Lazer Epilasyon Lazerle Oluşan Lekelenmeler

Dr.JldBycn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
791
7
48
Lazer epilasyon uygulamaları sonracında cilt ile ilgili olabilecek en büyük komplikasyon, yanıklar ve buna bağlı olarak gelişen lekelenmelerdir. Normal şartlar altında işlem görmemiş (güneş veya solaryumla bronzlaşmamış, kimyasal peeling gibi cildin üst tabakalarını soyan bir işlem yaptırmamış) ciltlerde uygun dozlarla çalışıldığında yanık ve leke gibi problemlerle karşılaşmayız. Özellikle yaz dönemi sonrası ya da çeşitli soyma yöntemleriyle yıpranmış ciltlerde ise istemeden de olsa yanıklarla ve ileriki günlerde buna bağlı lekelerle karşılaşılmaktadır.

- Vücut bölgesinde olan lekelenmeler cildi sadece nemli tutarak zaman içinde iyileşirken bu süre 1 ay ile 6 aya kadar uzayabilir.

- Yüz bölgesinde meydana gelebilen yanık ve lekeler ise özen gösterilmesi gereken durumlardır. Çünkü yüz bölgesi sürekli dış ortamla temas halinde olduğu için güneş ışığından mutlak bir koruma gerekecektir.Özellikle lekeli bölgelerde güneşe maruziyet lekelerin kalıcı olmasına sebep olur.

Dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşıldığında ilk iş uygulamayı yapan doktorunuzla temasa geçmek olacaktır.Çünkü her lazer için olabilecek lekeler ve kalıcılıkları değişkendir. Bazısı o gün içinde hemen iyileşirken bazısı aylarca düzelmeyebilir ve her bir durum için farklı tedaviler gerekebilecektir. Dolayısıyla da ilk müdahaleyi her zaman o işlemi yapan doktor yapmalıdır. İlk anda yapılabilecek en doğru şey cildi çok iyi bir ürünle nemlendirmek ve azami 30 SPF değerli bir güneş kremiyle bölgeyi kapamaktır. Belli bir süre cildin kendi kendine iyileşmesi beklenebilir. Eğer tam iyileşme sağlanmazsa renk açıcı kremler, kimyasal peeling gibi ciltte soyma yapan işlemlerle tedaviler yapılabilir. Genel olarak bu işlemler sonucu oluşan koyu renkli lekeler genellikle tedavi edilir. Bronzluk sonrası olan açık renkli lekeler ise cilt rengi açıldıkça kendiliğinden düzelir. Cilt açıldığı halde hala açık renkli lekeler görülüyorsa bir sonraki bronzlaşmadan sonra renk farklılığı da düzelecektir.

keşke resim ekleseydiniz çok iyi bilgi olurdu bize umarız yakın zamanda eklersiniz!!:kahve:

keşke resim ekleseydiniz çok iyi bilgi olurdu bize umarız yakın zamanda eklersiniz!!:kahve:

İnterneti bir tarayayım belki bulabilirim. Ben uzun süredir yanık lekesi kendi hastalarımda gözlemlemediğim için kayıtlarımda da yok ne yazık ki. Eskiden çalıştığım iş yerinde daha önce olmuş yanıklardan ve ya diğer merkezlerde yanan hastalardan tecrübem olduğu için bilgilendirdim. Ama ilk fırsatta resim eklemeliyim bence de . Aklıma getirdiğiniz için teşekkür ederim.a.s.

mrb bende yüzüme lazer epilasyon yaptırmak için 2 hafta önce doktora gittim.tüylerim kısa olduğu için 3 hafta sonra gelmemi söyledi.
bu arada leke problemimde vardı doktor leke problemim için trione ve azelderm krem verdi.lazere gelene kadar bunları kullanmamı söyledi.bunlarla beraber 40 faktörlü güneş kremide kullanıyorum yüzüme...bu leke giderici kremler lazer epilasyon öncesi cildimde leke yaparmı die düşünüp korkmaya başladım.sizce yaparmı??

