- 2 Eylül 2014
- 1.362
- 1.592
-
- Konu Sahibi Lokomotif Banu
Bu kadın bile isteye tepki çekmeye bayılıyorÜnlü sanatçı Leman Sam'ın en az 1200 kişinin hayatını kaybettiği Nepal depreminin ardından attığı tweet sosyal medyada tepki çekti.
Leman Sam'ın Nepal'de meydana gelen 7.9'luk büyük depremin ardından Twitter'da paylaştığı mesajlara tepki geldi. Sam şunları yazdı:
-Nepal'de hindu tanrıçası için yüzlerce hayvan katltmişlerdi, cezasız mı kalacaktı, bugün binlercesi öldü, tanrıçaları kabul etsin artık...
-Düşünmeden kızıp köpürmeye hazır olanların anladığı biçimde humanist değilim, yeni söylemiyorum bunu, her hümanistim diyene inanmayın.
-Kimsenin beni yargılamaya hakkı olduğunu düşünmüyorum, o kadar çok hümanist olsaydı, Dünya bu günkü gibi mi olurdu?
http://www.milliyet.com.tr/leman-sam-dan-olay-nepal-tweeti-magazin-2049819/
bu kadın ateist değilmiydi yav ne olduğunu kendide bilmiyor sanırımşimdi bu düşüncenin, beğenmediği depremi Allahın ikazı olarak gören bazı müslümanların düşüncesinden ne farkı var
ben bu düşünceyle depremin zina yüzünden, faiz yüzünden başı açıklar yüzünden olduğu düşüncesi arasında bir fark göremiyorum
şimdi bu düşüncenin, beğenmediği depremi Allahın ikazı olarak gören bazı müslümanların düşüncesinden ne farkı var
ben bu düşünceyle depremin zina yüzünden, faiz yüzünden başı açıklar yüzünden olduğu düşüncesi arasında bir fark göremiyorum
orada hayatını kaybeden bebeklerin çocukların ne kabahati var bu kadın sağlıklı düünemiyor bence..böyle garip konuşmalar yaptı diye cübbeli mahmutu hapse atmışlardı bunuda atsınlar bence..Aynen öyle. "7.4 yetmedi mi?" diyen kitleden bir farkı yok şu an. Doğal afetlerin Tanrı'nın cezalandırma aracı olmadığını ne zaman anlayacaklar acaba?
keşke hayvanları sevdiği kadar insanları da sevmeyi deneseHayvanseverliğimi göstercem diye saçmalıyor işte böyle.
hıı hakikaten bu ne çelişkibu kadın ateist değilmiydi yav ne olduğunu kendide bilmiyor sanırım
orada hayatını kaybeden bebeklerin çocukların ne kabahati var bu kadın sağlıklı düünemiyor bence..böyle garip konuşmalar yaptı diye cübbeli mahmutu hapse atmışlardı bunuda atsınlar bence..
canım ben doğal afet olduğunu düşünüyorum..insanlar hayatını bunaq göre şaklillendirmiyor..tokinin yaptığı evlerde hiç sarsılma olmadığı halde çatlaklar oluşmuş yazıyordu..allah korusun bir deprem haberi olsa milletin paçası tutuşur yine..Ben de doğanın insanlardan intikam aldığını alacağını düşünüyorum. Hayatım boyunca buna inandım. Ama olmuş bir olaydan sonra ölen insanların ardından bu lafları söylemek çok yanlış
Göktürkteki şu çok ünlü projenn yapılışı kesilen ağaçlar ve o projeyi yapanın ölümü geliyor aklıma.