• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lasik goz ameliyati

thegkscr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
258
64
53
İstanbul
Arkadaslar merhaba. Ben 9 10 yaslarindan beri gozluk kullaniyorum. Genetik miyop var bende suan 23 yasindayim. Bugun kontrol oldugum doktor bana lasik ameliyati onerdi. Hatta kendisi ozelde calistigi halde ozelde cok tutar kuledibi nde yaptirabilirsin yetismis kadrosu var dedi. Sorum su korktugumdan arastirmamistim ama goz num larim 6 olmus. Artik c9k rahatsiz oluyorum. Oln var mi yasadiklarini paylasabikir mi benimle. Olduktan sonra sorunlar oluyor mu ya da keske olmasaydim ya da olmusum diyenler. Lutfen deneyimlerinizi paylasin. C9k kararsiz kaldim

Martın başında oldum ILASIK ameliyatını. Benim de ortaokukdan beri miyopim vardı. Bisüre gözlük sonra bi süre lens kullandım. Sonra da tüm cesaretimi toplayıp bu yıl ameliyat oldum. Ameliyattan sonraki ilk günden itibaren hep iyiki olmuşum diyorum. Ameliyat yaklaşık 15 dk sürdü. Herhangi bir ağrı acı vs hissetmedim. Ameliyattan sonraki akşam biraz zor geçti, yine hiç ağrı batma yanma olmadı ama ciddi şekilde ışığa hassasiyetim oldu. Gözleri diğer laser çeşitlerinde olduğu gibi kapatmıyorlar. Ertesi gün kontrole gittim , hiç bir sıkıntı olmadı. Ameliyattan sonraki günün sabahından itibaren normal hayatıma devam ettim. Bana soranlara öneriyorum. Lens ve gözlüğün sıkıntılarını yaşamış biri olarak keşke daha önce yaptırsaydım diyorum.

CANIM MERHABA BEN İLKOKUL 4 SINIFTAN BERİ MİYOBUM YILLARCA GÖZLÜK TAKTIM HATTA GECELERİ BİLE GÖZLÜKLE UYORDUM ANNEM UYUDUKTAN SONRA ÇIKARIYORDU GÖZLÜKSÜZ KENDİMİ ÇIPLAK GİBİ HİSSEDİYORDUM NUMARAMDA 2,30 VE 3,00 DÜ BENİM GÖZLÜK DERECEM 18 AŞINDAN SONRA HİÇ ARTMADI DENİZE GİDİNCE ÇOK SIKINTI OLUYODU NUMARA AZ OLMASINA RAGMEN UZAGI HİÇ GÖREMİYORDUM SON 2 SENE LENS TAKTIM ONLADA BAŞA ÇIKAMADIM HEP YANIMDA YEDEK GEZDİRİRDİM. SON OLARAK 7 SENE FALAN OLDU LAZER OLALI O GÜNÜMÜ ASLA UNUTMUYORUM 5 DKKA SÜRDÜ YARIM SAAT KADAR HASTANEDE KALDIM SONRA EVE YOLLANDIM VE EVE GİDERKEN GÖZLÜKSÜZ OLARAK İLK KEZ BÜTÜN MAGAZALARDAKİ TABELALARI OKUYARAK GİTTİM ANNEM AĞLAMIŞTI HİÇ UNUTMUYORUM . BEN ÇOK MEMNUNUN AMELİYATTAN SONRA HİÇ BİR SIKINTIM OLMADI 3 GÜN DİKKAT ETMEN LAZIM DAMLA VERİYOR . GÖZLÜĞE OKADAR ALIŞMIŞIMKİ GÖZLÜĞÜM VARMIŞ GİBİ KAÇ KERE DÜZELTİYİM DİYE ELİMİ GÖZÜME SOKMUŞTUM :)

Peki bana oldugunuz hastanelerin isimlerini ve fiyatlarını soykeyebikir misiniz? :)

Canim bende dün oldum miyop ve astigmatim vardi. Operasyon 10 dakika surdu agri his vs. Hicbirsey yok. Iyiki oldum diyorum bugun herseyi bir baska guzel goruyorum. Fiyat 1800tl oldum

bir doktor olarak söyleyeceğim ki kesinlikle olunmaması gereken bir işlemdir .
ne gerek var korneanızı geri dönüşümsüz olarak laser ile yaktırmaya .
kendim yaptırdım özellikle pişmanlığını gece araba kullanırken yaşıyorum , gözüm eskisine göre çok daha sık enfekte oluyor ve kuruyor . güneş ışığında gözlük kullanmadan duramıyorum . operasyondan sonra sağ gözümün flappi tam oturmadığı için de bir gözüme iki kere işlem yapıldı. türkiye nin bu konuda en meşhur doktor una yaptirdim.
tabi yıllar geçse de flappin herhangi bir küçük darbede bile kalkma ve yırtılma ihtimali var. bir sıkıntı olduğunda kadavradan nakil mi yaptıracaksınız , nakil de rejeksiyon (kabul etmeme ) da olabiliyor .
kesinlikle kesinlikle olmayın olmayın . gözcülerin ekmek kapısı lazer (bu konu da baba hocaların) . büyük rant dönüyor.
göz doktorları derinlik algısı kaybolmasın diye olmuyorlarmış yok öyle bir şey .
henüz güvenli değil bir sürü komplikasyon da cabası , kimse korneasını kaybetmek istemiyor en nihayetinde bir organ sonuçta .
zaten yaş ilerledikçe gözünüzün numarası küçülüyor myopi de canınız isterse lens isterse istediğiniz çeşit gözlüğü takın .
Aklınızı kullanın , gaza gelmeyin olmayın.

Back