Laparaskopik Lazer Cerrahisi

• Konu Sahibi Konu Sahibi character
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

character

Ziyaretçi
Günümüz modern tıp çağındaki en önemli gelişmeler arasında endoskopik cerrahi tekniklerinin geliştirilmesi bulunmaktadır. Laparoskopi, endoskopik cerrahinin karın içi operasyonlarındaki uygulama şeklidir. Özellikle son 20 yılda laparoskopik cerrahinin giderek daha yaygın olarak kullanılması ve bu tekniği uygulayan çok deneyimli cerrahların bu süre içinde yetişmesi sayesinde artık hemen her operasyon bu teknikle yapılabilmektedir. 15 yıl öncesinde çok sınırlı ve basit operasyonlar veya sadece tanı amacıyla bu teknik kullanılırken, günümüzde kanser ameliyatları gibi pek çok zor operasyonlar da yapılabilmektedir.
Deneyimli ekipler tarafından uygulandığında kadın hastalıklarındaki ameliyatların % 95'i endoskopi tekniği ile yapılabilmektedir. Endoskopik cerrahi veya minimal invasif cerrahide operasyonlar vücut dışından yapılmakta, karın içindeki görüntü kamera sistemiyle monitöre aktarılmaktadır. Kadın hastalıklarında endoskopik cerrahi laparoskopi ve histeroskopi olarak ikiye ayrılmaktadır. Karından yapıldığında adına laparoskopi, vaginadan girilerek yapılan rahim içi operasyonlarında ise Histeroskopi adını almaktadır.
alıntıdır...

geçenlerde bir yakınımında kistini laparoskopiyle alınmasını teklif etti doktor bende o zaman duymuştum ve normal ameliyatlardaki ağrı ve sorunların çok azı oluyormuş bunda

geçenlerde bir yakınımında kistini laparoskopiyle alınmasını teklif etti doktor bende o zaman duymuştum ve normal ameliyatlardaki ağrı ve sorunların çok azı oluyormuş bunda

basit ve rahat bir operasyon diye biliyorum..hasta ertesi gün taburcu ediliyormuş zaten..

10 yıl önce dış gebelik geçirmiştim.şanslıydım ki erken teşhis kondu ameliyatım laparoskopi yöntemiyle yapıldı.ertesi gün eve geldiğimde dikişlerim bile görülmüyordu.çünkü sadece 3 delik açarak yapılmıştı ameliyatım.hiçbiriniz ameliyatlık olmayın inşallah ama olursanız da laparoskopiyi tercih edin.tabi dr nuz öneriyorsa.çünkü bildiğim kadarıyla bazı durumlarda açık ameliyatlar tercih ediliyor.sağlıklı günler herkese...

çok geçmiş olsun arkadaşım.

slm aranızda çikolata kisti ameliyatı olan varmı acaba:uhm:

ben yaklaşık 1 ay önce çikolata kisti sebebiyle laparoskopik cerrahi yöntemiyle ameliyat oldum ilk başta ağrılarımdan kurtulmuştum ama adet dönemimim sonunda tekrar aynı ağrılarım başladı . sizce aynı hastalık tekrarlıyormu???

slm
ben yaklaşık 1 ay önce çikolata kisti sebebiyle ameliyat oldum. ilk önceleri ağrım kalmamıştı ama adet dönemim sonunda ağrılarım yine başladı sizce hastalığım tekrar mı başlıyor???:a015:

ameliyat olan arkadaşlar var ama genelde ağrının ortadan kalktığını söylüyorlar:sm_confused:

evet canım bende çikolata kisti(endemetriyozis)sebebiyle laparoskobi oldum laparoskobiden sonra ağrılarım kalmadı fakat ne yazıkki çikolata kisti tekrarlayabiliyormuş bu hastalığın sebebi bilinmiyor ve tek çözüm kurtuluş için gebelik,geçmiş olsun dileklerimle

inşallah en kısa zamanda hamile kalırsın.tabi istiyorsan:1hug:

selam,benimde kistim vardı sancı şikayetiyle gittim..laparoskobi olarak girdim ameliyathaneye ama sonra açık ameeliyat yapmış doktor oyle gerektığı için...karnımda iki delik ve ameliyat yerim var bu sebepten..şimdi iyiyim Allah a sükür..ilerde kistim tekrarlamaz insallah..

çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…