KYK yurdu bunuda yeni ögrendim :(

beliiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2015
65
5
Kızlaaar ben ne ögrendim ya hayirlisiyla daha tercih yapicaz hic bir sey belli degil ama ben kısmetse bu sene gidersem hayırlısıyla devlet yurduna gitmeyi düsunuyorum ozel yurtlarda cikmak isteyince sikinti oluyomus devlette bir de yemek sıkintisi cekmicemi dusunuyorum . Az once denk geldi bir yerde okudum bu izin konusu nedir ya devlet 60 gun izin veriyomus falan bu dogrumu bir de yurtta kalirken yurttan cikmak istediniz devlet yurdunda sikinti olmuyor demi ?
 
Yurttan başka barınma seçeneğin yoksa özel yurttan daha iyidir devlet yurdu. Daha ucuz, yemek konusunda avantajı var vs. kampüs içinde falansa bu çok güzel. Ben de yurtta kalıyorum, 60 günlük izin olayını duydum ama neyin nesi bilemiyorum ama bizim kızlar istedikleri zaman izin alıp evlerine veya başka yerlere gidebiliyorlar. 60 iş günü o ayrıca, tatiller falan hariç. Öyle biliyorum. Özel yurtlarda yıllık senet imzalatıyorlar, mesela girdin bi özel yurda ilk üç ay kaldın ve beğenmedin ya da eve çıkmak istedin, sözleşme yaptığın için bu sıkıntı oluyor. Ya özel yurttan ayrılsan da parasını ödeyeceksin ya da yerine birini bulup öyle ayrılacaksın. Tavsiyem; devlet yurduna başvur, çıkmazsa en son çare olarak özel yurdu öneririm.
 
Devlet te se

Devlette senet sorunu olmuyor mu ? Birde mesela ben yakin yere gidersem ki insallah giderim hayirlisiyla hafta sonlari 60 gunluk izinden duscekmi?
 
Devlet te se


Devlette senet sorunu olmuyor mu ? Birde mesela ben yakin yere gidersem ki insallah giderim hayirlisiyla hafta sonlari 60 gunluk izinden duscekmi?
Düşülmez.
Devlette senet sepet falan yok, ne zaman istersen ayrılabilirsin. Senet, sözleşme falan yok. Aylık olarak yatırıyorsun yurt ücretini.
 
Canım kyk yurduna ne zaman nereden başvuruyoruz.burs ve yurt ikisi birden çıkıyormu?geri ödemeli burs istemezsek nasıl belirtiyoruz
 
Canım kyk yurduna ne zaman nereden başvuruyoruz.burs ve yurt ikisi birden çıkıyormu?geri ödemeli burs istemezsek nasıl belirtiyoruz

Hic bilmiyorum cnm ya yardimci olamicam bilenler varsa yardimci olular sana
 
Canım kyk yurduna ne zaman nereden başvuruyoruz.burs ve yurt ikisi birden çıkıyormu?geri ödemeli burs istemezsek nasıl belirtiyoruz
Yurt başvuruları tercih sonuçları açıklandıktan sonra başlıyor. Kyk'nın sitesinden başvuru yapılıyor hem burs hem de yurt için. Burs ve yurt aynı anda çıkabiliyor ama yurda ilk etapta asil olarak değil de yedek olarak yerleşme ihtimaliniz var, bunu unutmayın. Okuyacağınız şehrin ve yurdun kapasitesine göre oluyor bu yedek durumları. Normalde genel yurt odaları 4 veya 6 kişilik, bazı yerlerde hâlâ daha 8 kişilik odalar var arkadaşlar. Asil olarak yerleşirseniz bu 4, 6, 8 kişilik odalarda kalacaksınız, yedek olursanız da yurdun çok yataklı (10, 15, 20) misafirhanesinde kalıyorsunuz sıranız gelene kadar. Yedek olmak demek sıranın gelmesini beklemek demektir ve yedeklik süresince kyknın yemek yardımından faydalanamazsınız, haberiniz olsun.

