Laiklikten vazgeçmek, çağdaşlaşmadan vazgeçmektir

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
TÜSİAD Başkanı Symes: Laiklikten vazgeçmek, çağdaşlaşmadan vazgeçmektir

12/05/2016 10:26

PrintPocketPinterestGoogle+TumblrWhatsAppTwitterTelegramFacebook15
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, ‘dindar anayasa’ ve laiklik tartışmalarına değinerek, laikliğin geçmişteki uygulanış biçiminin, bu ilkenin tartışılmasını meşru kılmayacağını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Bugün yapılan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Symes, “Laiklik ilkesinden vazgeçmek, Türkiye’nin çağdaşlaşmasından vazgeçmektir. Geçtiğimiz günlerde basın bültenimizde vurguladığımız gibi akıl, bilim, hukuk düzeninde Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkacağız” diye konuştu.

Yeni hükümetten ilkelere bağlılık beklendi
Symes, dünya çapında yaşanan gelir adaletsizliği sorununa da işaret ederek, şöyle devam etti: “Küreselleşme toplumsal sonuçlarına yeterince odaklanmadığından yeterince büyümedi. Gelir dağılımı konusu çok daha vurgulu tartışılıyor. Ülkemizin refahı bu değerlere sahip çıkmamıza bağlıdır. Vatandaşlar olarak korku içinde yaşamadan benimsediğimiz ilkeler bunlardır. Yeni kurulacak hükümet inanıyoruz ki bu ilkeler için çalışacaktır.”
http://www.diken.com.tr/tusiad-baskani-symes-laiklikten-vazgecmek-cagdaslasmadan-vazgecmektir/

belli bir kesim zaten "çağdaşlık" kelimesinden nefret eder buna ben gerçek hayatımda çok rastladım, zaten "laiklik" kelimesine değinmiyorum bile, bunlardan vazgeçmek bu kesim için zaten önemli değil ki

demokrasinin ve özgürlüğün olduğu bir ülkedeyiz.Her şeyi isteyebiliyorsun kötülüyorsun,düşünüp fikir beyan edebiliyorsun,bunu sosyal medyada paylaşabiliyorsun.Bu lafım özellikle kadınlara bunlar hep beğenmedikleri çağdaşlık ve laiklikle oluyor.Dönüp bir bakın bunların bulunmadığı ülkelere ,kadının yeri ne ?

Zaten artık 2 kesim var laik ve olmayan diğerler kaderci ve kandırlmayı seçen lnsanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…