Leman Sam'a suç duyurusu 'Arap turist görmek istemiyorum'

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Leman Sam'a suç duyurusu
'Arap turist görmek istemiyorum' diyen Leman Sam hakkında suç duyurusunda bulunan Arap dernekleri, ünlü sanatçıyı protesto etti

Leman Sam, “İstanbul’da artık saç ektirmiş Arap turist görmek istemiyorum” diyen oyuncu cem davran’ı destekleyerek, “Saç ektirmeyenini de görmek istemiyorum Cem” dedi. Sam’ın bu sözlerinin -ardından Anadolu Arap Birliği başta olmak üzere birçok dernek ve STK Sam hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Daha önce “Hacca gitmem Araplar kazanamasın” çıkışıyla da Arapların tepkisini çeken Leman Sam, tartışılacak bir açıklamaya daha imza attı.

Twitter’da “İstanbul’da artık saç ektirmiş Arap turist görmek istemiyorum” diyen oyuncu Cem Davran’a destek çıkan Sam, “Saç ektirmeyenini de görmek istemiyorum Cem” dedi.

Öte yandan, Mardinin Midyat ilçesinde bulunan Anadolu Arap Birliği, Mıhallemi Derneği , Anadolu Arap Hareketi Derneği ve Şemikan Halkları Birliği Leman Sam’ın “Arapları görmek istemiyorum” sözü üzerine merkezi Midyatın Hebsınes köyünde buluna Mıhallemi Derneği önünde bir basın açıklaması yaparak Leman Sam hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.

Anadolu Arap Birliği Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslanın okuduğu basın açıklamasında şunlara yer verildi: “Leman Sam’ın Araplarla ilgili ısrarla yaptığı ötekileştirici , hakaret edici ve hedef gösterici sözlü beyanatları ile ilgili halkımıza ve kamuoyuna önemle duyrulur: Çevre , insan hakları savunuculuğu ve hayvan sever maskeleri ile Türkiye Kamuoyunu sempatisini kazanıp kandırmaya çalışan Leman Sam Araplara karşı ırkçılık zehrini kusmaya devam ediyor.

IŞİD gibi örgütler de bu gibi düşüncesizce konuşanlar yüzünden eleman toplayıp güçleniyor.

“Her şey Arap saçına döndü” “Anladıysam Arap olayım” gibi Araplarla ilgili hakaret edici söz ve deyim kullanan, köpeklerine Arap ismini takan bir toplumda büyüyen Leman Sam ile Cem Davran’ın sistemin kendine biçtiği kalıpların dışına çıkmasını beklerdik. Çünkü bizim bildiğimiz sanatçılar evrensel olup kendisini aşan bir iç aksiyon niteliğine sahiptir . Ama anlaşılan o ki hala sistemin büyük katliamlar ve zulümlerle ördüğü esaret zincirleri ve prangaları hala vicdanı , fikri ,ruhu hür olmayanların boynunda asılı duruyor.

Nefret ,hakaret ve ihanet iftiraları ile dolu okutulan resmi ideoloji tarih kitapları belli ki Leman Samın kafasını ve psikolojisini epeyce bozmuş durumda. Leman Sam Arapları hedef göstererek ayırımcılık yapıyor ve nefret suçu işliyor. Ayrıca gündemde kalabilmek için Arapları kendine maşa olarak kullanmaya çalışması ile çok gülünç bir duruma düştüğünü hatırlatmak isteriz. Leman Sam ünlü olmanın verdiği yanıltıcı güvenle bu mübarek Ramazan ayında bile Araplara çirkince saldırıyorsa kesinlikle psikologlar, Ruh sağlığı doktorları ve nörologlar tarafından iyi bir şekilde rehabilite edilip tedavi edilmesi gerektiğine inanıyoruz, çünkü ırkçılık bir ruh ve zihin hastalığıdır. Serbest denetimlilik birimlerinden de ricamız lütfen rehabilite edildiği süre içerisinde Araplardan en az 500 metre uzak tutulmasıdır. Çünkü hiçbir Arap , hatta vicdanlı hiçbir insan ırkçı bir insana yakın durmak istemez. Biz Araplar ve Mıhallemiler olarak Leman Sam ve gibilerine sadece acıyoruz. Gönüllü Arap doktorlarımız Leman Sam’ı ve ücretsiz bir şekilde rehabilite ve tedavi etmeye hazırdır.

Türkiyede yaşayan Alevi , Sünni , Nusayri , Hristiyan , Müslüman farklı inançtaki tüm Arapları bu tür ,ötekileştirici nefret söylemlerini kınamaya davet ediyor ve bulundukları yerlerde Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz.

Leman Sam’ın da medya yolu ile sarfettiği etik olmayan sözlerden dolayı tüm Araplardan ve insanlıktan özür dilemesinin bir borç olduğunu buradan hatırlatıyoruz. milliyet

Bence de yaptigi ayip. Sen gormek istemiyorsan bakma. Ona ait sanki bu ulke de ambargo koyuyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bu kadın iyice saçmaladı....herkeste onun nursuz yüzüne hasret sanki.....:47:

saç ektirmiş arap turist görmek istemiyorum nedemek. sanki saç ektirmiş Türk yok hiç. :ssz:

Kendisi görmek istemiyorsa gözlerini kapatsın zira herşey den önce işletmeler , mağazalar Araplardan çok memnun , bol bol harcama yapıyorlar .
Nedir Arap ırkına olan düşmanlığı anlamadım !

