Labioplasti Ameliyatı

seyhan04

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2008
194
11
kızlar içinizde labioplasti ameliyatı olan veya olmayı düşünen var mı?bu konuda olanlardan doktor tavsiyesi bekliorum:a015:

evet ben oldum cnm ve cok mutluyum ınsanın ustunden bı yuk kalkmıs gıbı oluyo psıkolojık olarak cok rahatlıyosun yanı kısacası cok mutluyum amelıyat olalı 1.5 falan oldu ben manısada oldum ıstersen doktorun telını verebılırım umarım sneın ıcın hayırlısı olur yerimseniben

a_s_n arkadasım merhaba sizinde istanbuldan yazdıgınızı gordum ve bende bu tür bir ameliyat yaptırmak istiyorum bu konuda araştırma yaptınızmı ve yazdıgınız gunden sonra bu amelıyatı gercekleştirdiniz ve memnun kaldınızmı kaldıysanız doktor ısım ve telefon numaralarını alabilirmiyim ?

Demin yanlış nicname yazmısım sumilat arkadaşım istanbuldan mış acaba doktor buldumu tavsıye edebilirmi??

merhaba asn arkadasım ben ist. dayım manisada ameliyat olamam bu maliyetli ve zor bir operasyonmu doktorum operasyon sonrası acı olabilecegını soylemısti

Mrb arkadaşım, labioplasti operasyonu olduğun dr un adını ve ne kadara malolduğunu yazarmısın? yaa bn hiç dr a gitmedim o yüzden bayan dr istiyorum inş öyledir.İst da dr yeşim yerçok da iyi diyorlar ama bilmiyorum yaaa.keşke ona ameliyat olan bir arkadaş çıksa da bilgi alsam :KK43:

İç dudakların Küçültülmesi (LABİOPLASTİ)

Labiumların iç dudakların düzeltilmesi operasyonlarına labioplasti (iç dudak düzeltme ameliyatı) adı verilmektedir.

İç dudaklar, bazan yapısal olarak normalden uzun veya asimetrik iç dudak olabilir. Estetik açıdan kötü gözüken ve bazan de cinsel ilişki esnasında penisin itmesi sonucu labiumların gerilmesiyle ağrıya yol açan bu durumda operasyon gereksinimi doğabilir. Tüm bu nedenlerle tedavi ve kozmetik amaçlı cerrahi ile labiumlar normal boyutlarına indirilebilir. Asimetri -eğer varsa- giderilebilir.

Labioplasti iç dudakların düzeltilmesi operasyonu daha önceden doğum yapmamış kişilerde de uygulanabilir. Hatta bakire kızlarda bile yapılması kızlık zarı açısından hiç bir problem yaratmayacaktır.

Küçük dudaklar (labium minus),büyük dudakların arasında ince deri kıvrımı şeklinde uzanır,önde orta çizgide birleşerek klitorisi (bızır) bir kılıf gibi örterler. Küçük dudaklar arkaya doğru küçülür ve belli belirsiz bir kıvrım halini alır. Renk, şekil ve büyüklükleri ırka ve yaşa göre değişiklik göstermekle beraber, cinsel ilişkiye başlama yaşı, ilişki sıklığı, doğum sayısı, uygulanan epilasyon yöntemleri, kilo, şekil ve büyüklüğünde rol oynar. Normal olarak ortalama uzunlukları 5 cm boyunda ve 0.5-1 cm kalınlığındadır. Vajen girişindeki ıslaklığı sağlayan, Bartholin denilen bezlerdeki salgının akış noktası küçük dudakların iç yüzlerinde bulunmaktadır. Bu bezlerin ağzı çok kolay mikrop kapabilmekte ve apse oluşturabilmektedir.

Lokal anestezi altında ,ameliyathane şartlarında küçük dudaklar olması gerektiği kadar küçültülür,kendiliğinden eriyen dikişlerle yara dikilir.Ameliyat süresi, kullanılan ameliyat tekniğine göre 30-60 dakika arasındadır. Bu ameliyat kızlık zarına zarar vermez, cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya hiç bir zararı veya engeli yoktur. Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun olmaz,doktor tarafından önerilen temizlik yöntemleri ile bakım yapılır.Rahatsızlık verecek derecede ağrı ve yanma olmaz. Yara iyileşmesi ile ilgili problemlerle sık karşılaşılmaz. Ameliyatı ertesi günü duş alınabilir, normal hayata dönülebilir. Yara iyileşmesi 1 haftada tamamlanır, Ameliyattan 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Dışardan bakıldığında ameliyat izi fark edilmez.

Benzer şekilde iç dudakların asimetrik olması durumu da hem psikolojik hem de fonksiyonel olarak cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir ve yine labioplasti gerekli olabilir.

20-30 dakika gibi bir operasyon süresi sonrasında ergenlik döneminden bu yana sorun haline getirilebilen ve kişilerde adeta psikolojik bir takıntı haline gelen bu yapısal deformasyonların düzeltilmesi operasyonları kliniğimizde oldukça başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir.

