• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laparoskopi-Histereskopi Ameliyatı

simirna86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2014
3
2
3
39
Arkadaşlar Merhaba,
Aylardır burada yazılan birçok konu başlığını okudum ama hiç bir şey yazmıyordum.
Bu sabah doktordan her zamanki gibi ağlayarak döndüm :((
3 senelik evliyim ve 1 senedir bebek istememize rağmen bendeki bir çok sorun yüzünden hamilelik elde edemedik.
Yurt dışında yaşıyorum ve maalesef iyi bir doktor bulmak deneme yanılma yöntemi ile mümkün oldu.
Öncesinde teşhis koyamamalar , yanlış ilaç tedavileri ,gereksiz bir sürü vitamin. defalarca ultrason takibi yapılmasna rağmen eski doktorum Polikistik Over Hastası olduğumu anlayamamıştı.( Hormon tahlillerimin bozuk çıkmasına rağmen uyanmadı, evet)
Yeni bir doktora gittiğimde kadın direkt beni 'sadece çocuk sahibi olamayan kadınlarla ilgilenen bu işi 20 senedir yapan bir doktora yönlendirdi).
Bütün geçmiş tahlillerimi,reçetelerimi yanımda götürdüm ve doktor ilk muayenede Pko teşhisini koydu.
Daha önceki hormon değerlerime ve içtiğim ilaçlara baktı.
Aynı zamanda yumurtalıklarımın normalden daha büyük olduğunu söyledi.(kocaman yumurtalıklarım var ama yumurtlama olmuyor olması ayrı bir ironi )
Tedavi için en hızlı şekilde Laparoskopi ve Histereskopi ameliyatlarını önerdi.Artık vakit kaybetmek istemiyorum :(
Biz eşimle konuşup bunun bizim için en uygun şey olduğunu düşündük ama doktorum bir kaç kez daha ultrasonla takip etmek istedi beni. Geçen hafta şaşılacak bir şekilde bir tane yumurtamın kocaman oldugunu gördü ,kendi kendine çatlar mı acaba derken çatlatma iğnesi yaptık garantiye alalım diye. Üzerinden 5 gün geçti, bu arada çatlatma iğnesinin bütün yan etkilerini yaşadım( kasık ağrısı,bulantı,ishal) bu sabah kontrole bir daha gittim ve yumurta daha da büyümüştü ama asla çatlama diye bir durum yok. Bu arada adetimden itibaren 24. günüm. Ultrasonda kendim de gördüm bir tane komik koca bir yumurta yanında minik minik bi sürü kistik yumurtalar.
Şimdi 10 içeceğim bir ilaç yazdı doktorum sonra reglimin 2. günü yine hormon değerlerime bakılacak ve sonraki günlerde Laparoskopi- Hisetereskopi aynı anda yapılacak. İnternetten araştırdığım ve izlediğim kadarıyla sanırım bunlar son çareler.
Kendimi o kadar kötü hissdiyorum ki, içimde hep birkorku acaba ben anne olamayacak myıım? Çocukları hep çok sevmişimdir ve hayalim hep iyi bir anne olmaktı.
Allahım daha büyük dertler vermesin ama bi kadn için sanırım bu oldukça büyük bir sınav.
Çok üzülüyorum,çok korkuyorum ve bugün ilk defa bir kadın olarak kendimi biraz eksik hissetmeye başladım.
Sadece burdan yazıp ,paylaşmak istedim. Benzer durumda olan arkadaşlar da belki yazar birbirimize biraz destek oluruz diyerek.
Allah hiç bir kadının kucağını boş bırakmasın :(

Cnm bnm de tüpümün biri kapalı bana da laparaoskopi dedi açmak için ama korkuyorum endişe ediyorum bütün duyguları bi arada yaşıyorum.Neden sana ameliyat dedi ne için yapılacak?

