Yurttan başka barınma seçeneğin yoksa özel yurttan daha iyidir devlet yurdu. Daha ucuz, yemek konusunda avantajı var vs. kampüs içinde falansa bu çok güzel. Ben de yurtta kalıyorum, 60 günlük izin olayını duydum ama neyin nesi bilemiyorum ama bizim kızlar istedikleri zaman izin alıp evlerine veya başka yerlere gidebiliyorlar. 60 iş günü o ayrıca, tatiller falan hariç. Öyle biliyorum. Özel yurtlarda yıllık senet imzalatıyorlar, mesela girdin bi özel yurda ilk üç ay kaldın ve beğenmedin ya da eve çıkmak istedin, sözleşme yaptığın için bu sıkıntı oluyor. Ya özel yurttan ayrılsan da parasını ödeyeceksin ya da yerine birini bulup öyle ayrılacaksın. Tavsiyem; devlet yurduna başvur, çıkmazsa en son çare olarak özel yurdu öneririm.
Düşülmez.Devlet te se
Devlette senet sorunu olmuyor mu ? Birde mesela ben yakin yere gidersem ki insallah giderim hayirlisiyla hafta sonlari 60 gunluk izinden duscekmi?
Canım kyk yurduna ne zaman nereden başvuruyoruz.burs ve yurt ikisi birden çıkıyormu?geri ödemeli burs istemezsek nasıl belirtiyoruz
Yurt başvuruları tercih sonuçları açıklandıktan sonra başlıyor. Kyk'nın sitesinden başvuru yapılıyor hem burs hem de yurt için. Burs ve yurt aynı anda çıkabiliyor ama yurda ilk etapta asil olarak değil de yedek olarak yerleşme ihtimaliniz var, bunu unutmayın. Okuyacağınız şehrin ve yurdun kapasitesine göre oluyor bu yedek durumları. Normalde genel yurt odaları 4 veya 6 kişilik, bazı yerlerde hâlâ daha 8 kişilik odalar var arkadaşlar. Asil olarak yerleşirseniz bu 4, 6, 8 kişilik odalarda kalacaksınız, yedek olursanız da yurdun çok yataklı (10, 15, 20) misafirhanesinde kalıyorsunuz sıranız gelene kadar. Yedek olmak demek sıranın gelmesini beklemek demektir ve yedeklik süresince kyknın yemek yardımından faydalanamazsınız, haberiniz olsun.Canım kyk yurduna ne zaman nereden başvuruyoruz.burs ve yurt ikisi birden çıkıyormu?geri ödemeli burs istemezsek nasıl belirtiyoruz
Fiş lafı her zaman vardır ama eline fiş miş vermiyorlar, eskiden öyleymiş ama şimdi her şey bilgisayarda sistemde kayıtlı. Parmak iziyle çalışıyor o sistem, bir alet var, yemek fişi hakkınızı kullanacağınız zaman parmağınızı cihaza basılı tutuyorsunuz ve sistem bunu algılıyor. Ayrıca yurda giriş çıkışlarda da parmak izi sistemi kullanılıyor, her şey bilgisayardan. Takip etmeleri gereken her şeyi sistemden takip ediyorlar, yemek hakkını kullanıp kullanmadığın, giriş ve çıkışların vs.Yemekler nasil fis falan veriyolarmis nasil oluyo
Bizdeki kyknın en son giriş saati gece 12 ve izin aldığın takdirde istersen gece 3te gel, sıkıntı olmaz. Kesinlikle almıyorlar diye bi'şey yok, alıyorlar ama tutanak falan tutuluyor, almaması mümkün değil zaten kız öğrenciyi ama dediğim gibi, idareyle sıkıntı yaşanabilir. Ben özel yurdu en son seçenek olarak tavsiye ederim çünkü kyk standarttır ama özeller değişkendir. Kyk memurlarıyla sıkıntı yaşadığın zaman onları üst mercilere şikayet edebilirsiniz ama özel yurtta mağdur olan çok var özellikle şu senet işlerinde. Yurtta kalacak olanlara ilk tercih olarak kyk'yı öneririm zira okula başlarken kyk'ya girmezseniz daha sonra atıyorum 2. 3. sınıfta falan başvurduğunuz zaman oraya girmek daha zor. Kykda kalmayanlar kyk yurtları hakkında yanlış bilgilere sahip olabiliyor genellikle. İlk sene özel yurtta kalıp yurttan memnun kalmazsan oradan ayrılmak ayrı dert, kyk yurduna sonradan girmek ayrı dert. Bu yüzden çıkarsa önce kykda kalın, beğenmezseniz özel yurda vs. geçebilirsiniz arkadaşlar ne para sıkıntısı olur ne bişey, özel yurtlarda vs her zaman yer bulursunuz onlara sonradan girmek daha kolay.ben ilk yıl özel yurtta kaldım ve devlet yurdunda kalmayı hiçbir zaman düşünmedim durumun varsa tercih etme derim ben çünkü özeldeki kadar rahat olamıyorsun odalar dolaplar banyo tuvalet falan hepsi ayrı bir sıkıntı bütün bir katla aynı tuvalet ve banyoyu kullanmak bence çok sıkıntılı bir durum hem ilk sene bitene kadar yurtta kalmalısın bence yarısında çıkmamanı tavsiye ederim ha yemek açısından kyk daha iyi hem süresi uzun oluyor hem lezzetli oluyor ama gece giriş saati de erken oluyor 11 falan ve saati geçirince seni kesinlikle almıyorlar diye biliyorum özel yurt rahatlık açısından her zaman bir tık daha öndedir derim ben