Bir de yüksek ücretli yarı özel kyk yurtları var ki bu da yine okuyacağınız şehre bağlı bişey, bunlar da devlet yurdu fakat standartları biraz daha iyi hale getirilmiş. Odalar 3, 2 kişilik falan. Yarı özel lafına bakmayın, senet sepet falan yok, devletin yurdu onlar da.

Ve evet arkadaşlar, geri ödemeli burs almak zorunda değilsiniz, bizim zamanımızda yurt başvurusu yaparken 'burs almak istiyorum' , kredi almak istiyorum' ve 'burs veya kredi almak istiyorum' seçenekleri vardı, sadece 'burs almak istiyorum'u seçerseniz kredi çıkmaz eğer bi değişiklik olmadıysa.

Başka sorularınız varsa cevaplarım bilgim yettiği kadar.
 
Yemekler nasil fis falan veriyolarmis nasil oluyo
 
Yemekler nasil fis falan veriyolarmis nasil oluyo
Fiş lafı her zaman vardır ama eline fiş miş vermiyorlar, eskiden öyleymiş ama şimdi her şey bilgisayarda sistemde kayıtlı. Parmak iziyle çalışıyor o sistem, bir alet var, yemek fişi hakkınızı kullanacağınız zaman parmağınızı cihaza basılı tutuyorsunuz ve sistem bunu algılıyor. Ayrıca yurda giriş çıkışlarda da parmak izi sistemi kullanılıyor, her şey bilgisayardan. Takip etmeleri gereken her şeyi sistemden takip ediyorlar, yemek hakkını kullanıp kullanmadığın, giriş ve çıkışların vs.
 
ben ilk yıl özel yurtta kaldım ve devlet yurdunda kalmayı hiçbir zaman düşünmedim durumun varsa tercih etme derim ben çünkü özeldeki kadar rahat olamıyorsun odalar dolaplar banyo tuvalet falan hepsi ayrı bir sıkıntı bütün bir katla aynı tuvalet ve banyoyu kullanmak bence çok sıkıntılı bir durum hem ilk sene bitene kadar yurtta kalmalısın bence yarısında çıkmamanı tavsiye ederim ha yemek açısından kyk daha iyi hem süresi uzun oluyor hem lezzetli oluyor ama gece giriş saati de erken oluyor 11 falan ve saati geçirince seni kesinlikle almıyorlar diye biliyorum özel yurt rahatlık açısından her zaman bir tık daha öndedir derim ben
 
Bizdeki kyknın en son giriş saati gece 12 ve izin aldığın takdirde istersen gece 3te gel, sıkıntı olmaz. Kesinlikle almıyorlar diye bi'şey yok, alıyorlar ama tutanak falan tutuluyor, almaması mümkün değil zaten kız öğrenciyi ama dediğim gibi, idareyle sıkıntı yaşanabilir. Ben özel yurdu en son seçenek olarak tavsiye ederim çünkü kyk standarttır ama özeller değişkendir. Kyk memurlarıyla sıkıntı yaşadığın zaman onları üst mercilere şikayet edebilirsiniz ama özel yurtta mağdur olan çok var özellikle şu senet işlerinde. Yurtta kalacak olanlara ilk tercih olarak kyk'yı öneririm zira okula başlarken kyk'ya girmezseniz daha sonra atıyorum 2. 3. sınıfta falan başvurduğunuz zaman oraya girmek daha zor. Kykda kalmayanlar kyk yurtları hakkında yanlış bilgilere sahip olabiliyor genellikle. İlk sene özel yurtta kalıp yurttan memnun kalmazsan oradan ayrılmak ayrı dert, kyk yurduna sonradan girmek ayrı dert. Bu yüzden çıkarsa önce kykda kalın, beğenmezseniz özel yurda vs. geçebilirsiniz arkadaşlar ne para sıkıntısı olur ne bişey, özel yurtlarda vs her zaman yer bulursunuz onlara sonradan girmek daha kolay.
Ayrıca yurttaki rahatlıktan bahsetmişsin ama neyin rahatlığı yani, yurtta ne kadar rahat ve özgür olabiliyorsun ki? Odan tek kişilikse falan o ayrı konu. Sonuç olarak yurt orası, istediğini getiremezsin istediğin zaman, istediğini yapamazsın, özel ya da devlet, uyulması gereken tonla kural var. Rahat olmak istiyorsanız eve çıkma seçeneğiniz var ki bu o konuda en iyisidir. Dolap büyük olsun, gece giriş sorun olmasın diye 4 kişilik özel yurda kykya verdiğin paranın iki ya da üç katı verilmez. Durumun iyiyse eve çıkarsın, kafan rahat olur.
 
