KYK Yurdu hakkında sorular, sorunlar... KYK Yurt Deneyim Danışmanlığı! :)

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhaba,

KYK yurdunda 4 yıl boyunca kalmış ve oradan tek parça halinde kurtulabilmiş, mezun olmuş biri olarak bu konu hakkındaki soruları cevaplayabilirim. KYK Yurt Deneyim Danışmanlığı görevine de adım atmış bulunuyorum. :) Yurtta karşılaşmadığım insan tipi, yaşamadığım sorun kalmadığı için sorularınıza, aklınıza takılanlara elimden geldiğince cevap vermek isterim. :)

merhaba ben bu sene universiteye gideceğim ve yurtta kalmayı düşünüyorum. Ama çalışacağım da bir yandan ve yurtta da giriş çıkış saatleri en geç 12 ye kadar oluyormuş nasıl olacak sıkıntı olur mu benim için bir bilginiz var mı acaba çünkü çalışma saatlerim surekli değişecek sabit bir vardiyam olması çok zor

merhaba ben bu sene universiteye gideceğim ve yurtta kalmayı düşünüyorum. Ama çalışacağım da bir yandan ve yurtta da giriş çıkış saatleri en geç 12 ye kadar oluyormuş nasıl olacak sıkıntı olur mu benim için bir bilginiz var mı acaba çünkü çalışma saatlerim surekli değişecek sabit bir vardiyam olması çok zor
Merhaba, maalesef sıkıntı yaşarsınız diye düşünüyorum. Benim yurdun son giriş saati 23:00'tü mesela. Vardiyanızın olduğu günlerde de sürekli izin alamazsınız, izin hakkınız biter. Yurt yönetimiyle bu durumu konuşsanız size ayrıcalık sağlayacaklarını sanmıyorum, tam aksine KYK yurtları ve KYK'nın kendisi öğrencinin çalışmasına çok sıcak bakmaz. Yönetim size vardiyasız bir işte çalışmanızı söyler ve başından gönderir diye düşünüyorum. Normal çalışan gibi sigortalı bir şekilde çalışmak KYK bursunun kesilme sebeplerinden biridir mesela. Benim çevremde hiç vardiyalı çalışan insan yoktu, onlar 23:00'ten önce geldikleri için giriş sorunu olmuyordu. Sizin için vardiyalı çalışmak ciddi problem olur, yemek sorunu da yaşarsınız. Akşam yemeği saat 22-23 gibi biter genelde, onun öncesinde yurttaki öğrenciler genelde saat 22'e kadar yemekleri tüketirler, o saatten sonra yenecek fazla bişey kalmaz. Yurdun kantin işletmesi de değişkenlik gösteriyor, bazı kantinler gece 12'de kapatıp giderlerken bazıları sabaha kadar açık tutarlar. Ben 1 ve 2. sınıfta kantin gece saat 2'ye kadar açıktı. 3. sınıfta 24 saat açıktı. 4 sınıfa geldim, kantin 12'de kapatıyordu, vize final haftası dahil. Hadi giriş sorununu bi şekilde çözdünüz diyelim ki, oda arkadaşlarınız odaya geç gelmenizi problem yapabilirler. İşten gelir gelmez yatıp uyuyacak olsanız bile mutlaka siz odaya geldiğinizde gürültü olacak az da olsa, belki ışığa ihtiyacınız olacak falan filan, anlayışsız kişilere denk gelme ihtimaliniz yüksek. Bütün gece işte olup sabah odaya geldiğinizde uyumak isteyeceksiniz, uyutmayan insanlara denk gelebilirsiniz. Giriş sorununu çözerseniz yönetimden sizi 2. öğretimlerin olduğu bir odaya vermesini talep edebilirsiniz ama durumu anlatıp.

Vardiya konusunda yönetim yardımcı olmazsa ki olmaz bence, vardiyanızın olduğu günlerde yurttan izin alsanız (izinli olduğunuz günlerde son giriş saati sizi etkilemez) o izinlerin de belli bir gün sınırı var, izinler biterse yurdun dışında bir yerde geceyi geçirme hakkınız da bitmiş olur. Atıyorum 1 haftalığına eve gideceksini ya da 1 geceliğine arkadaşınızda kalacaksınız, yurttan izin almanız, izin kartına gidiş tarihinizi, döneceğiniz tarihi falan yazıp imzalıyorsunuz, onlar da sisteme işliyorlar. Vardiyasız çalışma şansınız yok mu?