mrb bende yüzüme lazer epilasyon yaptırmak için 2 hafta önce doktora gittim.tüylerim kısa olduğu için 3 hafta sonra gelmemi söyledi.
bu arada leke problemimde vardı doktor leke problemim için trione ve azelderm krem verdi.lazere gelene kadar bunları kullanmamı söyledi.bunlarla beraber 40 faktörlü güneş kremide kullanıyorum yüzüme...bu leke giderici kremler lazer epilasyon öncesi cildimde leke yaparmı die düşünüp korkmaya başladım.sizce yaparmı??

Ben lazer öncesi açıcı krem önermiyorum. Kullanıyorsanız da en az 3 gün önceden kesmeniz lazım. Lazerden sonra da 3 gün kullanmamalısınız. Bence önce ya lekeyi tedavi edin ya da lazer tedavisini yaptırın. 2 tedaviaynı anda yapılırsa daha da lekelenme olasılığı var ne yazık ki.

Ben lazer öncesi açıcı krem önermiyorum. Kullanıyorsanız da en az 3 gün önceden kesmeniz lazım. Lazerden sonra da 3 gün kullanmamalısınız. Bence önce ya lekeyi tedavi edin ya da lazer tedavisini yaptırın. 2 tedaviaynı anda yapılırsa daha da lekelenme olasılığı var ne yazık ki.

off tşk ederim canım ya opuyorumnanaktan doktorum bunu bilmior muu ya :gitme: leke olcak die aklım çıkıo zaten :çok üzgünüm: hassas davrandığımıda bilior üstelik kafamçokkarıştı pazartesi günü başlayacaktım lazere şimdi kötü oldum:çok üzgünüm:

Doktor hanım cildinizi bol bol nemlendirin demişsiniz.1 hafta önce nd yag ile seansımı yaptırdım.Esmer tenliyim.Şu an nokta nokta kabuklanmalar var. Kabuklanmalar geçene kadar fito .krem kullanıyorum.Ancak daha önceki seansımda kabuklanmalar geçtikten sonra fito kullanmayı kestim.Birkaç yerde koyu lekeler kaldı.E şimdi mevsim de yaz.Tedaviye nasıl bir kremle devam etmeli?.Normal nemlendiricili kremler mi yoksa güneş koruyucu kremler mi kullanalım?

Doktor hanım cildinizi bol bol nemlendirin demişsiniz.1 hafta önce nd yag ile seansımı yaptırdım.Esmer tenliyim.Şu an nokta nokta kabuklanmalar var. Kabuklanmalar geçene kadar fito .krem kullanıyorum.Ancak daha önceki seansımda kabuklanmalar geçtikten sonra fito kullanmayı kestim.Birkaç yerde koyu lekeler kaldı.E şimdi mevsim de yaz.Tedaviye nasıl bir kremle devam etmeli?.Normal nemlendiricili kremler mi yoksa güneş koruyucu kremler mi kullanalım?

Normal şartlar altında lazer uygulaması esnasında cildinizde hasar oluşturmayacak fakat kıl üzerinde de en etkili hasarı oluşturacak doz uygulanması gerekiyor. Anladığım kadarı ile size doz yüksek gelmiş. Benim şahsi kanım bu durumun olmnaması gerektiği yönünde. Her zaman yüksek doz çalışılması demek tedavinin daha iyi daha etkili olacağı anlamına gelmiyor. Cildin kaldırabileceği en yüksek doz, tedavinin kalitesi açısından daha doğru bir uygulama bence. Kabuklar döküldükten sonra güneşe çıkacaksanız eğer, hele ki koyu renkli lekelenmeleriniz varsa en az 30 SPF içeren bir güneş kremi ile korunmanızda fayda var. Çünkü koyu renkli lekelenmeler güneşte daha da koyulaşır ve lekenin ciltte kalıcılığı artar. Geçmiş olsun.

X