı

1 tam yumurta

4-5 yemek kaşığı hindistan cevizi unu

4 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu

3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

Yumurta beyazlarını 3-4 dk boyunca iyice kabarana kadar çırpıcı ile çırpın, köpük haline gelecektir. Diğer malzemelerin tamamını bir kapta karıştırın, bu karışıma çırpılmış yumurta beyazlarını kaşık ile yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Kıvamı sıvı olursa hindistan cevizi ununu artırabilirsiniz. İçine ay çekirdeği, kabak çekirdeği, haşhaş vb. atabilirsiniz. Yağladığınız veya yağlı kağıt koyduğunuz ince uzun fırın kabına boşaltıp 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

1 diliminde 1 gram karbonhidrat olan ketojenik ekmeği belirttiğim ölçülerde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Kan şekeri ve insülin seviyeleri üzerinde etkisi oldukça düşüktür ve protein oranı yüksektir.

FISTIK EZMELİ KURABİYE

3/4 kupa şekersiz fıstık ezmesi

1/2 kupa stevia 1 yumurta

1 çay kaşığı sıvı vanilya özü

1/2 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Karışımı top şeklinde parçalar haline getirin (ortalama 7 adet). Fırın tepsisine dizin ve çatal ile üzerine bastırarak şekil verin. 180 derece fırında 10-12 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fıstık ezmenizi tuzsuz fıstık temin edip blender ile evde yapmanızı tavsiye ederim, hem piyasadaki fıstık ezmelerinden daha lezzetli hem de daha kaliteli oluyor. Ancak şekersiz fıstık ezmeleri marketlerde mevcut. Benim incelediğim markalar: Fitnut, Nutmaster. Stevia, stevia adlı bitkinin yaprakları toz haline getirilerek elde edilen bir tatlandırıcıdır, tamamen doğaldır. Kan şekeri üzerinde etkisi sıfıra yakın ve bitkisel olduğu için kimyasal tatlandırıcılardan çok daha güvenli bir seçenektir. Alacağınız ürünün stevia dışında farklı tatlandırıcılar ile karıştırılmamış olmasına dikkat edin.

KETOJENİK NUTELLA

2 kupa kavrulmuş fındık 1/2 kupa stevia 1/3 kupa kakao yağı (benmari usulü eritilmiş) / yoksa hindistan cevizi yağı veya tereyağı kullanabilirsiniz 1/2 kupa ham kakao

Bütün malzemeleri iyice krema kıvamı alana kadar güçlü bir blenderdan geçirin. Kapağı kapalı bir kavanozda dolabın dışında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

ÇİKOLATALI PUDİNG

1 olgun Avokado

+ 1 yemek kaşığı dolusu ketojenik nutella

+ 1/3 b süt veya 2 yk krema

+ 2 kaşık kakao

+ 1 kaşık stevia

ORMAN MEYVELİ PARFE

1 kase yoğurt

+ 2-2,5 ölçü glutamin

+ 1 avuç dolusu yağlı tohumlar (kabak çekirdeği, ay çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu) / kuruyemiş (fındık, ceviz vb.)

+ 1 avuç orman meyveleri

KETOJENİK CHEESECAKE

Tabanı için:

- 2 kupa badem unu

- 1/2 kupa hindistan cevizi unu

- 180 gr tuzsuz tereyağı

- 2 kaşık stevia ya da dilediğiniz bir tatlandırıcı

Cheesecake karışımı için:

- 500 gram labne peynir

- 200 ml krema

- 3 yumurta

- 1 çay kaşığı vanilya özü

-1/2 çay kaşığı tuz

- 2/3 kupa stevia ya da dilediğiniz bir tatlandırıcı

- Limon kabuğu

50-60 dakika kadar (üzeri altın rengi alana kadar) 150 derecede pişirin.

* Daha katı olmasını isterseniz tabanı önceden fırında pişirebilirsiniz.

selamlar kaptanımm

tabii ki seninleyizzz

günaydın can kaptanıımmm

kahvemi aldım başladım çalışmaya, sabah da 20 dk leslie yapmıştım ohhhh miisss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…