laptopta aşırı ısınma ve kapanma?

Emrivaki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
0
Yer
Kırşehir
laptop um aşırı ısınıyor,sonra yavaşlıyor kısa süre içinde de kendi kendine kapanıyor
aşırı yoran bi programda çalıştırmıyorum
internette gezinirken bile çok ısınıyor
nette bu konuyla ilgili bi araştırma yaptım,fan tozlanmış olabilir yazmışlar,
bildiğimiz elektrik süpürgesi ile fandan toz çekmişler
bende denedim,gerçekten baya toz çıktı
sizlerde böyle sorun yaşayan oldumu?laptop u aşırı ısınan?
fan soğutucu da düşündük
soğutucu kullanan varmı?
gerçekten çok etkisi oluyormu?

laptop um aşırı ısınıyor,sonra yavaşlıyor kısa süre içinde de kendi kendine kapanıyor
aşırı yoran bi programda çalıştırmıyorum
internette gezinirken bile çok ısınıyor
nette bu konuyla ilgili bi araştırma yaptım,fan tozlanmış olabilir yazmışlar,
bildiğimiz elektrik süpürgesi ile fandan toz çekmişler
bende denedim,gerçekten baya toz çıktı
sizlerde böyle sorun yaşayan oldumu?laptop u aşırı ısınan?
fan soğutucu da düşündük
soğutucu kullanan varmı?
gerçekten çok etkisi oluyormu?

ayni sorun bende de oluyordu
sogutucu al arkadasim
sogutucu kullaniyorum
ve sorunum cozuldu ...
Bu mekanik bir sorun .

ayni sorun bende de oluyordu
sogutucu al arkadasim
sogutucu kullaniyorum
ve sorunum cozuldu ...
Bu mekanik bir sorun .

çok teşekkürler a.s.
peki soğutucunun,fanın tam altınamı gelmesi önemli?
tekli fanlar gördük mesela,sadece ortayı soğutur diye düşündük
yada tam fanın altınamı gelsin?
ne tavsiye edersiniz

nette okumuştum,fanı elektrik süpürgesiye temizlemişler düzelmiş diye
denedim gerçektende ısınması çok azaldı
hiç kapanmadı bi daha bu yüzden
gerçekten işe yarıyormuş.
siparişte vermiştik,ama bi aksaklık yüzünden gecikince vazgeçmiştik
iyikide almamışık yerimseniben

bizde soyle bi yontem bulduk aslında fıkır esımden çıktı sırf şu sogutucuyu almamak için :20: laptopun altına arkadası havaya gelecek sekılde evde bulunan ters U şeklınde parca koyduk demirden (evdekı hangi mobilyanın yedek parcası bilmiyorum :9: ) resmını cekıp koymayı becerırsem ne demek istedıgımı daha iyi anlıcaksındır..

şimdi eskısıne göre ısınmadıgı için hızıda yavaslamadı.ılık en azından ölee sımsıcak el yakmıyor yani.

hmmm iyi fikir,fanın yeteri kadar hava almadığı yerlerde iyi olur,benimkinin fanı da alttaydı,arada fan kısmı boşlukta kalacak şekşlde tutuyordum..eşimin ki yanda mesela..
benim o ısınan bilgisayarın altına soğuk kompres yaptık bi zaman :9:
donmuş birşeyi fanın hemen yanlarına koydum,idare etti biraz
ama sonra ekran kartı yandı maalesef :(((( tamire gönderdik,geldi 2-3hafta sonra yine aynı oldu ekranı hem de öyle çok ısınmamıştı
şimdi yine tamirde ama garanti süresi doluyor artık ve hala göndermediler,sanırım sürenin dolmasına yakın göndericekler :26:

nişalımın da laptopu kapanıyor soğutucu alınca düzelir inşallah ama siz hangi marka soğutucu aldınız önerebileğiniz var mı bende hediye olarak almak istiyorum...:69:

bende soğutucu kullanıyorum kesin çözüm valla.. yalnız alırken şuna dikkat edin, ortasındabüyük bir fan olanı değilde toplam küçük küçük 3 fanlı olanlar var onlardan alın

sogutucu her zaman tam anlamıyla bı cozum degıldır sogutucu denenır fakat problem fan'da ıse fan degısmeden sorununuz duzelmez ben sıze ornek bı sogutucu lınkı wereyım ınceleyın..

Buyrun

Cesıtlerı mevcuttur ortadakı sogutucuya aldanmayınız sadece bır ornekdır:27:

öncelikle bu elektrik süpürgesiyle falan halledilecek bir şey değil, makinanın arkasının açılıp temizlenmesi şart. içerisinden çıkan tozlara hayret edebilirsiniz gerçekten! ayrıca, bu tozların birikmesi, bilgisayarın hava almasına engel olurken sürekli ısınma sorunu yaşatıyor ve bu da yanmaya sebep oluyor eğer anakartınız yanarsa işte yandınız o zaman... ben derim ki, bu gibi bir durumu yaşayan soğutucu almadan önce ve süpürgeye bulaşmadan önce, arkasını açtırsın ve temizlesin. ardından o kartların üstüne soğutucu bir madde var ondan sürülebilir. sonra bir soğutucu satın alır ve bilgisayarı öyle kullanırsınız, bence.

Back