Bence de anafikir bu, yani bu olmalı. Değmez. Ben 4 kişilik odadayım, 3 sene oldu ve sinirlerim o kadar çok yıprandı ki... Sen istediğin kadar uyumlu ol, karşındaki uyumsuzsa yapacak bişey yok. İstediğin gibi uyuyamayabilirsin, kafanı dinleyemezsin, hijyen zaten yok ki ben alıştım artık, iğrenme yeteneğimi kaybettim. 4 kişilik oda yetmezmiş gibi bir de başka odalardan arkadaşları gelir, saatlerce otururlar falan al sana yurt. Odadakilerden birisi horlasa uyuyamayabilirsin, al sana yurt. Daha neler sayarım neler. Ben aileme yük olmamak için vicdan yaptım, yurda katlandım ama keşke başka bir yerde kalmak için birinci sınıfın sonunda ısrarcı olsaymışım. 2 sene bitti, ben kalamıyorum burada dedim, ailemin iş durumları kötüydü, sabret dediler sabrettim. Şimdi iş durumları düzeldi ama bir sene kaldı şunun şurasında diyorlar, e bana da bir sene için masraf etmek mantıksız geliyor. İyi yanları da yok değil ama insandan çok şey alıp götürüyor. Yurdun özeli de devleti de yurt neticede. 3 bile çok, en fazla iki kişi kalmayacaksanız özel yurtta, gidin kykda kalın daha iyi. 2 kişi üzerindeki özel yurtlara para verilmemesi taraftarıyım. En iyisi en rahatı evdir, aparttır, en fazla iki kişi. Yurtta da tek kişi ya da iki kişilikten başka seçenekler iyi değil, yaşam standardını düşürüyor.Kyk yurtları 6 hatta 8 kişilik olabiliyor. E doğal olarak fiyatı da çok ucuz oluyor ama bi ton insanla aynı odadasın değer mi? Bence değmez.
Bence de anafikir bu, yani bu olmalı. Değmez. Ben 4 kişilik odadayım, 3 sene oldu ve sinirlerim o kadar çok yıprandı ki... Sen istediğin kadar uyumlu ol, karşındaki uyumsuzsa yapacak bişey yok. İstediğin gibi uyuyamayabilirsin, kafanı dinleyemezsin, hijyen zaten yok ki ben alıştım artık, iğrenme yeteneğimi kaybettim. 4 kişilik oda yetmezmiş gibi bir de başka odalardan arkadaşları gelir, saatlerce otururlar falan al sana yurt. Odadakilerden birisi horlasa uyuyamayabilirsin, al sana yurt. Daha neler sayarım neler. Ben aileme yük olmamak için vicdan yaptım, yurda katlandım ama keşke başka bir yerde kalmak için birinci sınıfın sonunda ısrarcı olsaymışım. 2 sene bitti, ben kalamıyorum burada dedim, ailemin iş durumları kötüydü, sabret dediler sabrettim. Şimdi iş durumları düzeldi ama bir sene kaldı şunun şurasında diyorlar, e bana da bir sene için masraf etmek mantıksız geliyor. İyi yanları da yok değil ama insandan çok şey alıp götürüyor. Yurdun özeli de devleti de yurt neticede. 3 bile çok, en fazla iki kişi kalmayacaksanız özel yurtta, gidin kykda kalın daha iyi. 2 kişi üzerindeki özel yurtlara para verilmemesi taraftarıyım. En iyisi en rahatı evdir, aparttır, en fazla iki kişi. Yurtta da tek kişi ya da iki kişilikten başka seçenekler iyi değil, yaşam standardını düşürüyor.
ben ilk yıl özel yurtta kaldım ve devlet yurdunda kalmayı hiçbir zaman düşünmedim durumun varsa tercih etme derim ben çünkü özeldeki kadar rahat olamıyorsun odalar dolaplar banyo tuvalet falan hepsi ayrı bir sıkıntı bütün bir katla aynı tuvalet ve banyoyu kullanmak bence çok sıkıntılı bir durum hem ilk sene bitene kadar yurtta kalmalısın bence yarısında çıkmamanı tavsiye ederim ha yemek açısından kyk daha iyi hem süresi uzun oluyor hem lezzetli oluyor ama gece giriş saati de erken oluyor 11 falan ve saati geçirince seni kesinlikle almıyorlar diye biliyorum özel yurt rahatlık açısından her zaman bir tık daha öndedir derim ben