laparoskopi

glsns

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
1.805
49
merhaba. 1 yıldır bebek istiyoruz ama olmadı. prolaktinim yüksekti ama dostinex ile düştü. östrojen yüksek çıktı biraz en son. insülin direncine falan da bakıldı sorun yok onlarda. hafif bir polikistik görüntüsü varmış. son gittiğim doktor laparoskopi yapalım dedi. hsg yi sorduk biz de. o güvenilir değil vs. dedi. güvenemedim ben de doktora. sizce hsg mi çekilmeliyim önce yoksa direkt laparoskopiyi yaptırayım mı. hsgde radyasyondan korkuyorum ama boş yere laparoskopi olmak da istemiyorum

bir de laparoskopide büyük bir tıkalılık görürsek tüp bebeğe yönlendiririz seni dedi.

sakın heöen ameliyat olma yani laporoskopi ben 5 yıldır bu işlerin içindeyım zaten hsg de kesin çıkıor sonuç hsg çeklimeden zaten olmuor o işler..boşu boşuna ameliyat olma sakın

sakın heöen ameliyat olma yani laporoskopi ben 5 yıldır bu işlerin içindeyım zaten hsg de kesin çıkıor sonuç hsg çeklimeden zaten olmuor o işler..boşu boşuna ameliyat olma sakın

hsgde de kendini sıkınca hatalı sonuç verir falan dedi. radyasyon var onda da deyince laparoskopiye ikna olduk o an ama sonra kararsız kaldım iyice

Merhabalar :Gebelik için bayan yaşı ,yumurtalık rezervı ve her ay düzenli adet görmesi oldukca önemli. Tüplerin sağlıklı ve açık olması gereklı . Erkeğin sperm sayı ,hareket ve morfolojısının normal olması gebelık olusumu ıcın gereken faktorler arasında yer alır. Tanısal olarak laparoskopı yapılabılır ancak oncesınde hsg ( rahim- tüp fılmı) cektırmek ve fılmde bir problem saptanır ıse laparoskopı yapmak da yanlıs olmaz.
Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Ancak aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.) Ancak klasık bılgılere gore rahım tup fılmı normal , sperm sayı ve hareket degerlerı normal ıse polıkıstık over sendromunda maxımum 3-4 kez hap veya ıgnelerle yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Gebelık olusmaz ıse sıze daha yuksek gebelık oranı sunacak tüp bebek en dogru secenektır. Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…