Lazerle dövme sildirme

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.010
30.365
60
Dövme git gide popürleşti ancak bir gün gelince ondan sıkılacakları akıllara gelmeyebilir.Böyle durumlarda ise dövme sildirme estetiği araya giriyor ve gerçekten zahmet gerektiriyor.

Bilinenin aksine açık renkler zor çıkarılırken koyu renkler daha kolay silinmektedir.Özellikle beyaz tenlilerde en iyi sonucu vermektedir ve her zaman yüzde yüz sonuç veremeyebilir.

Siyah vede tek renk dövmelerin silinme işlemi renkli olan sarı kırmızı, yeşil dövmelerden daha kolay yapılmaktadır.
Dövmenin silinmesini etkileyen bir faktörde dövmenin derinliğidir. Dövme boyası ne kadar derindeyse silme işlemi de o kadar zor olmaktadır. Çünkü dövme lazerle silindiğinden lazer ışığının etkisi derinin ne kadar altına inerse o kadar azalmaktadır.

Dövme sildirmede büyük rol oynayan diğer etmense dövmenin bulunduğu bölgedir. Örneğin yüz ve boyun bölgelerinde çalışmak diğer bölgelere göre daha kolaydır.
Yukarıda belirtildiği gibi lazerle dövme sildirme işlemi her dövmede tam bir sonuç veremeyebilir.

Dövme sildirme işlemi sadece lazer ile yapılmıyor. Diğer yöntemler örneğin: Zımparalama vede o bölgeyi kesip atmaktır.Kesip atma işlemi ufak bir dövmeniz varsa o bölgenin derisi kesilip alınıyor vede vücudunuzun başka bir yerinden deri alınıp o bölgeye yama yapılıyor. Fakat bu işlemde renk farklılıkları yaşanıyor bu yüzden büyük dövmelerde değilde örneğin tek bir harf yada ufak bir şekil olan dövmelerde genelde bu işlem uygulanıyor.

Diğer bir yöntem olan zımparalama yönteminde ise dövme yüz, omuz gibi bölgelerde vede yüzeyselse uygulanabiliyor. Zımparalama ile dövme sildirme işlemi 1 ile 3 seferlik seanslarda tamamen yok olabiliyor. Ancak işlem sırasında kanamalar olur ve seanslar süresinde pansuman yapılması, güneşe çıkılmaması vede mikrop kapmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Dövme taşınmasında hangi metot kullanılırsa kullanılsın bazı iz bırakma veya renk değişimi olma olasılığı vardır. Zamanla iyileşmesi derinin boyutuna bağlıdır..

estetik-haber.com

http://www.kadinlarkulubu.com/cilt-estetigi/265728-dovme-sildirme.html

Son düzenleyen: Moderatör:
bende hangi akla hizmetse kas dovmesi yaptirdim sildirmek istiyorum cunku cok koyu oldu hic bu metodla sildiren var mi aranizda

Nuraycım benim bir arkadaşım da kaş dövmesi yaptırdı geçen sene, ilk zamanlar çok koyu görünüyordu hatta çok kızdık ona ne yaptın sen diye..Fakat zamanla rengi soldu ve şuanda hiç belli olmuyor..istersen bekle biraz..

kesinlikle zamanla rengi soluyor bende dövme kullanıyorum ordan biliyorum..çok yıkamakla alakası var..sık sık su değdir

Cilt için, sivilce izleri-leke izleri gibi izler için kullanılan basit soyucuları kışları uzun zaman kullanırsan mutlaka açılır. Yüksek koruma faktörlü güneş kremi sürmeyi unutma. Acnelys, tretin var, doktora danışabilirsin...En azından lazer kadar riskli ve acılı olmaz, etkisini zamanla görürsün. Soyulma olduğunda bir kaç gün ya da bir hafta ara verebilirsin, onu zamanla insan kendi ayarlıyor...

X