Kendisi görmek istemiyorsa gözlerini kapatsın zira herşey den önce işletmeler , mağazalar Araplardan çok memnun , bol bol harcama yapıyorlar .
Nedir Arap ırkına olan düşmanlığı anlamadım !

Aynen öyle,piyasaya hareket getiriyorlar.Geçen hafta Cevahir'e gittim,avm neredeyse boştu.Mağaza kasalarında sadece Araplar vardı desem yalan olmaz.
İstanbul'da birçok oteller açıldı,hastane turizmi de gelişti.Avrupalı turist para harcamıyor,Arap turist para döküyor.
E tabi tiyatroya,konsere gitmiyorlardır.Yoksa Cem Davran'la Leman Sam da şikayet etmezlerdi:)

başka ülkeye gitsin rahatsız oluyorsa.ırkçı kadın..hemcinsim olmasından utanç duyuyorum:19:

Benim de gormek istemedigim cok sey var ama susuyoruz napslim. Bazensusmayi bilmek lazim.

sanki Leman samin o betbah suratina bakmayı çok istiyorum Hayır anlamadım nedir bu araplara düşmanlık irkcilik önce bir aynada kendisine baksın sonra konussun:ssz::ssz::ssz:

ermenisi, arabı, kürdü, ingilizi hep beraber insanca yaşamamız çok mu zor. birbirimizi itelemeden, ötekileştirmeden barışçıl bir şekilde geçinmemiz, hor görmeden aksine hoş görerek geçinmemiz çok mu zor ya. önemli olan insanca yaşamak.

Oldu canim sen rahatsz olma yeter ki!nedr bu arap dusmnligi yahu.sevmek zorunda deglsn her firsatta ne diye laf edip irkcilik yapiyorsun.sanki soran var nursuz kadin

Ne kadar ilginç bir kadın. Son hac için dediklerini hadi dedik iyi tarafından bakalım ama artık rengini belli ediyor.
Avrupalı gelip de alkol sınırını aşıp yollarda sızınca ya da banklarda sevişirken sorun olmuyor. Onlara kapımız sonuna kadar açık buyursunlar tabi.

ALMAN YADA RUS TURİSTLERE KAPIMIZ ARDINA KADAR AÇIK LAKİN ARAPLAR GELMESİN ....KİŞİNİN ZİKRİ NEYSE FİKRİDE ODUR. ÇOK ÇAGDAŞİZ VEDE AYRIMCI DEĞİLİZ :ssz:

ilk defa bir yazıda Araplardan bu kadar hoşgörüyle bahsedildiğini gördüm,şoktayım :)
şaka bir yana araplar gerçekten para harcamakta üstüne olmayan bir ırk,Türkler de bunu kullanıyorlar.
Benim sevgilim de arap,bazen turlar düzenliyo oradan biliyorum.
Bir büyükadaya turunun ederi kişibaşı 50 dolar mesela :-/
nargile türke 20,ingilize 25, araba 50 tl
otele gelen sevdiği müşterileri özellikle uyarıyo "zinhar,kapıda arapça yazan yerlere girmeyin" diye :8:

oysa kızı Şevval Sama ne kadar barışcıl söylemleri olan naif birisi
kürt türküleri de söyler laz türküleri de,gürcü ninnileri de...
hattaa bu,bir filistin türküsü-arapça
[video=youtube;DsQFYDKW1vQ]http://www.youtube.com/watch?v=DsQFYDKW1vQ&feature=kp[/video]

Son düzenleme:
amaaaan ne saçmalık
koskoca kadının ettiği lafa bak
arap turistler de sana geliyordu
bunların bu "aydın" triplerine hastayım
avrupanın karanlık izbe köşelerinden gelenler baş tacı, araplar kaka
ulan kim isterse gelsin. turist bu, tapusunu almayacak ya memleketin? sana mı soracak gelirken
hele bir de bu tiplerin "hacca gitmem, araplar kazanmasın geyiği
biz hac ca Allah için gidiyoruz teyze. bana ne arapların saçma salak paraya tapan triplerinden. ben ibadetimi yaparım istersem
o zaman avrupa ya da gitme frenk kazanamasın. ne saçma

oysa kızı Şevval Sama ne kadar barışcıl söylemleri olan naif birisi
kürt türküleri de söyler laz türküleri de,gürcü ninnileri de...
hattaa bu,bir filistin türküsü-arapça
[video=youtube;DsQFYDKW1vQ]http://www.youtube.com/watch?v=DsQFYDKW1vQ&feature=kp[/video]

Şevval sam da pek farklı değil. Başörtüsü bana göre bez parçasıdır, şeklinde bir açıklama yapmıştı. Görüşü beni zerre ilgilendirmiyor, benim için taşıdığı anlamla aynı olmak zoruda değil tabi ama bu açıklamalar neden yapılıyor durduk yere onu anlamıyorum.

Arap turist istemiyormuş, istemesin, içten içe nefret etsin, hatta kendi çevresiyle nefretini paylaşsın, ama kamuoyuna neden, ne amaçla bunu yansıtıyor acaba. Yazılanları görüp kişisel tatmin mi elde ediyor acaba??.

Hepimiz hata yapıyoruzzz :) onun dışında bende görmekten sıkıldım özellikle iç çamaşırı reyonlarında pazarlık yapmak için deliren arap turist kadınları gördükçe çıldırıyorum

Back