• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Nedir? Nasıl Yapılır? Hangi Bölgelere Uygulanır? Zararları Nelerdir?

kelimeleryetmez

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Tüy sorunu hiç kuşkusuz tüm kadınların ortak problemidir. Şimdiye kadar denenmiş yöntemlerin en etkilisi ise lazer epilasyon uygulamaları olmuştur. Son yıllarda kadınlar kadar erkeklerin de tercih ettiği lazer epilasyonu hala yaptırmayanlar varsa, yazımızı okuduktan sonra en temel bilgilere ulaşmış olacaklardır. Ancak hijyen kurallarına uymayan ve güvenilir olmayan bir yerde yaptırırsanız, bazı cilt sorunları yaşayabilirsiniz.


Lazer epilasyon tüylerden kurtulma konusunda günümüzün en etkili ve hızlı yöntemidir. Çoğu zaman başarıyla sonuçlanır ama nadir olarak işlemden sonuç alamayanlar vardır. Bu durum genellikle hormonal dengesizlikleri olan kişiler içindir. Diğer bir etken de tüylerin yapısıdır. Lazer ışınlarının cilde uygulanmasıyla, ışınların kıl köklerine ulaşması hedeflenir. Böylece kökler yakılarak zaman içinde kaybolması amaçlanır. Uygulama düzgün yapıldığı takdirde herhangi bir sağlık sorunu görülmez.

Yalnızca cildi hassas kişilerde çeşitli durumlar söz konusu olabilir. Hemen her bölgeye uygulanabilir olması nedeniyle güzel bir tekniktir. Ancak lazer epilasyon yaptırmaya karar verdikten sonra profesyonel bir klinik bulmalı ve lazer araçları hakkında bilgi almalısınız.

Lazer epilasyonun da kendi içinde çeşitli aletleri vardır ve her birinin etkisi farklıdır. Kimileri çok etkiliyken kimileri çok hafiftir ve tüylerin bitmesi konusunda bir neticeye varılmaz.

Lazer Epilasyon Nedir?


Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden tamamen kurtulmanın en hızlı ve etkili yoludur. Kullanılan lazer ışınının dalga boyu, ciltteki melanin tarafından emilebilir yapıdadır. Böylece cildin iç kısmına kıl köküne ulaşır ve yüksek ısısı ile kökü yakar. Belli birkaç seanstan sonra tüylerde azalma ve tamamen yok olma görülür.

Lazer Cihazı Çeşitleri Nelerdir?





    • Alexandrite Lazer: Koyu olmayan tenlerde görülen koyu renk kıl yapısı için oldukça uygun bir cihazdır. Kılın köküne kadar ulaşarak kesin çözüm sağlar ve ciltte yanıklara neden olmaz. Cilde temas edilmeden 3 cm uzaktan atış yapıldığı için temizlik açısından sorun olmaz.
    • NdYag Lazer: Yüzeysel etkiye sahip bir lazer cihazıdır. Derindeki köklere ulaşamadığından seansların sayısında artış görülür. Bu tür lazer acı vermesi bakımından da pek önerilmez. Ayrıca NdYag lazerin ciltte kalıcı yanıklar bırakma olasılığı da bulunur.
    • Diode Lazer: Diyot lazerler, ince kıllar üzerinde bile başarı gösterir. Özellikle yüz bölgesindeki kıllarda etkilidir. Bu tip lazerde cihaz cilt ile temas etmektedir. Hijyen konusunda güzellik merkezlerinden bilgi almayı unutmamalısınız.Bunların dışında birkaç çeşit daha lazer epilasyon cihazı bulunur. Ancak en sık kullanılan ve en etkili cihazlar bunlardan ibarettir.
Lazer Epilasyonun Tedavi Süreleri


Lazerin tedavi süresi kişiden kişiye ve uygulanan bölgeye göre çeşitlilik gösterir. Bunlar dışında yaş, hormonlar, genetik özellikler, ilaç kullanımları gibi birçok durum lazerin süresini etkiler. Lazer cihazlar, tedavisinde folikülün büyüme kapasitesini zamanla yavaşlatarak yok etmektedir. Tedavi süresini kişinin cilt rengi de etkin biçimde etkilemektedir. Ortalama seans süresi 6 ile 10 arasındadır. Lazer epilasyon seansı sonrasında kişi normal hayatına devam edebilmektedir.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?


Öncelikle kendinizi güvenilir bir uzman eline teslim etmelisiniz. İlk etapta lazer uygulanacak bölge temizlenir. Ardından bölge üzerinde uzun tüyler varsa kısaltılması sağlanır. Sonrasında ise lazer ile tüm bölge taranır. Saniyeler içinde uygulanan bölgedeki tüy folikülleri etkisizleşir. Seans süresi uygulanacak bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Seans sonrasındaki birkaç gün için tüyler kendiliğinden dökülür.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır? Zararları Nelerdir?



Lazer epilasyon uygulaması yüz üzerinde göz civarı haricindeki alanlara, kollara, koltuk altına, sırta, göbeğe, göğse, bacaklara, bikini bölgesine ve genital bölge olmak üzere vücudun hemen her yerine uygulanabilmektedir. Lazer epilasyonun sağlık açısından risklerinin bulunup bulunmaması konusunda çeşitli söylemler mevcuttur. Genital bölgede uygulanması kadınlara rahim konusunda sıkıntılara sebep olur gibi söylemler olmuştur ama kanıtlanmış bir örnek bulunmamaktadır. Cildi olumsuz etkilediği de söylemler arasındadır ama direkt lazere bağlı olarak hasta olanlar görülmemiştir. Dikkat edilmesi gereken tek nokta, lazer uygulaması sonrası en az 50 koruma faktörlü güneş koruyucu kremler kullanılmalı ve direkt güneşe maruz kalınmamalıdır.

Lazer Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


Uygulamadan önce bronzlaşmamış olmalısınız. Ayrıca tedaviye başladıktan sonra da güneşle aranıza mesafe koymalısınız. Seans sonralarında güneş kremi kullanmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca lazer uygulamasını mümkünse kış günlerinde yaptırmayı tercih etmeniz en doğrusudur. Böylece ekstra önlemlere gerek kalmaz. Tedavi devam ederken kesinlikle tüylerden başka yöntemlerle kurtulmaya çalışmamalısınız. Seanslara uzmanınızın önerdiği şekilde tam tarihlerinde ve düzenli olarak gitmelisiniz.





 
Son düzenleyen: Moderatör:
Back