Kyk yurtları 6 hatta 8 kişilik olabiliyor. E doğal olarak fiyatı da çok ucuz oluyor ama bi ton insanla aynı odadasın değer mi? Bence değmez. Şimdi yüksek ücretli kyk yurtları varmış ama onlar da 4 kişilik falan. Ve bu yurtlar daha az oluyo istanbul için konuşuyorum en az 4 kişiyi göze alacaksın. Odalar ranzalı, dolaplar küçücük, tuvaletler katlarda iğrenç pis, banyoya girmek için koridora gidiyosun vs vs gerçekten çok kötü. Ders çalışma imkansız. Benim şuan kaldığım yurtta dönemlik veriyorum ücret, 2 kişilik odada kalıyorum ve odanın içersinde banyo var. Giriş saati gece 3. Karışan eden yok, yurda gelmesen sıkıntı yok. Senet işine neden bu kadar takıldın anlamadım? Yurtta daha önce kalanlarla konuşup içine sinerse kayıt yaptır ve özele gidersen 3 kişinin üstüne çıkma. 4 kişiyle kalcaksan devlette kal daha iyi en azından az para verirsin. Kyk yurdunun tek artısı ucuz yemekleridir aksine beni kimse ikna edemez. Asker koğuşu gibi odalar hatırladıkça deliriyorum. Bildiğin demir ranza ve içine en fazla 10 tişört sığan dolap. 5 tane değişik tiple kalma. Eşya çaldırma korkusu. Laptoplarının, telefonunun hiçbir güvencesi yok çalınma vakası çok. Odana girip kıyafet çalan tipler bile var. Kilit yok bi şey yok. Giriş saati çok erken. Tatile gidiyorsun bir sürü prosedür arkadaşında kalacaksın keza öyle. Offff içim daralıyor.
 
Fotoğraf da ekliyim ne demek istediğim anlaşılsın.
 

Eklentiler

  • indir.jpg
    7,7 KB · Görüntüleme: 1.028
Kyk yurtları 6 hatta 8 kişilik olabiliyor. E doğal olarak fiyatı da çok ucuz oluyor ama bi ton insanla aynı odadasın değer mi? Bence değmez.
Bence de anafikir bu, yani bu olmalı. Değmez. Ben 4 kişilik odadayım, 3 sene oldu ve sinirlerim o kadar çok yıprandı ki... Sen istediğin kadar uyumlu ol, karşındaki uyumsuzsa yapacak bişey yok. İstediğin gibi uyuyamayabilirsin, kafanı dinleyemezsin, hijyen zaten yok ki ben alıştım artık, iğrenme yeteneğimi kaybettim. 4 kişilik oda yetmezmiş gibi bir de başka odalardan arkadaşları gelir, saatlerce otururlar falan al sana yurt. Odadakilerden birisi horlasa uyuyamayabilirsin, al sana yurt. Daha neler sayarım neler. Ben aileme yük olmamak için vicdan yaptım, yurda katlandım ama keşke başka bir yerde kalmak için birinci sınıfın sonunda ısrarcı olsaymışım. 2 sene bitti, ben kalamıyorum burada dedim, ailemin iş durumları kötüydü, sabret dediler sabrettim. Şimdi iş durumları düzeldi ama bir sene kaldı şunun şurasında diyorlar, e bana da bir sene için masraf etmek mantıksız geliyor. İyi yanları da yok değil ama insandan çok şey alıp götürüyor. Yurdun özeli de devleti de yurt neticede. 3 bile çok, en fazla iki kişi kalmayacaksanız özel yurtta, gidin kykda kalın daha iyi. 2 kişi üzerindeki özel yurtlara para verilmemesi taraftarıyım. En iyisi en rahatı evdir, aparttır, en fazla iki kişi. Yurtta da tek kişi ya da iki kişilikten başka seçenekler iyi değil, yaşam standardını düşürüyor.
 