Sonuçları oldukça iyi olan ve hasta memnuniyetini sağlayan bu operasyonların sonrasında hastalarımız, özellikle kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını ve sosyal ortamlarda kendilerini çok daha rahat hissettiklerini ifade etmektedirler.

bende ameliyat olmak istiyorum. bebeğim var emzirme dönemim bitsin hemen düşünüyorum çünkü beni çok rahatsız ediyor. hem hijyenik açıdan hemde görüntü bakımından . zaman zaman sivilce gibi şeyler çıkıyor kaşıntı ve acı oluyor bıktım artık. bide doktor tavsiyesi rica ediyorum arkadaşlar sizden.

Merhaba Canayakın ben de bu ameliyatı olmak istiyorum.Ben de İzmir'de yaşıyorum.Doktorunun ismini ve adresini verebilir misin?Bi de ben çok korkuorum bu ameliyatın herhangi bir riski var mı?iyileşme ne kadar sürüyor,zor bir süreç mi? Yardımcı olursan sevinirim.

izmirde oldum ben bu ameliyatı çok kolay oldu hiç bir acıda duymadım şu an 3. günüm gayet rahatım

merhaba,
bende labioplasti ameliyatı oldum we çok mutluyum doktorumuda herkeze tawsiye ederim.mutlaka düşünen warsa arasın . Dr.Burcu KARDAŞ ARSLANxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de bu ameliyatı olmak istiyorum. ankara ve istanbul farketmez ameliyattan sonra yolculuk yapabileceksem neden olmasın. ancak fiyatlarını yazar mısınız arkadaşlar sizin operasyonunuz kaça mal oldu bir de jinekolok mu yoksa plastik cerrah mı yaptı sizde bu ameliyatı

izlem sen ne kadara oldun ameliyatı?senin doktorunu arayabilirim de çünkü.fiyat öğrenmeden aramaya da çekiniyorum.

Son düzenleme:
ya kızlar bısy sorcm bu labıoplastı benım de olmam gerekıyor bana gore ama rısklerı varmıs dogrumu
ben muayne oldum
doktor bana dedıkı orda haz dokuları var bır kısmı gıdebılır ılerde ılıskı esnasında haz alamayabılırsın demısdı gecen haftalarda.
ya bu dudakların normalı ne kadardır bı bılsem.

Labioplasti ya da küçük dudakların estetiği veya vajina estetiği ameliyat riskleri günümüzde giderek azalmıştır. Labioplasti estetik ameliyatı riskleri çok düşük olduğu halde estetik doktorunuzla ameliyat hakkında tüm riskleri ve ayrıntıları, tehlikeleri, iyileşme sürecini konuşunuz.

Her türlü aktivite belli bir riske sahiptir. Kişi elde edeceği yarar ile riskleri karşılaştırarak karar vermelidir. Burada seçim yaparken ameliyatın riskleri ile sağlıyacağı yararlar karşılaştırılmalıdır. Aşağıda anlatılan komplikasyonların çok nadir görülmesine rağmen, siz plastik cerrahınız ile tüm olabilecek komplikasyonları ve riskleri tartışmalı ve anlamalısınız.

Labioplasti (cinsel estetik)ameliyatı sırasında ya da sonrasında kanama olabilir. Kanamalar hemen durdurulur. Ancak ameliyat sonrasında çok nadiren normalden fazla kanama olabilir. Bu nedenlere ameliyattan önce 10 günden itibaren aspirin kullanmayınız. Aspirin kanama riskini arttırır.

İltihap: Bu tip cerrahi uygulamalardan yara iltihabı oluşmasını önlemek amacıyla koruyucu olarak antibiyotik kullanılır. Çok nadiren yara iltihabı oluşursa ek antibiyotik tedavisi ve ek cerrahi girişimler gerekebilir.

Dikiş ya da yara açılması: Yara iyileşmesi tamamlanana kadar herhangi bir devrede dikişler ya da yara çok nadiren açılabilir. Bu durumda tekrar yara dikilebilir, ek cerrahi gerekebilir.

Hasta uyumu: Ameliyat sonrası bazı aktivitelerin kısıtlanmasında hastanın uyumu çok önemlidir. Yara iyileşene kadar ameliyat bölgesiyle ilgili aktivitelerin kısıtlanması, bölgenin korunması önemlidir. Ameliyat sonrası üç gün duş alınmamalıdır, yine üç hafta cinsel ilişki yasaktır. Ayrıca ameliyat sonrasında 2 ay süreyle yorucu egzersiz yapılmamalıdır. Her tuvaletten sonra ameliyattan 2 hafta sonrasına kadar antiseptik sıvı ile önden arkaya doğru temizlik yapılmalıdır.

doktor bunları bana soylemedı

ayrıca gulenn cim o yesımyercogu aradım ben sadece muyaneye 140 lıra dedıler
walla kazıklarlar adamı tavsıye etmem
ayrıca orda yatmasan bıle para almak ıcın yatırırlar hastanede
nys gerısını sen dusun.

bırı bana bılgı verse dokularım gıder mı
ılerde problem olursa?

X