merhaba bende pkoluyum benimde normal yoldan bebeğim olmadı ama doktorlar nasıl olduda seni pkolu olduğunu anlamadılar tahlillerde ve ultrasonda farkedilir .öncelikle geçmiş olsun benim anlamadığım doktor sende neden laparoskobi istedi miyomun yada tüplerde tıkanıklığın falan mı var normalde tüp bebeğe başlayınca tahlilden sonra rahim filmi isterler tüplerde sorun varmı diye, varsa laparoskobi isterler diğeri ise eğer rahimde bir sorun varsa onu kamerayla bakmak için uygularlar tabi bildiğim kadarıyla ben tüp bebek yaptırdım hem de pkoluyum ama benden bunları istemediler rahim filmi isted,ler başka bir sorun falanmı gördü sende acaba yoksa işi garantiye aliptamı başlamak istedi

Cnm bnm de tüpümün biri kapalı bana da laparaoskopi dedi açmak için ama korkuyorum endişe ediyorum bütün duyguları bi arada yaşıyorum.Neden sana ameliyat dedi ne için yapılacak?
merhaba ya bizim arkadaş oldu laparoskobi ama endişe edilecek bir şey olmadığını söyledi zaten aneztezili oluyormuş bende olacam ama ben miyomlarım için

Anestezili bişey hissetmicem ağrısını fln da düşünmüyorum da ameliyattan sonrası için endişe ediyorum.Tüp açılırmı açılmazsa alınırmı açılırsa bebeğim olurmu kaç ayda olur kafamın içinde ameliyatla ilgili deli sorular :)

Anestezili bişey hissetmicem ağrısını fln da düşünmüyorum da ameliyattan sonrası için endişe ediyorum.Tüp açılırmı açılmazsa alınırmı açılırsa bebeğim olurmu kaç ayda olur kafamın içinde ameliyatla ilgili deli sorular :)
ya zaten tüplerinde tıkanıklık yoksa sorun yok varsa da açıyorlar zaten senbence düşünme bunları bebeğinde olur olmaz dersen en kötü ihtimal tüp yaptırırsın korkma bence

Çektirdiğim 2 ay oldu.Sadece sol tüp açık.Bikaç ay alternatif tıp deniyim diyorum zaman mı kaybediyorum orası da tartışılır da

Konuyu önce görseydim keşke şimdi bide ben açtım :))
Canlar bende 3 yıllık evliyim yurt dısındayım 2 yıldır tedavi görüyordum en son Mayıs'ta HSG çektirdim ve doğuştan gelmem bir rahim anomalisi rahimde perde ve sol tüp tıkalı cuma günü hem laporoskopi oldum hem histeroskopi ameliyatım güzel geçti çok şükür korkulacak bişi yok benimde merak ettigim bu ameliyattan sonra hamile kalan varmı varsa nekadar sürede

Canlar bende 3 yıllık evliyim yurt dısındayım 2 yıldır tedavi görüyordum en son Mayıs'ta HSG çektirdim ve doğuştan gelmem bir rahim anomalisi rahimde perde ve sol tüp tıkalı cuma günü hem laporoskopi oldum hem histeroskopi ameliyatım güzel geçti çok şükür korkulacak bişi yok benimde merak ettigim bu ameliyattan sonra hamile kalan varmı varsa nekadar sürede
valla bildiğim bu tip operasyonlarda
merhaba ben değilde kalanlar olduğ çvremde lmayanlarda tüp bebek yaptırdı .doktorun belli bir zaman korunacaksın falan demediyse gebe kalmaya uğraşırsın

valla bildiğim bu tip operasyonlarda

merhaba ben değilde kalanlar olduğ çvremde lmayanlarda tüp bebek yaptırdı .doktorun belli bir zaman korunacaksın falan demediyse gebe kalmaya uğraşırsın
Sadece laporoskopi olsaydım 2 hafta korunma ama histereoskopı de rahim darbe aldığı için 2 ay hamile kalmamak daha saglıklıymış

Canim gebe kalabildinmi ameliyattan sonra ??

Bende laparoskopi ve histreskopi oldum1 ay olacak nerdeyse ameliyat olali.15 ggünkorunma verdi .bakalim sonuç 1 haftaya bbelli olur

Back