Kesinlikle doğru yurt yurttur. Ben 2 kişi kaldım geçen sene, onda bile kötüydü. Sonuçta biriyle aynı odada uyumak, barınmak kolay mı? Ki bunun bir de 6 kişilik versiyonu var, 4 kişilik versiyonu var. Eve çıkmak istedim, yurttaki herkes isyandaydı ama hem ev arkadaşı bulamadım hem masraf yapmak istemedim. Seneye de yurttayım. Ama ondan sonraki sene hiçbir güç beni yurtta kaldıramaz. Yurda kaydolurken malesef biraz realistik olmak lazım. Tamam kız ortamı, eğlence ama işin başka bi boyutu var. Pis pis insanlar, bakın gerçekten pis. Oda arkadaşım iç çamaşırını havluluğa koymaktan çekinmezdi. Odaya geliyorsun müthiş bi ayak kokusu, ter kokusu of off. Bunları görüp hazırlıklı gitmek lazım. Ve yine söylüyorum imkan varsa ilk sene 2 maks 3 kişiyle kalma, sonra hemen eve çıkma.
 

İstesem ozel yurda giderim fakat ben kendi evime yakin bir yere gidersem hayirlisiyla hafta sonlari ailemin yanina gidicem yada 15 gunde bir falan o yuzden ozek yurda paraya yazik diye dusunuyoirum. Gec disari cikma gibi bir sorunum yok cikmam yani cok nadir. Ozel yurtta yemek sikintisi var hersey erken bitiyolrmus.Ozel yurtta yemek saatleri uzunmus. Banyo tuvalet falanda herkes insan gibi kullandigi zaman sorunnyasatmicani dusunuyorum cogu yurtta baktiklarim arasinda zaten banyo tuvalet odada degil hepsi katta zarar yapcak iknsan ozelde de yapar devlette de.
 
Kyk yurtları artık eskisi gibi değil. Bir çok ilde yurda son giriş saati 23:00. Artık bir çok yurt otel rahatlığı yaşatıyor. 3 yada dört kişilik odalar, kişisel çalışma masası, kitaplık ve giysi dolabı, banyo ve tuvalet, buzdolabı odanın içinde bulunuyor. Yemek fişi sistemimin de yurtlarda kaldırıldığını yerine parmak izi sistemimin geldiğini biliyorum. Akşam yemeğine devlet katkısı 5,50 tl, sabah kahvaltısına katkısı 2,50 tl. 24 saat sıcak su. 60 gün izin konusuna gelirsek, bir öğrenci bir öğrenim dönemi boyunca haftasonları, resmi tatiller ve akademik tatiller haricinde en fazla 60 gün izin alabilir. Sormak istediğiniz sorular varsa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
 
Valla edirnedeki kyk berbat .Ben çıktım oradan,8 kişilik pis odalar,koğuş gibi ranza sistemi falan.100 kişiyle kullanılan tuvalet -banyo.Kabus gibiydi ya ,aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyorr
 
Yenilenmeyen yurtlar vardır muhakkak. Düzeltilmeye çalışılıyor şu anda. Benim çalıştığım yurt yukarda anlattığım gibi.
 
Artık HERKES ... Wi-Fi ile de takılmadan donmadan " ......" bu siteden rahatlıkla dizi ve film izleyebileceksiniz. ... Wi-Fi ile resimde gösterilen ...] seçeneği ile dilediğiniz film ve diziyi izleyebilirsiniz.
NOT: UZUN BİR SÜRE TÜM DİZİ VE FİLMLER REKLAMSIZ OLACAK
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…