LAP

gulebilmek

Guru
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
1.526
3.144
333
Merhaba arkadaşlar.

Dün rutin meme muayenesi sonunda çekilen ultrasonum da
Sol aksiler bölgede 1,5*1 cm çapta LAP izlenmiştir yazıyordu. Tam acılımının Lenf adenopati olduğunu öğrendim . 6 ay önceki ultrosonum da böyle bir şey yoktu. Danıştığımız bazı doktorlar önemsiz olduğunu savunurken bazılarıda önemli olduğunu mamografiden sonra biyopsi istenebileceğini söyledi.

Böyle bir sonuçla karşılasan var mı? aranızda .Nasıl bir yol izlediniz.Mağlum lenf'ler önemli vucutta.
Cuma günü başka dr. gideceğim. Ama size danışmak istedim.

Teşekkürler herkese

Hiçbir fikrim yok,çok geçmiş olsun umarım önemli bir şey degildir

Geçmiş olsun,inşallah önemli bir şey değildir.

Merhaba,
öncelikle geçmiş olsun, rutin meme muayenesi dediğinize göre Lenfadenopati koltuk altınızda tespit edildi diye anladım yanlış mı anladım acaba?

Benzer sorunlarım var, kistli bir meme yapısına sahibim 10 yıldır ara ara büyüyen kistlerim mevcut, ayrıca son 5-6 yıldır süt kanallarım da genişleme var, koltuk altını elle muayene de belirgin bir şekilde elime geliyor, siz 6 aylık süreçte kendi kendinizi muayene ettiniz mi? Elinize gelen kitle oldu mu?

Defalarca ultrason ve mamografi çekildi, biyopsi gereği duyulmadı şimdiye kadar, kanallar belli bir seviyenin üstünde genişlerse korkmamız lazım ama şimdilik kistlerinizi ve kanallardaki büyümeyi dert etmenize gerek yok dedi doktorum, ara ara kontrollerimi yaptırıyorum ama ilaç vb tedavi uygulanmıyor, içinizin rahat etmesi için konusunda uzman bir profesöre gitmenizi tavsiye ederim.

Merhaba.
Evet başka doktora gittim. Elime geln bir kitle yok ara ara kontrollerimi yaparım. Bende fibrokisti olan biriyim. Bunların boylarında yıllarında bir değişim yok. 6 ile 9 ay arasında düzenli ultrason çekiliyorum. Son gittiğim dr. önemli bir şey olmadığını bir enfeksiyondan kaynaklanabileceğini söyledi. Ancak asıl meme ile ilgilenen genel cerrah izinliymiş evraklarımı alığ bu Cuma ona göstereceğim. Belki 1 ay önce çekilen ulturason ve 18 ay önce çekilen mamaografi için tekrar yeniden çekilmesini isteyebilir dediler.

İlginize teşekkürler. Kalın sağlıcakla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…