• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

laminant veneer mi yoksa bonding mi?

minnaku

life is one day, it is also this day.
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
1.432
434
323
Merhabalar;

Benim öğrenmek istediğim konu dişlerdeki ayrıklıkla alakalı.
Üst öndeki 4 dişim ayrık. Bu da beni görüntü açısından rahatsız ediyor
Dişlerimle alakalı başka bir problemim yok çok şükür.
Araştırmalarım sonucu bu problemi dişe zarar vermeden giderecek 2 yöntem varmış
1'i laminant veneer (yaprak kaplama) diğeri bonding uygulaması.
Sizce en kalıcı en zararsız (diş yapısını bozmayan) olan yöntem hangisidir? Dönüşü varmıdır?
Sonuç olarak sağlıklı olan dişlerimden de olmak istemiyorum. Ne önerirsiniz.
Şimdiden teşekkürler

Nacizane görüşüm diş teli taktırmanız olacak..Pek de bilgim yok ama lamineler dişi aşındırıp öyle takılıyor diye biliyorum.Ne olursa olsun kendi dişiniz gibi olmaz bazılarında hassaslık oluşabiliyor,mutsuz olarak ayrılanlar da mevcut.Bence kesinlikle diş teli taktırın hiç düşünmeyin.

Nacizane görüşüm diş teli taktırmanız olacak..Pek de bilgim yok ama lamineler dişi aşındırıp öyle takılıyor diye biliyorum.Ne olursa olsun kendi dişiniz gibi olmaz bazılarında hassaslık oluşabiliyor,mutsuz olarak ayrılanlar da mevcut.Bence kesinlikle diş teli taktırın hiç düşünmeyin.

cevabınız için teşekkür ederim.
yalnız yaşım ve konumum gereği bu yöntemi düşünmüyorum

sorularımıza ne kadar sürede cevap veriliyor acaba? çok bekliyormuyuz?
bilen varmı arkadaşlar

soruyu ayın 22 sinde sormuşum,
bugün ayın 29 'u ve hala cevap yok !!!

selma1 arkadaşım özelden konumla ilgili mesaj atmışsın. 100 msjı doldurmadığımdan sana cevap yazamadım
öncelikle teşekkür ederim. bonding uygulamasını bahsettiğin program sayesinde öğrendim. öncesinde hiç bir fikrim yoktu
bu konuyu açmamın sebebide zaten bu uygulamanın laminant veneerle karşılaştırmasını yapmaktı.
hangisi daha dayanıklı ve dişe zarar vermiyor bunu öğrenmek istiyorum.

benim doktorum laminant veneeri önermedi bana bonding yaptırdım 3 yıl evvel halen kullanıyorum
temiz bakıldıgı sürece bir sorun olmuyor 6 ayda bir kontorllerime gidip cilasını yaptırıyorum

canım konuma cevap verdiğin için çok sağol. :16: :16: :16:
birkaç sorum olacak, cevaplarsan sevinirim
1.cisi doktorun neden önermedi laminant veneeri ?
2.cisi bondingi kime ve nekadara yaptırdın ?
3.cüsü kullanımı nasıl ?
ve son olarak 6 aydabir muhakkak cilamı yaptırmak gerekiyor?

Merhabalar;

Benim öğrenmek istediğim konu dişlerdeki ayrıklıkla alakalı.
Üst öndeki 4 dişim ayrık. Bu da beni görüntü açısından rahatsız ediyor
Dişlerimle alakalı başka bir problemim yok çok şükür.
Araştırmalarım sonucu bu problemi dişe zarar vermeden giderecek 2 yöntem varmış
1'i laminant veneer (yaprak kaplama) diğeri bonding uygulaması.
Sizce en kalıcı en zararsız (diş yapısını bozmayan) olan yöntem hangisidir? Dönüşü varmıdır?
Sonuç olarak sağlıklı olan dişlerimden de olmak istemiyorum. Ne önerirsiniz.
Şimdiden teşekkürler

ortodonti tedavisinide öneririm.ayrık olmasının sebebi diş eksikliğinizden kaynaklanıyor olabilirmi.panaromik flim çekdirdinizmi

öncelikle cevap için teşekkür ederim
hayır dişlerimde bir eksiklik yok
sadece ön dişlerim ayrık
bunun dışındada dişlerimde bir sorunum yok
ortodonti için yaş itibariyle benim için geç
benim öğrenmek istediğim iki tedavi arasında dişime en az zarar veren yöntem hangisi
ne önerirsiniz

Biraz geç olacak ama yani cevap için :) Bence bonding yaptırmalısın. Lamine yapılırken dişin üstünden biraz alınıp öyle yapıştırlıyor. Çok sağlam oluyor ama bence dişe zarar veriyor. Banada doktorum bonding önerdi hem geri dönüşü var hem de maliyeti az. Ve normal bi diş gibi aslında.. sararmalar oluyor konusu ise mesela çok fazka kahve vs tükettin dişin sarardı bu da öle bişi normal dişle aynı yapıya sahip. Bence hiç düşünmeden yaptırmalısın. Umarım anlatabilmişimdir yani

canım senin gibi düşündüğümden haziran ayında dişlerime bonding yaptırdım
ve bunu tercih ettiğim için memnunum :)

Arkadasım öncelikle güle güle kullan. Yalnız burda yanlış bilinen bir şeyi düzeltmek istedim. Ortodonti icin hiçbir yas geç değil. Sadece kemik yapısı oturduğu icin 15ten sonra pek önermiyor doktorlar. Ama alakası bile yok. Sabitleyici aparey uygulandığında iç taraftan cok da guzel kullanılabiliyor dişler yani zamanla kaymalar olmuyor. Bende de laminate veneer var ama sağlam olan bir seyin yerini ne tutabilir ki...

Back