Evet doğru bunu hiç dusunemedim yani oda arkadaşları çok sıkıntılı olur ama giriş çıkış saatleri bu kadar erken olması çok saçma bence ya buna bir düzenleme yapsalar keşke askeriye gibi 11 de yurda giriyorsun garip :) iş çok güzeldi yani yemeği orada da yiyebilecektim daha önce bulunduğum şehirdeki kurumunda çalışmıştım servisi falan bırakıyordu ama o zaman farklı iş bakacağım ya da özel yurt falan :) peki izin aldığımız da aileye falan bilgi gidiyor mu :)

Evet doğru bunu hiç dusunemedim yani oda arkadaşları çok sıkıntılı olur ama giriş çıkış saatleri bu kadar erken olması çok saçma bence ya buna bir düzenleme yapsalar keşke askeriye gibi 11 de yurda giriyorsun garip :) iş çok güzeldi yani yemeği orada da yiyebilecektim daha önce bulunduğum şehirdeki kurumunda çalışmıştım servisi falan bırakıyordu ama o zaman farklı iş bakacağım ya da özel yurt falan :) peki izin aldığımız da aileye falan bilgi gidiyor mu :)
Hayır :)
Böyle bir sistemden o da beklenir aslında, değil mi :) Yok aileye bilgi gitmiyor. Bizde bi tek geçen sene saat 12 idi giriş saatimiz, sonra tekrar 11 yaptılar. Taş çatlasa 12 olur.

Oda arkadaşı işini bana sorun bin ah işitin, gerçekten. Çok zor birileriyle birlikte yaşamak.

Çok şaşırdım bilgi gitmemesi tuhaf :) teşekkür ederim cevapların işin. Gerçekten zor olmalı ya ama ev daha da zor bence 2 kişilik odalar iyi olur mesela ya da yeni gelenler yani yeni başlayanlar aynı oda da olsalar falan veya da aynı bölümde okuyanlar kafa yapısı belki biraz olsun uyar :)

Çok şaşırdım bilgi gitmemesi tuhaf :) teşekkür ederim cevapların işin. Gerçekten zor olmalı ya ama ev daha da zor bence 2 kişilik odalar iyi olur mesela ya da yeni gelenler yani yeni başlayanlar aynı oda da olsalar falan veya da aynı bölümde okuyanlar kafa yapısı belki biraz olsun uyar :)
Rica ederim, ben her zaman bilgim ve deneyimlerim yettiğince cevaplayacağım soruları, o kadar kahrını çektik şimdi de bir faydası olsun :)

Tek ve iki kişilik odaları olan KYK'lar da var ama bunlar yüksek ücretli denen yarı-özel kyk yurtları. Standartları daha yüksek. Ben genel yurt dedikleri ayrıcalıksız yurtlardan birinde kaldım ama bizim erkek yurdu yarı-özel kyk'lardandı mesela, onların odası 3 kişilikti, odada herkesin kendine ait çalışma masası vardı. WC-Banyo odaların içindeydi. Yatakları bazaydı, fazlalık eşyaları için bazayı kullanabiliyorlardı. Ben birinci sınıfa başladığımda, kayıt olmaya gittiğimde oradaki memur bana "bak senin bölümünden 1. sınıfların olduğu bir oda var seni oraya yazayım mı?" dedi. "sınıf arkadaşı olursunuz" dedi, yazın dedim. Ama her zaman böyle denk düşmüyor. Ve kesinlikle tıpkı benim gibi hayatında ilk defa yurtta kalan birinci sınıf ve aynı bölümü okuyan insanlarla başlangıç yapmak çok çok iyi. Biz her şeyi beraber öğrendik mesela. Yurdun en büyük avantajı şu; oda arkadaşlarınızla aranıza para meselesi girmiyor çünkü herkes sadece aylık yurt ücretini yatırıyor, başka da bişey yok. O da bireysel zaten yani faturanın parasını vermedi, kiraya katkı yapmadı dertleri yok. Kim yemek yapacak, kim temizlik yapacak derdi yok. Dışarıdan misafir getirdi, erkek arkadaşını getirdi falan derdi yok. Ve kyk yurdunda bir problem yaşadığınız zaman arkanızda yurt idaresi var. Oda arkadaşınızla sorun yaşadınız ve artık o odada kalmak istemiyorsunuz diyelim, yurt yönetimi sizi başka bir odaya veriyor. Ev arkadaşı olsa evden tamamen ayrılmak gerekecek, siz mi gideceksiniz yoksa o mu gidecek, ev bulmak, tekrar yerleşmek vs çok zor, taraflar inada bindirip birbirine gıcıklık yapıyorlar vs. Oda arkadaşlarınızla anlaşabildiğiniz sürece sıkıntı olmuyor, aralarında gerçekten çok çok iyi insanlar da var çünkü. Sizin gideceğiniz yurdu çok iyi araştırmanız gerekecek, odaları kaç kişilik, kampüsün içinde mi vs gibi.

Özel yurtlarla alakalı da şunu söyleyeyim, özel yurt gerçekten de özel olmuyor çoğu zaman :) Benim özel yurtta kalan arkadaşlarım vardı, biz 4 kişilik kyk'ya 111 TL aylık para ödüyorken onlar 6 kişilik ranza sistemli özel yurt odasına 350 veriyorlardı ve ulaşım masrafları da vardı. Gerçekten güzel olan özel yurtlar da genelde pahalı oluyor, tek kişilik odası olan vs.

