• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

LEEP işlemi ve Acetowhite Epitel Lezyonlar

qweasd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2009
8
0
86
47
Ankara
Merhaba,

Başından LEEP işlemi geçmiş, bu konuyu araştırmıi arkadaşlar varsa bilgilerini deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Bugün doktora gittim, daha önce HPV rahatsızlığım vardı CIN1 seviyesindeydi. Hala siğil olup olmadıgı konusunda net bir cevap alamadım. Şiddetli ağrılar giriyor, sebebi bu muydu onu da soramadım. Acetowhite (ya da doktorun yazmasıyla asetowhite) durumu varmış ve LEEP ile alınacağını söyledi. Ameliyat için gerekli tetkikleri yaptırmamı söylerken yüzünde bir tebessüm aradım, iki üç kere şaka yapıp yapmadığını sordum. Bayıltılmam gerekiyormuş. Aileme bu durumu açamam, tek başıma ameliyata girme düşüncesi beni korkutuyor. Çok ürkek olduğumu görüp de mi bayıltma fikri çıktı yoksa nedir? İnternette okuduğum doğru ise, rahim agzında sinir olmadığı için işlemin ağrısız olduğunu söylüyor ve 3-4 dakika sürüyormuş.
Dolayısıyla,

Lokal anestezi ile LEEP işlemi yaptıran var mı?
Genel anestezi ile yaptıran var mı?
Hiçbir anestezi yaptırmadan var mı?
LEEP olmazsan ne olur?
Bu acetowhite lezyonların sebebi nedir?

Bildiklerinizle beni ve belki başkaları da olacaktır, aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkürler

Nedir bu çektiğimiz yaaaaaa benneyaptımki

Back