Lavanta yağı

BirazMutluluk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2008
213
21
Merhaba, hakiki ve saf lavanta yağı nasıl anlaşılır?Bilgisi olan varsa cevaplayabilirmi?
çünkü iki ayrı markanın lav.yağını aldım.biri cilde sürülünce hemen emiliyor ve genizi yakan keskin bir kokusu var.diğeri ise daha yoğun ve cilt tarafından hemen emilmiyor ve kokusu daha hafif.hangisi daha kaliteli bilemedim.lütfen yardım...

sevgili arkadaşımm organik lavanta yağı direk cilde uygulanmaz çünkü esansiyel yağlar direk kana karışıyor zarar verebilir yakından koklanması bile çok zararlı..bi şişeye su koyup 1-2 damla lavanta yağı damlatıp kullanmalısın ayrıca niye cildine lavanta yağı sürüyosun ki lavanta sadece antiseptiktir ve aroma terapide kullanılır yani cildine bir faydası olmaz..ama organik lavantayı loccitane da bulabilirsin fiyatıda 35 lira felan..görüşmek üzere :)

lavanta yağını sivilcelerim için kullanıyordum.internet sitelerinde lavanta yağının antiseptik oluşundan dolayı akneleri temizlediği hatta hassas ciltlerin bile kullanabileceği yazıyordu.malesef ferahlatıcı kokusu dışında cildime hiç bir faydası olmadığı gibi yüzümü tahriş etti .kaşıntı ve kızarıklık oluştu.keşke daha önce uyarsaydınız ama yinede cevabınız için teşekkür ederim .

Bir esansiyel yağın saf olduğunu anlayabilmek için yağı beyaz bir kağıda damlatın veya sürün, yağ izi bir süre sonra hiç kalmayacaktır. Eğer ki belli veya belirsiz de olsa bir iz kalıyorsa; sabit bir yağa esansiyel yağ eklenmiştir.

arkadaşlar merhaba bende sivilcelerim için lavanta yağı kullanmaya başladım. kokusu çok keskin cilde sürüldüğü zaman yağ tabakası kalmıyor en güzel yanı bu uçucu bir yağ. bende herhangi bir yan etkisi olmadı. ilk lavanta sabunuyla yüzümü yıkıyorum kuruluyorum daha sonra bu yağdan sürüyorum. henüz 3 gündür kullanıyorum ama benden başka kullanan var mı olumlu sonuç alan var mı?

arkadaşlar bu sizin lavanta yağlarınızın kokusu nasıl ben bugün lavanta tütsüsü ve lavanta yağın aldım yağı sulandırıp eve sıkacaktım güzel güzel koksun diye ama bu lavanta yağı lavantadan ziyade kekik gibi kokuyor daha önce hiç kullanmadığım bir yağ olduğu için kokusunu bilmiyordum güzeldir deyip aldım ama bu yağın kendi kokusu mu bu kadar acı yoksa bana lavanta diye başka bir şey mi sattılar acaba :KK25:

Son düzenleme:
lavanta yağını akşamları aromaterapi lambasına bir iki damlatın,yarım saat kadar yeterli.hem stresiniz gider hem de gece çok rahat bir şekilde uyursunuz

banada geçen yıl küçücük bir tenekede Fransa'dan arkadaşım getirdi. Lavanta yağı dedi ama nedir nasıl nerede kullanılır hiç bilmiyorum açmadım bile banyoda dekoratif amaçlı duruyor ne yapabilirim acaba onu? Üzerinde sadece Fransızca bişeyler yazdığında anlamıyorum da ne yazdığını...

Merhaba, hakiki ve saf lavanta yağı nasıl anlaşılır?Bilgisi olan varsa cevaplayabilirmi?
çünkü iki ayrı markanın lav.yağını aldım.biri cilde sürülünce hemen emiliyor ve genizi yakan keskin bir kokusu var.diğeri ise daha yoğun ve cilt tarafından hemen emilmiyor ve kokusu daha hafif.hangisi daha kaliteli bilemedim.lütfen yardım...
Bir de cilde suruldugunde alerji yapar mı

İlgili firmanın sertifikalarına, ürün bileşenlerine ve güvenilirliğine bakmak gerek. Ayrıca saf eter Lavanta yağının bir damlası dahi yoğun konsantre içerir. Saf eter yağları seyreltici kullanarak cilde sürmek daha faydalı olacaktır. Kullanacağınız seyreltici de muhakkak saf doğal yağ olmalıdır. Avokado, argan ve jojoba yağları olabilir.

arkadaşlar bu sizin lavanta yağlarınızın kokusu nasıl ben bugün lavanta tütsüsü ve lavanta yağın aldım yağı sulandırıp eve sıkacaktım güzel güzel koksun diye ama bu lavanta yağı lavantadan ziyade kekik gibi kokuyor daha önce hiç kullanmadığım bir yağ olduğu için kokusunu bilmiyordum güzeldir deyip aldım ama bu yağın kendi kokusu mu bu kadar acı yoksa bana lavanta diye başka bir şey mi sattılar acaba :KK25:

Ürün alırken lütfen sorgulayarak alın. Lavanta yağı ama %100 saf eter bir yağ mı? Firma nedir, kimdir? Güvenirliliği var mıdır?

X