E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
henüz çocugum olmadığı için bişey diyemiyeceğim...
Kesinlikle çocuklarımızı çok güçlü yetiştirmeliyiz ,hanım hanımcık olacak diye sünepeleştirmemek lazım bence.Oturaklı ,güçlü ve başarılı olmalı,en önemlisi de doğal olabilmeli.
Bir de ben çocukken çok sıkıntı yaşadğm için çok sessizdim kalabalık da olsa hep kendi içimde yaşardım,herkes zannederdi ki ben çok hanımlıktan öyleyim halbu ki içime kapanıklıktandı.Çocuklarınız çok sessizse biraz ilgilenin lütfen bizimkiler beni anlamamışlardı ama bizler susarak ne anlatmaya çalıştıklarını bilelim değil mi?
kızımda hanım :roflol: öyle kavgacı gürültücü değil ama istediğini elde eden uylak bi çocuk:roflol: ona kızmıyorum en azından kafaya koyduğunu yapıyor istediğini elde ediyor.....hayatta hep başarılı olsun tuttuğunu koparsın benim gibi sessiz olmasın
Bence bu toplumda asıl kızlarımızın dimdik, güçlü ve sesi çıkar (kendini ifade edebilir) bir şekilde yetiştirilmesi gerekir. Bütün kızlarımız yaşamı tek başına göğüsleyebilecek donanımda olmalı, bunların yanında da paylaşmayı, şefkati, zaten doğası gereği (limitli) fedakarlığı bilerek yetişmeli.. Toplumumuzun tüm dişi kavramlarına zaten çok güzel yaftaları var, ömrü bunların çelişkisiyle geçecek, neden asla bir kız olarak rahatça oturamayacağını, dolaşamayacağını, konuşamayacağını vs. anlamakla geçecek.. Ve asla anlayamayacak.. Kızlarımıza insan olmayı öğretiğimiz zaman zaten saygıyı öğrenecek ve gerektiği gibi davranacak ama bütün bunlardan önce, erkek çocuklarından bile daha çok güçlü olmalarını, savaşabilmelerini öğretmeliyiz onlara..
Allahtan kızım tabiri caizse erkek gibi biri yani hanım hanımcık değil. 6 yaşında ama her koşulda hakkını çatır çatır arıyor. Kendi kıyafetlerini kendisi seçip karar veriyor. Arkadaşlarım ve öğretmeni bu yaşta bu kadar özgüvenli olmasına şaşırıyorlar.
Allah'ım sana hayırlı evlatlar versin inşallah öncelikle...
Kız çocuklarının ya da erkek çocukların yetiştirilme tarzı çok derin bir mevzuu...
Aile de gereken sevgiyi, saygıyı, paylaşımı gören bir çocuk cinsiyeti ne olursa hanım ya da beyefendi olur kendiliğinden...
Tabi çok da sıkmamak lazım dengeyi kurmak önemli...
Çocuk yetiştirmek sanattır,tabiri caizse..
Bazen anne ve babaların hırslarına ve nefslerine yenik düştüğünü,çocuklarına adeta baskı yaparak içlerindeki hayal gücünü ve potansiyellerini törpülediğini görüyorum,En iyi anna ve baba olma yarışı içindelerken ellerinin arasından kayıp giden evlatlarının duygularını görmezden geliyorlar..
Bizim en büyük emelimiz kızımızın tuttuğunu koparan,ayaklarını yere sağlam basabilen ,YÜREKLİ bir bayan olması inşallah,en önemlisi kendini tanıması..Çünküü kendini tanıyan Evreni tanır,Yaratıcısını tanır,en büyük işi başarmıştır..
Edebi ve ahlakı öğretmemiz gerekiyor evet ama yaşına ve karakterine uygun olarak..
Hanım hanımcık olmak kötü birşey değil,aksine güzel bir vasıf ,lakin bu baskı ile olmaz,kalbinde olur,ruhunda olur..
Zaten aile seni hanım hanımcık yetiştirsede.............hayat seni isteristemez vampirleştiriyor...........tuuttuğunu koparmak gerektiğini yoksa hep bir adım geride kalmak zorunda olduğunu anlıyorsun ...........okuduğun kitaplar aldığın eğitimler iş yaşamı ve evlilik kadını törpülüyor.........ister istemez sendeleyip ayağa kalkabiliyorsun......tabi bu süreç sancılı oluyor ama yaşadıklarımız bize artı katıyor................
kızım yok ,ama kız anneleri özellikle kzlarınıza kitap okuma alışkanlığını kazandırın ki ilerde hayattaki esesen rüzgardan sarsılmasın..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?