• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Lavanta iei" kullananlar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi qisil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Q

qisil

Ziyaretçi
Arkadaşlar lavanta çiçeğini kullananlara 1 kaç sorum var. :)

-Saçları 1 ayda kaç cm uzatıyor? (eğer ölçmediyseniz tahminen söyleyin.)
-Fiyatı ne kadar?
-Saça nasıl uygulanıyor?

Lütfen şu 3 soruyu cevaplayın. :(

camterebentin ve entelenin fiyatlarınıda söylerseniz sevinirim..

-Fiyatı ne kadar?
-Saça nasıl uygulanıyor?

Lvanta çiçeği 1-2 su bardağı suyun içine 2-3 yemek kaşığı koyarak suyla birlikte kaynatıyosun.daha sonra altını kapatıp ılımasını ve demlenmesini bekle.sonra süz ve banyodan çıkarken son durulama suyu olarak kullan.fiyatı 1,5 - 2 tl. civarı yani çok ucuz.küçük paketler içinde satılıyor. saçı kaç cm.uzattığı hakkında bir fikrim yok.ben ara sıra kullandığım için hiç ölçmedim uzunluğunu saçımın.çam terebentinin fiyatıda 3-4 tl arası ..enteleyi bilmiyorum..a.s

Lvanta çiçeği 1-2 su bardağı suyun içine 2-3 yemek kaşığı koyarak suyla birlikte kaynatıyosun.daha sonra altını kapatıp ılımasını ve demlenmesini bekle.sonra süz ve banyodan çıkarken son durulama suyu olarak kullan.fiyatı 1,5 - 2 tl. civarı yani çok ucuz.küçük paketler içinde satılıyor. saçı kaç cm.uzattığı hakkında bir fikrim yok.ben ara sıra kullandığım için hiç ölçmedim uzunluğunu saçımın.çam terebentinin fiyatıda 3-4 tl arası ..enteleyi bilmiyorum..a.s

kaynatınca ölmuomu bunun etkılerı???
demlenmesı gerekmıomu ???
enteele 20tl-tatlicadiarzu- 10gr ı

kaynatınca ölmuomu bunun etkılerı???
demlenmesı gerekmıomu ???
enteele 20tl-tatlicadiarzu- 10gr ı

Ben kaynatarak yapıyorum hep..öyle biliyorum..ama demleme yöntemi de olabilir tabii..ısırgan gibi bitkilerde demleme yaparım ama lavanta biraz diri ve sert göründüğü için ben hep kaynatmayı tercih ettim..

ya pekı bu lavanta ayda kaÇ cm uzatıyor saÇları ?

Ben çok araştırma yaptım buna dayanarak şunu söyliyim lavanta saçtaki bit tedavisinde, aynı zamanda kafa derisindeki kaşıntı ve sedef hastalığı tedavisinde, saç dökülmesinde birde parlaklık verici olarak kullanılır. Ayrıca çoğunlukla kokusu güzel olduğu için temizlik sektöründe bol bol kullanılır.. Bunun dışında yabancı siteler dahil hiç bir yerde lavantanın saç uzattığını okumadım ben...

Bende saç uzatma hakkında bi ilgisi olduğunu sanmıyorum..ama genel anlamda güzel oluyo antiseptik özelliği var saçlara hoş bi koku da veriyor..:dance:

hmmm......

öfffffffffffffffffffff :(:(:(:( bu saçlar nasıl uzayaaaaaacaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüühhhhhhhhhhhhhhhhhhüüüüüüüüüüüüüüüüüüü :'(

ağlama cnm yaaa:(:( bak bnmde gözlerm doldu=( bnde baya takılıym saçlarımaasenağlama

ah canım ya bende bi zamanlar çok muzdariptim bu durumdan saçlarım yanıktı. bir sürü şey uyguladım saçıma ve çok uğraştım ama değdi. sonunda istediğim kadar uzadı ve kestirdim şimdi sağlıklı saç hiçbişey yapmadan ayda en az 2 cm uzuyor maşallah.:nazar:

yaptıklarıma gelince. önce çamterebentini duydum 200 ml lik şampuana 1 kapak karıştırıyorsun ve kullanmadan önce çalkalıyorsun. sürdükten sonra 5 dk kadar beklet ve yıka saçlarını. 2 yada 3 günde bir turplu su kullandım. turplu su diye bir topic var orda ayrıntılarını bulabilirsin. turplu su yapmadığım günlerde bazen sadece yılan yağı sürdüm 3 saat bekletip yıkadım saçlarımı. bazen yılanyağı, badem yağı, hint yağı, zeytin yağı karışımını ısıtarak ve saçıma bere örterek kullandım. bu şekilde 2 saat tuttum açıp 1 çay kaşığı çamterebentin esansı ekledim saçıma iyice masaj yapıp yedirdim, 1 saat sonrada yıkadım. ben bu şekilde saçımı nerdeyse ayda 2,5-3 cm uzatıyordum. çok uğraştım ama emeğimin karşılığını aldım. bikaç ayda istediğim kadar uzattım ve kestirdim. saç uçları kestirilince uzama kesinlikle artıyor.yardımcı olabildimse ne mutlu bana ama lavantanın uzattığını hiç duymamıştım.

bu arada fiyatlarını da sormuşsun yazayım. çamterebentin esansı ve diğer yağları aktarlardan 3-4 tl ye bulabilirsin. yılan yağı 10 tl. ama dikkate et sahtesi çok piyasada. turpun kilosu da 1 tl kaydirigubbakcemile3

ha ha ha ha ha ha :D

ya cnm bnm ya güzel demişin ama senden bişi isticem
bağdem yağı, susam yağı, hint yağı vs.. bunlar ne kadarrr ytl ?

hmmm.. en etkili hanqisi yaqlardan ???????

hmmm.. en etkili hanqisi yaqlardan ???????

valla ben hepsini birden kullandığım için hangisi en etkili tam olarak bilemiyorum. şansa bırakmadım yani. ayrıca her saçın karakteri farklıdır herkese aynı tepkiyi vermeyebilir. hint, badem, zeytin ve yılan yağlarını karıştırdım ben bir de aktarlarda mecit efendinin yağ karışımları var tek tek uğraşmak istemezsen karışım da alabilirsin o da 10 tl civarıdır sanırsam.

valla ben hepsini birden kullandığım için hangisi en etkili tam olarak bilemiyorum. şansa bırakmadım yani. ayrıca her saçın karakteri farklıdır herkese aynı tepkiyi vermeyebilir. hint, badem, zeytin ve yılan yağlarını karıştırdım ben bir de aktarlarda mecit efendinin yağ karışımları var tek tek uğraşmak istemezsen karışım da alabilirsin o da 10 tl civarıdır sanırsam.

yok jnm :S durumum o kdr müsait deil.

yılan + hınt al cdıcem ama o da 10tl ye gelıo..ben 10tl ye barcelıno aldım herkes cok fayda görmus yapıorum bakalım bende görurum ıns.o zaman sen turp yumurta dene hos onlarda cok hesaplı seyler dııl..hftada3kez yapsan 3 yumurta x.05tl=1.50 tl...turpun kılosu olmus 1.5 tl =3tl ayda 12tl.ama barcelıno1aydan fazla gder sdce dıplerıne surersen.

-Fiyatı ne kadar?
-Saça nasıl uygulanıyor?

benim bir arkadaşım kullanıyordu normaldede saçları çok hızlı uzardı 1 buçuk ayda 3 cm uzamıstı

Back