Lazer Epilasyon Yaptırma Sıklığı

IIREMM

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2006
62
60
288
İstanbul
Merhaba Hanımlar,
Özel bir klinikte 6 seanslık anlaştığım lazer epilasyonun 2 seansının tamamladım. Benim sorunum beklenen 2 aylık sürenin çok uzun olması. İlk haftalar çok rahat geçiyor. Tüylerim güzel güzel dökülüyor. Ama kontrolden 1 hafta sonra çıkmaya başlıyorlar ve kısaltmak zorunda kalıyorum. Tabi azalma oranı yüksek fakat yine de çok rahat olacağım durumda değil. Erkenci olduğumu biliyorum benim merak ettiğim 2 ay beklemek yerine çıktıkça lazere gitsem olmaz mı? Niçin 2 ay da çok uzamasını beklemek zorunda kalıyoruz? Çok uygun fiyatlara lazer yaptıran yerler var. ,arkadaşlarım memnunnda. Seans arası kısaltmak yerine onlardan birine mi gitsem acaba diye düşünmüyor değilim. Bunun bedenim için zaralı oluğ olmayacağına dair bilginiz var mı?

Bir diğer sorunum ise kontrol niçin yapılıyor? seansta görünmeyenlenleride temizlemek için değil mi? Benim kontrolümü yaptırdığım merkezde çok az atış yapıp bitiriyor hanım kızımız. Halen duran hiç dokunulmamış tüylerimi gösterdiğimde ise biz önce çok kalın tüylerle ilgileniyoruz onlarla da ilgileneceğiz diyerek geçiştirdi. Oysa yapılması gereken hiç kalmayacak şekilde kontrolü tamamlamak değil mi? Bu konu ile ilgili sizce şikayette bulunmalı mıyım?

Lazer epilasyonda işlemden hemen önce veya bir gün önce kıllara jilet yapılır.Ve işlem uygulanır.Yaklaşık 15 gün gibi bir sürede kıllar yani tıraşlanan kıllar çıkmaya başlar etkilenmiş olanlar dökülür .Ama gözden kaçmiş olanlar 15 gün sonunda daha uzun olarak görülür.Kontrolde amaç işte bu gözden kaçmış olanların üzerine yeniden atış yapmaktır.Dediğim gibi amaç gözden kaçanlara müdahaledir ve bazen işlemi yapan kişi çok dikkatli çalışmışsa kontrole gittiğinizde gözden kaçan kıl olmadığı bile görülebilir.Sizdeki durum normal yani çok az atış yapması ama normal olmayan kontrolde hiç bir şekilde işlem görmemiş tüy görmemeniz gerekir.Hatta kontrole gitmeden bir iki gün önce kese yaparsanız dökülmeyi kolaylaştırır ve işlem görmemişleri rahat rahat ayırt edebilirsiniz..

Kontrolden sonra ise kökü yanmamış etkilenmemiş kılların çıkması ise yine 15 günlük bir sürede olur.İlk seanslarda seans araları 1 aydır.İlerleyen zamanlarda 45 güne çıkar sonrada bu süre tüyler azaldıkça uzar.Sizin 2 ayda bir gitmemeniz gerekiyor .Ayda bir olmalı şimdilik seans sıklığınız..Bu durumu görüşün bence kendileri ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…