Lazerle göz ameliyatında neler görüyorsunuz?

ceny80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
68
0
bende lazerle ameliyatı olmak istiyorum. ama videoları izledim ve çok korktum. göz sonuçta ameliyat olurken neler görüyorsunuz? ayrıntılı anlatır mısınız? göze bir aletle bastırıyorlar sanki poşet gibi birşey yapıştırıyorlar. herşeyi görüyosun sonuçta acı hissediyor musun? biraz anlatırmısınız

arkadaşım ben 2005te operasyon geçirdim. senin gözündeki problem ne bilmiyorum ama bende miyop astigmat vardı. operasyon yaklaşık 1bucuk dakika falan sürüyo acı falan hiçbirşey hissetmiyorsun göz kapağını açmak için kelepçe gibi birşey yerleştiriyorlar hiçbirşey hissetmiyorsun sonra göz yuvasını bir solusyonla yıkama işlemi yapılıyor biraz soğuk etkisinden başka yine birşey hissetmiyorsun laser dedikleri kırmızı cok kuvvetli bir ışık görüyorsun kırmızı ışığın içinde siyah minik bir benek görüyorsun sanırım işte oda nokta atışı yaparak gözdeki problemi iyileştiriyor. yine hiçbişey hissetmiyosun o siyah noktaya odaklanıyorsun. zaten çok uzunda sürmüyor. hemen yataktan kalkıyorsun odadan seni bir hemşire eşliğinde çıkarıyorlar. o sırada tabiki halen bulanık görüyorsun birde sanki gözlerin yaşarmış gibi hissediyorsun ama o uzun sürmüyor. ardından bir kaç damla kullanıyorsun ertesi gün görüşün biraz daha düzelmiş oluyor ilk gün bende hafif başağrısı olmuştu. iki gün sonra net görmeye başlıyorsun. 15 gün sonra ilk kontrolune gidiyorsun sonra bir kaç kontrol daha bitiyor damlaların bitince. sadece suni gözyaşı damlası kullanmaya ben bir sene devam ettim. bilgisayar kullandığımız için göz kuruluğu daha fazla oluyor. özellikle o suni gözyaşı damlası tam kurtarıcı ben hala aklıma geldikçe kullanırım tüm göz yorgunluğunuda alıyor. bu operasyondan sonra dunyaya yeniden gelmiş gibi oldum ben. cünkü baya baya görmüyordum dünyaya camlar arkasından bakmaktan kurtuldum çok rahatladım valla ben tavsiye ederim. şimdi teknoloji dahada ilerledi sakın korkma ve ihmal etme.

ben de 2004 de wavefront operasyonu geçirdim. arkadaşında anlattığı gibi en rahatsız edici gözü kırpmaman için o kelepçe gibi aletin takılması ki onda bile bir şey hissetmiyosun zaten lokal anestezik gibi bir damla damlatılıyor, operasyon esnasında da tek gördüğün kırmızı bir ışık ve yanık saç kokusu :)) kesinlikle korkulacak veya can yakacak bir durum yok kafana sakın takma sonrasında çok çok çok rahat edeiyorsun ne gözlük ne lens...

ama benden bir tavsiye güneş gözlüğünü yaz kış yanından ayırma ki bu operasyon geçirmiş kişiler için değil herkes için bir gereklilik artık

şimdiden geçmiş olsun ....

benim göz numaram 3.25 astigmat yok. sizler nerede ameliyat oldunuz. şuan gözlük ya da lens kullanmıyorsunuz değil mi? bazılarının tekrar göz sorunu oluyor diye duydum. sanırım en iyisi dünya göz hastanesi siz ne dersiniz?

canım benim gözlerim biri 4.25 diğeri 5 di. ben medicana da olmuştum ama hepsini araştırdıktan sonra.
dünya göz hastanesi tabiki en iyisi. medicana da bizim tanıdığımız vardı o yüzden orayı tercih etmiştik. operasyon öncesinde bende tekrar göz sorunu yaşayanlar olduğunu duymuştum ama bunlar kulaktan dolma bilgiler. hatta çevremde sanki beni operasyondan vazgecirmek ister gibi konuşan iinsanlar vardı. fakat sen doktorun dediklerinden başka hiçbirşeye kulak asma. benim doktorumda tekrarlayabiliceğini söyledi fakat bu çok nadir görülen bir durum. başarılı bir operasyondan sonra kontrollerini ihmal etmezsen. ve sonrasında damlalarını düzenli kullanırsan hiç bir problem yaşamazsın.üzerinden kaç sene geçti hala doktorumun tabiri ile şahin gözü gibi keskin gözlere sahibim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…