Kzlar, ocuunu burcu Kova olanlar buraya!

cerencakko79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
30
0
45
KOVA ÇOCUKLARI
Küçük dahiler aynı zamanda çok afacanlardır. Kova bebeklerinin saati saatine uymaz. Ruh halleri sıcak veya soğuk gibi değişim gösterebilir. Bu da ebeveynlerde şaşkınlığa sebep olabilir. Bir gece deliksiz uyuyorsa iki gece tüm aileyi seferber edecek kadar huysuz davranabilir. Kova çocuğunu belli bir düzen ve disiplinde yetiştirmek hayli zordur. Genel kurallar bu çocuklar için geçerli olmayabilir.

Anne babaları onlara her şeyi sebep ve sonuçlarıyla anlatırsa hoşlarına gitse de gitmese de anlayış gösterecek yaşından beklenmeyen bir olgunlukla karşılayacaktır. Küçük yaşta elektronik eşyalara bilgisayarlara merak sararlar. Sesin nereden geldiğini anlamaya çalışan radyonun içini dışına çıkaran küçük bir Kova’ya kim kızabilir! Ailesi Kova çocuklarıyla çok dikkatli olmalıdır. Onun hümanist yanlarını geliştirmesine izin vermeli. Kısıtlamaya çalışarak isyankar yanını ön plana çıkarmamalıdır.

Çok hareketli sevimli cana yakın yardımsever bir çocuktur. Okumayı öğrendiği andan itibaren güzel resimlerle süslü ansiklopediler maketler beynini geliştirecek. Böylece Kova çocuğu dahi olma asra damgasını vurma yolunda ilk adımlarını atmaya başlayacaktır. Olgun cömert ve yetenekli çocuklar olabilirler. Okulda arkadaşları arasında dikkat çekici öğrencidirler. Tuhaf bir çalışma programları vardır.

Eğer öğretmen ya da ailesi bu özgür çalışma programını kısıtlamaya ve baskı uygulamaya kalkarsa onlara kesinlikle meydan okuyacaklardır. Başkalarıyla iletişim kurmasını kolaylaştıracak onu teşvik eden bir çevreye ihtiyaçları vardır. Takıntılı huyları olan bu çocuklar sevdikleri bir şey için tüm parasını ve eşyasını verebilecek kadar cesurdur. Herkese aynı davranmadığı gibi başkalarından özellikle anne babalarından hep özverili olmalarını beklerler. Yaptıkları şımarıklığa göz yumacak her istediğini ona alacak her ağladığında onu kucaklayacak bir ilişki isterler. Anne babaya düşen görev onun ısrarlı sevgi istismarına kanmayıp paylaşmayı ve parayı nasıl kullanacağını öğretmek olmalıdır.

HADİ KIZLAR SİZ DE ÇOCUKLARINIZIN HUYLARINI VE ÖZELLİKLERİNİ PAYLAŞIN.kaydirigubbakcemile

ayyy bnm böcek 18 aylık henüz ama yedi beni bu karıştrma keşfetme merakıı
dışarda ipini salıyo ben nerdeyim varmıyım yokmuyum kaşla göz arasında vınnn
sonra ara ki bulasın =)
gidip çöpleri karıştırıyo bööğğhhh

ayy çok doğru valla benim üçüzlerim var.2 kız 1 erkek.gerçekten tam onları anlatıyo yazılanlar çok cadı bu çocuklar .erkek müzik meraklısı kızlar resim ve müzik meraklısıydı şimdi 12 yaşındalar hala devam ediyorlar yenilikleri keşfetmeye...

benim kizimda kova burcu 3 yasinda 5 aylikti kendi oturmaya basladi 6aylik emeklemeye 9aylikta yürümeye yani kosmaya basladi acelesi varya cok aktif yerinde durmaz herseyi merak ediyor bu kova cocuklarin ruhunda özgürlük var ben buna inaniyorum su siralar dünya haritasi ve uzay ile cok mesgul.

Benim kızımda kova burcu. Burda kova burcunun çocukta olsa liderlik vasfı atlanmış sanırım :))) KEsinlikle okulda çok başarılı ve dikkat çekiyor. 5 yaşında okumaya başlaması gibi. Yaşından daha olgun. Ona birşey yaptırmak istersen kızarak bagırarak asla yaptıramazsın. Alıp karşına sakince konuşacaksın. Daha da anlamadımı onun yaptıgını sende yapacaksın :))) o zaman kendide yapılmaması gerektiğini anlıyor çünki kendide kızıyor :) kavga dövüş olmadan güzelce büyüyorlar işte...Acayip sevgi canlısı. Yaptıgı yaramazlıgı örtmek için felaket duygu sömürüsü yapar :)) Burda da bize görev düşüyor işte. ıyiki varsın kuzucum :))

benim oğumda 5 aylıkta emeklemeye ve oturmaya başladı şuan 7. ayımızı bitirdik gimediği delik kurcalamadığı şey yok çok meraklı ve mutlu bir bebek herşeye gülüyor maşallah

benim kızımda 18 aylık kova burcu bir bebek.benimki geç yürüdü 16 aylıktı yürüdüğünde.meraklı,her konuşttuğumuzu anlayan,çok cömert elinde ne varsa sağasola uzatıyor.çok güleç insan canlısı ,sıcak kanlı.bir kız işte...inşallah bir ömür boyu böyle olur...

kaç tane gördüysem hep akıllı,zekiler,okul da da çok başarılılar.
bayanları çok hamarat ve çok değişik fikirleri oluyor.

Benim kızım da dokuz aylık bir kova bebeği. Çok haraketli ve meraklı umarım doğru şekilde davranmayı başarabilirim ve iyi bir anne olurum ileriki yaşamında da...

benim oğlum şuan 19 aylık.anlatılanlar neredeyse bire bir uyuyor.çok cömert ve paylaşmayı seviyor. ağzında ki lokmasını bile çıkarıp ikram ediyor.müziğe deliler gibi tutkun şahane dans ediyor.kol bastı bile var gerisini siz düşünün artık. televizyondan sesin nereden geldiğini kulağını sağa sola dayıyarak öğrendi.çok içten gülüyor.sevip sevmediğini çok net belli ediyor.her ne isterse hiç sorunsuz hareketleriyle anlatıyor. şöyle ki; eşimle tatil için valizleri hazırlıyorduk.koşuşturmaca içindeyiz gözümüz hiçbir şey görmüyo.oğlum efe de hem babaya hemde banaanlatmaya çalışıyor ama anamıyoruz deyip takılmıyoruz.neyse ki valizin fermuarını çekmek üzereyken oğlum koşarak içeri girdi ve elindeki küçük su şişesini hızla sallayarak yere oturdu ve alkış yapmaya başladı. çocuğum susamış ama kimgörüyo. hay allah bizi mahvetti bu hareketinden sonra her anlatmaya çalıştığı şeyi dikkatle anlamaya çalışıyoruz.

alahuzunömürler versin herkesin çocuğuna ikiz kızvar varbende de başedemiyorum yetişemiyorum 2.5 yaşaındalar çoğu zaman beni hayrete düşürüyolar 9 aylıkta yürümeye başladıklarında bahtları yolları açık olur inşallah

X