Ben biraz internetten araştırdım kyk yurtları da güzel aslında. Yani fotoğraflardan gorundugu kadarıyla. Ama ışte 8 kisiklik bile olsa iyi insanlar ve kafa dengi insanlar olduğu sürece kalinabilir. Özel yurtlarda o sıkıntı varmış evet duymuştum :) peki sunu da sormak istiyorum. Kyk yurtlarında çoğu zaman kotu insanlar oluyormuş uyuşturucu kullananlar falan oluyormuş ne kadar doğru bilmiyorum. Merak ettim bir de çok fazla lezbiyen varmış acaba doğru mu yoksa insanların uydurmalari mi bunlar?

Ben biraz internetten araştırdım kyk yurtları da güzel aslında. Yani fotoğraflardan gorundugu kadarıyla. Ama ışte 8 kisiklik bile olsa iyi insanlar ve kafa dengi insanlar olduğu sürece kalinabilir. Özel yurtlarda o sıkıntı varmış evet duymuştum :) peki sunu da sormak istiyorum. Kyk yurtlarında çoğu zaman kotu insanlar oluyormuş uyuşturucu kullananlar falan oluyormuş ne kadar doğru bilmiyorum. Merak ettim bir de çok fazla lezbiyen varmış acaba doğru mu yoksa insanların uydurmalari mi bunlar?
Kötü insanlar ya da kötü alışkanlıkları olan insanlar şehre ve bölgeye göre değişir. Bazı üniversitelerde çok fazla siyasi çatışma olur, kavga olur mesela, onların yurtlarında da o tarz şeyler oluyor. En iyi yerde bile az sayıda da olsa kötü alışkanlıkları olan, belalı, tehlikeli insanlar oluyor. Benim okuduğum yer bu yönden sakindi ama ben çevremi çok özenle seçtim. Tavsiyem şu ki, çevremize dahil ettiğimiz insanlara çok dikkat etmek lazım. Kötü alışkanlıkları olan, ahlaki yönden bağdaşmadığınız insanlarla arkadaşlık kurmayacaksınız, bunun tek çaresi bu. MAALESEF yurtlara öğrenci alımı yapılırken bu öğrenciler psikolojik testlerden falan geçirilmiyorlar. Ben madde bağımlısı vs.den ziyade hep psikolojisi bozuk olan ve bu yüzden çevresindekilere (oda arkadaşlarına) hayatı zindan eden insanlar gördüm. Psikolojisi bozuk, sorunlu insan daha çok. Siz hal ve hareketleri hoşunuza gitmeyen insanlardan uzak durursanız kafanız rahat bir şekilde okulunuza gider gelirsiniz.

Lezbiyenlik olayına gelince... Şimdi bir insan başka kimseyi rahatsız etmediği sürece onun lezbiyen olması, gay olması ya da ne bileyim, nasıl bir hayat yaşadığı falan kimseyi ilgilendirmiyor, en azından normal hayatta böyle. Ama iş, taciz etme, cinsel yönelimiyle başka insanları rahatsız etmeye yönelik hareketler sergileme boyutuna gelirse o zaman zaten yurt yönetimi o kişiyi orada tutmaz. Ben duydum mesela, 2 kişi duydum öyle, anlatılanlara göre lezbiyenlermiş ve diğer kızları taciz ediyorlarmış. Odalarda, banyolarda insanlara sözlü/fiziksel cinsel tacizlere yelteniyorlarmış falan. Şikayet etmiş öğrenciler ve yurt o kişileri göndermiş, kayıtlarını silmiş yani. Tutmamışlar yurtta. Birilerinin rahatsız olması için aslında lezbiyen olan kızın milleti taciz etmesine gerek de yok. Oradaki insanlara lezbiyen olduğunu söylerse, böyle bir bilgi verirse insanlar bundan muhakkak rahatsız olan çıkar. Eşcinsel olan insanın böyle kalabalık yaşanan bir ortamda eşcinsel olduğunu söylemesi başına iş açar diye düşünüyorum.

Yani her yönden iş bize düşüyor anlaşılan. Çevreyi iyi secmemiz lazım. Ama görüyorum ki duyduklarım fazla abartiliymis korkmama gerek yok :) ve katılıyorum eşcinsellere ülkemiz de kötü anormal gözüyle bakıldığı için onların çok daha zor oluyor isleri. Umarım hepimiz için en iyisi olur :)

Ankara'daki kyk yurtları hakkında bilginiz var mı acaba? Bahhçelievler, Beşevler, Emek, Necatibey taraflarında özellikle

Artık HERKES ile de takılmadan donmadan " .... " bu siteden rahatlıkla dizi ve film izleyebileceksiniz. ] seçeneği ile dilediğiniz film ve diziyi izleyebilirsiniz.
NOT: UZUN BİR SÜRE TÜM DİZİ VE FİLMLER REKLAMSIZ OLACAK

Son düzenleyen: Moderatör:
X